Rank Alexa September 2014

Salam. Blog Dah tidak lagi bersawang. Tidak Berhantu.
Kalau sebelum ini entah kemana jadinya blog ini. tengoklah Rank Alexa Ogos.

Alhamdulillah semakin pulih sikit. Lega rasa. Bounce Rate tetap maintain.
Walaubagaimanapun saya kena terima kasih banyak-banyak kepada rakan blogger, 'silent reader' dan pembaca setia (itupun kalau ada)
Tanpa mereka sudah pasti bounce rate akan kelaut. dan Rank semakin hanyut entah ke mana.
Harapan kali ini dapat menurunkan Rank sehingga 1k.
Insyaallah.

arzmoha, rank alexa, alexa
9 September 2014
arzmoha, rank, blog, alexa, bounce rate
12 September 2014
Rank alexa. arzmoha, bounce rate,
16 September 2014

Kerap sangat check rank alexa. Kekerapan check rank di alexa.com tidak langsung mempengaruhi rank blog anda.
Seperti mana tips dari otai-otai, bro-bro, Sis-sis, nak turunkan rank alexa dan pastikan bounce rate kurang dari 30% adalah dengan :

1. Maintain satu entry setiap hari, lagi banyak lagi baik.(saya pun kadang tak mampu kekalkan)
2. Kongsikan entry anda di media sosial, Facebook, Twitter, atau apa saja yang boleh dikongsi.
3. Bila blogwalking tinggalkan komen di 3-4 entry, amalkan selalu.
4. Rajin blogwalking.
5. Biarkan entry anda ada gambar, jangan biar kosong.
6. Join segmen dan giveaway.
7. Jadi pengikut setia.
8. Dapatkan tips lain serta penuh informasi di Hasrulhassan.com

Wah bagi tips macam blog rank kurang dari 1k. Insyaallah.
Impian kena ada. Usaha kena keras. Tawakkal.

Semoga berjaya

Jumpa Lagi.

Comments

  1. Wahhh .. Good luck bro .. SemogĂ  dapat krg drpd 1k noh. . hehee , siap kongsi tips lg tuuuuu . ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. tips yang seringkali otai-otai ulang dan ulang

      Delete
  2. tahniah ya..makin rendah angka makin ramai pengunjungkan.

    ReplyDelete
  3. insyallah boleh tu... semoga terua tabah menurunkan si alexa ni.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah saya cuba. terima kasih atas sokongan

      Delete
  4. boleh tu nanti. yang penting konsisten..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah terima kasih kak mia. saya cuba

      Delete
  5. gud luck.. anis xdaftar alexa nie pon.. nak kena study dulu pasal alexa..hihi

    ReplyDelete
  6. Tahniah bro. bukan senang nak rendahkan rank alexa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh sentiasa panas 600...tahniah

      Delete
    2. daftar la anis...boleh tengok performance blog kita

      Delete
    3. laaa nak komen kat anis, keluar kat sini T_T

      Delete
    4. hati -hati irrayyan saya sedang menghampiri....

      Delete
  7. hasil adalah setanding dengan usaha.
    pupuk minat yg mendalam insyaAllah pasti akan berusaha sehabis baik.
    jujur dan ikhlas boleh nampak dari penulisan.
    dari situ orang sayang.
    eh malalut kelautan antartika dahhhh

    ReplyDelete
  8. Cik akak setahun lebih berblog nie...
    Malas rasa nak kejar alexa lagi nie..
    Penat main kejar...hihi,,,
    Apa yang penting tulis apa yg kita inginkan.chewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bagus tu Cik Akak. Kekadang terkejar rank alexa lupa isi yang bermanfaat

      Delete
  9. Assalamualaikum dan singgah pagi...semoga sentiasa no tu mengecil ya..teruskan konsisten dalam berblog....

    ReplyDelete
  10. tahniah... makin meningkat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. saya masih mencuba dan mencuba

      Delete
  11. tip yang bagus... nak amalkan jugak lah... TQ for sharing....

    ReplyDelete
  12. Woahh. begitu yerr? Boleh dipraktikkan gini. hihi

    ReplyDelete
  13. takpe bro arz... kejar lagi... tips bro arz tu agak betul jugak.....

    ReplyDelete
  14. dalam byk2 tips tu akak hanya mampu buat yg no 3,4,5 dan 7 je..x mampu nak buat entri setiap hari..no wonder lah bounce rate over than 30% dan ranking dalan 4K++ sob..sob

    ReplyDelete
  15. Wahh rank dah 4000++
    Kite punye 5000++ lagi, haha
    Nak kena try tips ni.
    Thanks sharing :)

    ReplyDelete
  16. sy tak berapa faham bounce rate. kira under 30 lagi ok la ye. sy pun still above 30 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawah 30 kira bagus la. Itu tanda pembaca lama berada di blog BUdak

      Delete

Post a Comment

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih