Serangan Malware & Penyelamat

Malware attack, arzmoha.com, blog, tips
Serangan Malware
Hai Semua. Tetiba rasa nak check blog. Mungkin ada yang tinggalkan komen.
Tetapi keluar warning macam gambar di atas.

ohhh tidak...

Apa sudah jadi sebenarnya. Buntu.
Bila hadapi masalah dengan blogspot. Orang pertama difikiran saya adalah Bro HasrulHassan.
Ramai yang kenalkan? Pakar blogspot dan Sifu SEO.
Bagi blogger baru macam saya juga amatlah rugi jika tak kenal bro HH.

Bro HasrulHassan sedia membantu bila-bila masa. Tapi janganlah ganggu time tidur.
Boleh follow blog Bro HH, Facebook, Twitter.

chat, facebook, malware, tunjuk ajarku sifu
perbualan di facebook

Nampak tak ayat ganggu lagi? Itu bermaksud memang banyak kali saya ganggu Bro HH.
Terima kasih Bro HH atas nasihat, pendapat serta tunjuk ajar dari masa ke semasa.

Banyak ilmu, nasihat, tips blogspot atau menjana income menerusi blog boleh didapati di
http://www.hasrulhassan.com

Alhamdulillah blog dah kembali normal.
Jumpa Lagi.


{ 55 comments.. read them below or add one }

Tok Jabit Tok Jabit 6 Sept 2014, 02:19:00
Alhamdulillah, saya suka je dapat bantu orang. Kalau saya tak dapat bantu, saya kata tak dapat. :) saya pun bukan pandai sangat mana.
titan titan 6 Sept 2014, 02:22:00
buang busuk je kejap. dah ok balik nanti..masukkan semula.
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 02:45:00
kenapa dengan busuk tetiba ja
Tunsha Ayunie Tunsha Ayunie 6 Sept 2014, 02:57:00
sha buang terus pingbusuk tu... masalah selesai ! hihi
Mia Liana Mia Liana 6 Sept 2014, 07:10:00
merata kak mia jumpa pagi ni.... huhuhu

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #8. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/09/senarai-url-blog-8.html
Amelia Amelia 6 Sept 2014, 07:15:00
susah ler kalau ada malware. kalau saya pun, memang dah gelabah dah. adeh.
Mek Onie Mek Onie 6 Sept 2014, 07:27:00
aah !!blog onie pun ada malwareee,baru cek pagi ni,rupanya datang dari widget ping busuk,huhu..dah remove...heharap okay la tu T_T ramai yang kena
Anizz Annisa Anizz Annisa 6 Sept 2014, 09:10:00
ohh baru tau ping busuk.org ade kena malware.. kena buang.. huhu.. anis pon nk buang la jap lagi..
Karya Mahirah Karya Mahirah 6 Sept 2014, 09:41:00
samalah arz... KM pun kena jugak.. terus buang pingbusuk..
Husein Husaini Husein Husaini 6 Sept 2014, 10:49:00
kite pun terkena jgak.. then buang, pastu kembali ok.
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 11:01:00
Ramai juga yg kena. Ilmu baru dalam dunia blogging.
Tp en Titan kata kejap ja. Lepas ni boleh letak semula
AM AM 6 Sept 2014, 11:14:00
Arol pun terkejut pagi tadi tengok2 blog ada malware. Terus delete semua kod pingbusuk.org. Sekarang dah okay! :D
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 11:17:00
semalam ingat nak terjah tapi tak boleh
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 11:18:00
kena jugak ka?
Nanti saya singgah ya
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 11:18:00
rasanya anizz tak kena kan?
tarmizi tarmizi 6 Sept 2014, 11:49:00
saya pun kena gak. payah betul macam virus ebola pulak...
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 12:13:00
Itu la. ada jugak yang nak buat malware ni
Dunia Zumal Dunia Zumal 6 Sept 2014, 14:00:00
Zumal pun lekat gak malware tu... Sedih sangat...
Hani Rahman Hani Rahman 6 Sept 2014, 14:34:00
Ramai yang kena rupe nyer ...

Hi ... Jalan-jalan dari Segmen Nak URL Blog #8 Mia Liana ... Jangan lupa singgah jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi
Ana Jingga Ana Jingga 6 Sept 2014, 14:50:00
belum kena tapi dapat info dari Mizi sempoi suruh kita buang busuk cepat2, so kak ana buang dululah walaupun sayang sb busuk banyak hantar trafik ke blog, btw kak ana pun byk belajar dari sifu HH kita tu.. :)
Katak Comel Katak Comel 6 Sept 2014, 17:03:00
sbb tu aku x msukkn bloglist dan apa2 banner ke web/blog lain...
ehehe
Azhafizah MN Azhafizah MN 6 Sept 2014, 17:07:00
Abg HH memang banyak membantu :)

Singgah blogwalking dari blog kak Mia :)

Happy weekend!

Jemput singgah
http://www.azhafizah.com/
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 17:30:00
terima kasih sudi singgah
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 17:30:00
owh yaka. tak apa lesson learn
arzmoha arzmoha 6 Sept 2014, 17:32:00
insyaallah ada masa saya join
naomei naomei 6 Sept 2014, 21:01:00
Banyak blogger kata sumber widget ping busuk....lelaju je cik akak buang widget tu
Khir Khalid Khir Khalid 6 Sept 2014, 23:10:00
Saya pun kena juga & perasan bila waktu nak update blog awal pagi tadi sbb sibuk seharian. Klu tak pasti smpi skrng blog saya busuk lagi hehee.. Buang widget busuk tu sbb dulu pernah juga terjadi sekali mcm ni. Nnti dah ok pasang balik je.. :)
arzmoha arzmoha 7 Sept 2014, 08:54:00
kalau ikut warningn note tu memang dah tulis ping.busuk. Tapi ini baru first time kena jadi kena rujuk pakar haha
arzmoha arzmoha 7 Sept 2014, 09:04:00
Itulah awal-awal pagi masih berjaga. Tetiba terniat nak tengok blog. Baru tahu
cikpinz cikpinz 7 Sept 2014, 15:48:00
Walaupun tak kena tapi CP kena berjaga-jaga juga. Tq sebab share info
arzmoha arzmoha 8 Sept 2014, 12:14:00
Lega la bila dah hilang malware
dear anies dear anies 8 Sept 2014, 14:18:00
ramai yg kena aritu..sbb tu x berani nk BW..
Lya Akif Imtiyaz Lya Akif Imtiyaz 8 Sept 2014, 20:57:00
Alahai kesiannya ..ramai yang kena ... Kak Lya tak sedar sebab buka blog takde apa2pon ... Tapi Kak Lya buang jugak WIDGET ping busuk tuuuuuuu ..Huhuhu .........
Jari Manis Jari Manis 8 Sept 2014, 22:45:00
Sib baik dh ok, bro HH mmg byk ilmu suka rujuk blog beliau
arzmoha arzmoha 8 Sept 2014, 23:56:00
owh. saya BW baru nampak ramai yang kena
arzmoha arzmoha 8 Sept 2014, 23:56:00
hihi blog kak lya dah power. saya budak baru belajar kak lya
arzmoha arzmoha 8 Sept 2014, 23:57:00
Sudahla pakar, sedia membantu bila-bila masa
Cik Itah Cik Itah 10 Sept 2014, 13:43:00
salam. sy tak terkena..alhamdulillah :)
arzmoha arzmoha 11 Sept 2014, 06:54:00
wow tak letak ping busuk ka?
Mimie Mimie 11 Sept 2014, 10:57:00
malware memyerang dr ping busuk.kan??
Amelia Amelia 11 Sept 2014, 15:02:00
tak, sebab saya tak letak iklan2 ni...
drshikinzainal @ ekin drshikinzainal @ ekin 11 Sept 2014, 16:05:00
Malware ni ganggu banyak blog.
Harap x ganggu saya.
Scha Nazri Scha Nazri 11 Sept 2014, 23:02:00
Ramainya yang kena malware dri ping busuk ni.

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih