Jeruk Asam Boi Masih Diminati Sehingga Kini

Jeruk Asam Boi Penang

Jeruk Asam Boi Penang masih diminati walaupun bukan lagi fenomena seperti dahulu. Jeruk Asam Boi memang sesuatu yang unik, aRz sendiri bukan peminat jeruk tetapi jeruk asam boi boleh pula minat. Sebab rasa jeruk ini lain dari yang lain. Mungkin juga dari rasa masam, manis, dan pedas membuatkan kegilaan pada jeruk ini tidak boleh terhenti.

  Fenomena, Jeruk Asam Boi, Jeruk, Asam, Boi, arzmoha, Gambar cantik
| arzmohdhaniffa photography | Jeruk Asam Boi

Jeruk Asam Boi Masih Diminati


Ceritanya adalah selepas aRz mendapat mesej WhatsApp yang bertanyakan mengenai Jeruk Asam Boi dari pelanggan yang dahulu pernah mencuba Jeruk Asam Boi.

Tak sangka pula Masih ada permintaan mungkin rindu rasa Jeruk Asam Boi yang unik ini.




Jeruk Asam Boi Sedap, Jeruk Asam Boi Pulau Pinang, Jeruk, Asamboi, Fenomena, food review
| arzmohdhaniffa photography | Jeruk Asam Boi Pulau Pinang

Jeruk Asam Boi ini pula ada 3 jenis iaitu Mempelam, Jambu Batu dan Buah Ambra.

jeruk, jeruk asam boi, pelam, jambu, ambra, sedap, jeruk asam boi sedap
| arzmohdhaniffa photography | Jeruk Asam Boi Mesti Mari

Setakat beli dua bekas rasanya sehari dah habis. Tambahan pula makan bersama keluarga memang asyik tak terkata. Sedap, lazat....Tak tahu nak kata apa.

Jika anda berminat untuk merasainya, hubungi 011-27130797. Pulau Pinang sahaja. Untuk kawasan town insyaallah boleh dihantar terus, tetapi jika kawasan lain sebaiknya mesej terlebih dahulu.

Itu saja yang mampu saya kongsikan.

Jumpa Lagi

{ 22 comments.. read them below or add one }

Izzati Suhaide Izzati Suhaide 13 Aug 2015, 22:36:00
Perghhh..sedap nye...terliur la plak..hee
anajingga anajingga 13 Aug 2015, 23:09:00
kecuq tengok dah aRz, memang feveret kak ana ni masam-masam,jeruk bagai ni .Amra is kedondong ,utara je kita panggil buah amra kan :)
Uncle Zuan Uncle Zuan 13 Aug 2015, 23:24:00
perghhh sedap. nak nak makan lepas makan nasi.
timm bill timm bill 13 Aug 2015, 23:25:00
emm, sedapnya..klau yg jambu batu tu mmg rsanya dlm dok tgk tv kjp je habes..yum3..
Ummul Azkee Ummul Azkee 14 Aug 2015, 02:14:00
jauh bebenoo..kak umul buat sndiri jer.hihhihi
el el 14 Aug 2015, 09:03:00
dulu kemain viral..tp nah buat ..mmg sedap x terkata
dpt makan..sekali hadap je hehe
Puan Wawa Puan Wawa 14 Aug 2015, 09:19:00
Perghhh, kecur liur wawa..hehe
zai zamree zai zamree 14 Aug 2015, 10:43:00
adusss...leleh2 dh ailio ni
Alin Marlini Alin Marlini 14 Aug 2015, 10:48:00
saja je tunjuk buat kecur air liur tau...ni yg nak cari mangga ni...hehehehe
yoorin melacolea yoorin melacolea 14 Aug 2015, 11:26:00
huh..automatik kecur air liorrr ni oii
Amanda Suria Amanda Suria 14 Aug 2015, 14:18:00
Terliur SA ni ha....sabar jer la
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 15 Aug 2015, 23:42:00
ye Arz.. memang still in benda alah ni.. kawan CT smpai skrang dapat tempahan
buat jeruk ni.. dia buat bisnes side income.. org dari jauh pun order tau.. siap pakai post..
Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli 16 Aug 2015, 09:31:00
Guna epal hijau pun boleh juga arz..
Jari Manis Jari Manis 16 Aug 2015, 11:23:00
3-4 bulan lepas mmg sering di sebut2 kan jeruk asam boi ni tp skrg dh kurang
Cik Ash Cik Ash 16 Aug 2015, 19:21:00
sedapnya ngidam nak makan dah lama.ni
Dunia Zumal Dunia Zumal 16 Aug 2015, 19:55:00
Lama tak makan jeruk, teringin pulak rasanya...
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH 18 Aug 2015, 15:53:00
Assalam arz,
iols bukan peminat mempelan
so selalu buat hat ambra dengan epal ijau he3

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih