Rank Alexa September 2014

Salam. Blog Dah tidak lagi bersawang. Tidak Berhantu.
Kalau sebelum ini entah kemana jadinya blog ini. tengoklah Rank Alexa Ogos.

Alhamdulillah semakin pulih sikit. Lega rasa. Bounce Rate tetap maintain.
Walaubagaimanapun saya kena terima kasih banyak-banyak kepada rakan blogger, 'silent reader' dan pembaca setia (itupun kalau ada)
Tanpa mereka sudah pasti bounce rate akan kelaut. dan Rank semakin hanyut entah ke mana.
Harapan kali ini dapat menurunkan Rank sehingga 1k.
Insyaallah.

arzmoha, rank alexa, alexa
9 September 2014
arzmoha, rank, blog, alexa, bounce rate
12 September 2014
Rank alexa. arzmoha, bounce rate,
16 September 2014

Kerap sangat check rank alexa. Kekerapan check rank di alexa.com tidak langsung mempengaruhi rank blog anda.
Seperti mana tips dari otai-otai, bro-bro, Sis-sis, nak turunkan rank alexa dan pastikan bounce rate kurang dari 30% adalah dengan :

1. Maintain satu entry setiap hari, lagi banyak lagi baik.(saya pun kadang tak mampu kekalkan)
2. Kongsikan entry anda di media sosial, Facebook, Twitter, atau apa saja yang boleh dikongsi.
3. Bila blogwalking tinggalkan komen di 3-4 entry, amalkan selalu.
4. Rajin blogwalking.
5. Biarkan entry anda ada gambar, jangan biar kosong.
6. Join segmen dan giveaway.
7. Jadi pengikut setia.
8. Dapatkan tips lain serta penuh informasi di Hasrulhassan.com

Wah bagi tips macam blog rank kurang dari 1k. Insyaallah.
Impian kena ada. Usaha kena keras. Tawakkal.

Semoga berjaya

Jumpa Lagi.

{ 35 comments.. read them below or add one }

nurul hidayah nurul hidayah 16 Sep 2014, 13:37:00
Wahhh .. Good luck bro .. Semogà dapat krg drpd 1k noh. . hehee , siap kongsi tips lg tuuuuu . ^_^
Etuza Etuza 16 Sep 2014, 13:41:00
tahniah ya..makin rendah angka makin ramai pengunjungkan.
Norhasniza Khalid Norhasniza Khalid 16 Sep 2014, 15:13:00
insyallah boleh tu... semoga terua tabah menurunkan si alexa ni.. hihi
Mia Liana Mia Liana 16 Sep 2014, 17:37:00
boleh tu nanti. yang penting konsisten..
Anizz Annisa Anizz Annisa 16 Sep 2014, 17:41:00
gud luck.. anis xdaftar alexa nie pon.. nak kena study dulu pasal alexa..hihi
Sentiasa Panas Sentiasa Panas 16 Sep 2014, 21:15:00
Tahniah bro. bukan senang nak rendahkan rank alexa ni..
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 01:13:00
Insyaallah. tips yang seringkali otai-otai ulang dan ulang
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 01:15:00
Insyaallah saya cuba. terima kasih atas sokongan
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 01:15:00
Insyaallah terima kasih kak mia. saya cuba
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 01:17:00
perghhh sentiasa panas 600...tahniah
irrayyan irrayyan 17 Sep 2014, 08:34:00
hasil adalah setanding dengan usaha.
pupuk minat yg mendalam insyaAllah pasti akan berusaha sehabis baik.
jujur dan ikhlas boleh nampak dari penulisan.
dari situ orang sayang.
eh malalut kelautan antartika dahhhh
irrayyan irrayyan 17 Sep 2014, 08:35:00
daftar la anis...boleh tengok performance blog kita
irrayyan irrayyan 17 Sep 2014, 08:35:00
laaa nak komen kat anis, keluar kat sini T_T
Nao Mei Nao Mei 17 Sep 2014, 09:11:00
Cik akak setahun lebih berblog nie...
Malas rasa nak kejar alexa lagi nie..
Penat main kejar...hihi,,,
Apa yang penting tulis apa yg kita inginkan.chewah
Mardiah Diana Mardiah Diana 17 Sep 2014, 09:49:00
Assalamualaikum dan singgah pagi...semoga sentiasa no tu mengecil ya..teruskan konsisten dalam berblog....
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 11:26:00
hati -hati irrayyan saya sedang menghampiri....
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 11:26:00
setuju. wah hebat kata-kata irrayyan
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 11:27:00
wah bagus tu Cik Akak. Kekadang terkejar rank alexa lupa isi yang bermanfaat
aRz MoHa aRz MoHa 17 Sep 2014, 11:29:00
Terima kasih Insyaallah harapnya begitu
ros_reeza ros_reeza 17 Sep 2014, 16:44:00
tahniah... makin meningkat :)
Naniey Jemiey Naniey Jemiey 17 Sep 2014, 16:51:00
tip yang bagus... nak amalkan jugak lah... TQ for sharing....
Scha Nazri Scha Nazri 18 Sep 2014, 00:41:00
Woahh. begitu yerr? Boleh dipraktikkan gini. hihi
TunSha Ayunie TunSha Ayunie 18 Sep 2014, 03:17:00
takpe bro arz... kejar lagi... tips bro arz tu agak betul jugak.....
aRz MoHa aRz MoHa 18 Sep 2014, 10:21:00
terima kasih. saya masih mencuba dan mencuba
aRz MoHa aRz MoHa 18 Sep 2014, 10:22:00
ilmu dari blogger otai jugak tu.
aRz MoHa aRz MoHa 18 Sep 2014, 10:23:00
cubalah. sama-sama berkongsi ilmu
Jari Manis Jari Manis 18 Sep 2014, 12:05:00
dalam byk2 tips tu akak hanya mampu buat yg no 3,4,5 dan 7 je..x mampu nak buat entri setiap hari..no wonder lah bounce rate over than 30% dan ranking dalan 4K++ sob..sob
nur as nur as 18 Sep 2014, 18:29:00
Wahh rank dah 4000++
Kite punye 5000++ lagi, haha
Nak kena try tips ni.
Thanks sharing :)
aRz MoHa aRz MoHa 19 Sep 2014, 23:11:00
akak ada banyak pengikut setia tak apa
Hikayat Seorang Budak Hikayat Seorang Budak 27 Sep 2014, 23:37:00
sy tak berapa faham bounce rate. kira under 30 lagi ok la ye. sy pun still above 30 :)
aRz MoHa aRz MoHa 29 Sep 2014, 10:29:00
bawah 30 kira bagus la. Itu tanda pembaca lama berada di blog BUdak

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih