Tips Menghias Ruang Makan Pada Ruang Kecil

Tips Menghias Ruang Makan Pada Ruang Kecil

Tips Menghias ruang tamu yang kecil. Kebiasaan ruang tamu sebegini boleh didapati pada rumah jenis pangsa kos rendah dan sederhana rendah. Walaubagaimanapun rumah teres kos rendah dan sederhana rendah juga tidak terlepas dari ruang tamu yang agak kecil. Mungkin tips ini sedikit sebanyak dapat membantu anda semua supaya memiliki meja makan di ruang tamu yang kecil tetapi tidak menjejaskan pergerakan didalam rumah.
tips, menghias ruang makan, ruang tamu, tips menghias ruang makan pada ruang kecil, tips menghias rumah,
Google Image Kerusi DIY
Sudah hampir 10 tahun bekerja dalam bidang menyediakan lukisan senibina atau mudah difahami bahagian Arkitek. Adakala ada rakan-rakan bertanya bagaimana nak buat susunatur bilik didalam rumah yang sesuai ketika mula-mula bina rumah, idea menghasilkan susunatur yang baik, tips menghias ruang bilik utama dan sebagainya. Jadi adakala idea memang susah untuk keluar. Cara yang terbaik kena buat sedikit pemerhatian dengan mencari di laman web yang berkaitan. Ia amat membantu.

Ada juga yang bertanya bagaimana nak letakkan meja makan di ruang tamu sedangkan ruang tamu kecil. Jadi mungkin ini sedikit idea yang mampu membantu anda supaya memiliki ruang makan dan tidak menggangu pergerakan di dalam rumah. Jom kita lihat.













google image

Setakat ini dahulu, seandainya ada idea lain aRz kongsikan lagi mudah-mudahan membantu anda semua. Jangan lupa kongsikan bersama rakan, ahli keluarga atau jiran yang juga ingin memiliki idea untuk menghiasa ruang makan supaya selesa dan kemas.



{ 24 comments.. read them below or add one }

❤Kamsiah❤ ❤Kamsiah❤ 15 Aug 2015, 10:05:00
ruang kecil..pilihan perabut jugak kecil2..elakkan yg besar gedabak...
Syahidah Fadilah Syahidah Fadilah 15 Aug 2015, 10:51:00
cantiknye, ruang kecil tapi kemas..
anajingga anajingga 15 Aug 2015, 11:22:00
erm memang menarik semua idea di atas :)
Dunia Zumal Dunia Zumal 15 Aug 2015, 12:54:00
Menarik la Arz, rasa teruja lak nak makeover ruang dalam rumah
Murniwati Awang Murniwati Awang 15 Aug 2015, 13:30:00
gud idea..boleh laa cuba kat bakal rumah akak yg kecik tu..
Inani Hazwani Inani Hazwani 15 Aug 2015, 22:01:00
Taksabaaar nak ada rumah sendiri lepas tu nak deko lawa lawa
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 15 Aug 2015, 23:39:00
comel semuanya.. ada duit semua boleh =D
Pha Is Pha Is 16 Aug 2015, 02:07:00
nice.. kecik atau besar ruang, yg pntg cara kita susun barang.. ruang besar kalau silap cara pun boleh nmpak kecik..
Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli 16 Aug 2015, 09:27:00
Menarik tapi sha suka lag x bnyk perabut..biar laoang.. hehehe..
Jari Manis Jari Manis 16 Aug 2015, 11:21:00
kalau ada rumah sendiri pasti adak buat dekorasi cantik seperti ni..kemas!
jue rahman jue rahman 16 Aug 2015, 12:43:00
Cantik.. kalau ruang kecik kena perabot pon kecik n simple..
cikpinz cikpinz 16 Aug 2015, 14:47:00
simple dan tidak serabut
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 16 Aug 2015, 16:48:00
cantik.. rambang mata.. tapi, lauk pauk tak boleh boh bebanyak atas meja.. huk2
husna zahidi husna zahidi 16 Aug 2015, 20:12:00
nahhh terus nampak exclusive..:)
alia farhan Said alia farhan Said 17 Aug 2015, 18:25:00
Terbaik...mmg suka gaya2 scandinavian...simple n elegant
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH 18 Aug 2015, 15:51:00
Assalam arz,
alaaahhhaaaaiii santeknya
deco sat utk rumah akak
he3 :)
izzeyda izzeyda 20 Aug 2015, 15:07:00
menarik dan simple jer..

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih