Kenduri Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1436/2015

Kenduri Sempena Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1436H

Salam. Kenduri sempena menyambut bulan yang penuh barakah iaitu bulan Ramadhan. Kenduri adalah kebiasaan bagi sesiapa yang buat makan-makan. Di pejabat aRz, cumanya konsep kenduri ini "potluck" setiap orang bawa satu juadah dan kemudian makan bersama. Secara tidak langsung dapat mengeratkan lagi tali siratulrahim antara staf.

potluck, juadah, kenduri sempena Ramadhan, arzmohadotcom,


Gambar Juadah Kenduri Sempena Ramadhan

Ini saja gambar yang aRz sempat ambil. Sebenarnya kalau tengok digambar aRz sendiri pun terlupa nak ambil gambar awal-awal. tengah khusyuk makan baru teringat terlupa nak rakam buat pembaca blog aRz.

Antara juadah yang ada sempena kenduri menyambut Ramadhan ini adalah Nasi Lemak, Donut, ayam goreng, keropok lekor, keropok keping, agar-agar laici, roti jala, kuih muih yang lain.

Ikatan Persahabatan

Sebenarnya seronok juga bila kita adakan "potluck" atau kenduri di pejabat ini. Dapat bertemu rakan lain, dapat bersembang, bergurau senda, bertukar fikiran dan sambil menjamu makan. Bila ada majlis seperti ini ikatan persahabatan pun makin terjalin, jadi kuranglah masalah bermasam muka di pejabat. Insyaallah.
Kalau nak lagi baik bawalah ayam atau kambing panggang setiap hari ke pejabat. Hehe.

Sampai sini dulu. Jumpa Lagi.

{ 53 comments.. read them below or add one }

Time Traveller Time Traveller 11 Jun 2015, 12:56:00
Alhamdulillah memang bagus buat kenduri meraikan kedatangan Ramadhan..
Semoga Ramadhan yang akan datang kali ini akan memberi lebih makna :D
Hayati Sakaria Hayati Sakaria 11 Jun 2015, 14:08:00
Selamat menyambut ramadhan Arz.. semoga ramadhan ini lebih bermakna.
anajingga anajingga 11 Jun 2015, 15:38:00
paling sempoi bawa biskut satu tin .. haha :) sedapnya agar2 tu.
Inani Hazwani Inani Hazwani 12 Jun 2015, 10:56:00
banyaknyaaa makann sedaap :D
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 12 Jun 2015, 13:18:00
betul tu.. potluck ni lebih mengeratkan hubungan persahabatan.. lebih mesra.. dan dpt mengelakkan pembaziran.. hehhehee.. ;)
Efa Othman Efa Othman 13 Jun 2015, 20:50:00
Selamat menyambut Ramadhan al mubarak...memang best kalau buat mkn2 kat opis.boleh erat silaturrahim
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 13 Jun 2015, 21:02:00
Wah menarik jugak buat camni dpt jugak eratkan silaturrahim bersama trman sepejabat
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah 13 Jun 2015, 21:26:00
di jenjarom ni, mggu dpn nak dkt puasa ramai la org akan bagi makanan yg siap bungkus2 tu
RahimAim BudakPrihatin RahimAim BudakPrihatin 13 Jun 2015, 22:32:00
Tu biskut tin kan? DAEBAK.. RARE..ahha
RahimAim BudakPrihatin RahimAim BudakPrihatin 13 Jun 2015, 22:33:00
Boleh try dengan rakan sekelas ni..hehe
RahimAim BudakPrihatin RahimAim BudakPrihatin 13 Jun 2015, 22:34:00
Asalkan semua makan yang di bawa..HABIS di MAKAN.. hehe
RahimAim BudakPrihatin RahimAim BudakPrihatin 13 Jun 2015, 22:34:00
baru RARE Kak Ana.. haha... Ke tin kosong je tu? Ahha
Eny Abdullah Eny Abdullah 13 Jun 2015, 23:06:00
mmg suka konsep port luck ni.. tap ada funny moment last few years berjanji dgn kawan nak buat protluck.. 5 orang je.. sampai harinya semua bawa karipap dan bihun goreng hhahahahahahahha bygkan semua 2 menu tu x 5 orang
Maisarah Humaira Maisarah Humaira 13 Jun 2015, 23:19:00
selamat bertemu Ramadhan yang penuh keberkatan..insyaAllah
Nurul Shahira Nurul Shahira 13 Jun 2015, 23:33:00
Of course lah tin biskut. Ade rupa lain selain tin biskut ke? Ekeke
Mia Mia 14 Jun 2015, 07:45:00
waa, bestnya ada makan2 sebelum puasa. bagus juga pot luck nie, tak membazir...
aswaleyla aswaleyla 14 Jun 2015, 14:17:00
selamat menyambut ramadan yg bakal tiba abg arz
Cikk Mimin Cikk Mimin 14 Jun 2015, 19:58:00
Bagus portlak ni. Boleh makan mcm2 . Hihi. Selamat menyambut bulan ramadhan lagi 3 haru abg arz
Nik Ainaa Nik Ainaa 14 Jun 2015, 21:01:00
sedapnya keropok lekor. dah lama xmkn.... dan sokong abg arz. majlis2 camni yg rapatkan hubungan.
muhammad nizam muhammad nizam 14 Jun 2015, 21:23:00
Meriahhhhh... terasa aura keRamadhanan tu sangat dekat... dan bersedia utk laluinya
yanie yusuf yanie yusuf 14 Jun 2015, 21:55:00
trasa dah nak puasa ni... lagi beberapa hari je lg..
adk dayah adk dayah 15 Jun 2015, 19:48:00
tak lama dah ni nak puasa =) selamat menyambut ramadhan mubarak abg arz dan keluarga
Jari Manis Jari Manis 16 Jun 2015, 08:57:00
ofis sis JM...smlm kami buat 'potluck' ni ye lah..buat mkn2 sempena sambut ramadhan...selamat menyambut ramadhan ArZ
Zaidalifah Hussin Zaidalifah Hussin 16 Jun 2015, 14:06:00
Wahh sedapnye potluck macam-macam ada :)
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:05:00
dah macam astro. macam-macam adaaaa
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:05:00
wah bestla sis JM dapat makan bermacam juadah
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:06:00
terima kasih dayah. Selamat menyambut ramadhan juga
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:07:00
betul yanie. tak lama dah nak puasa
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:08:00
insyaAllah nizam semoga kita sama-sama kebaikan dari ramadhan
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:09:00
betul ainaa. makan makan camni pun boleh rapatkan hubungan yang keruh
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:09:00
typo detected. Selamat menyambut ramadhan al-mubarak mimin
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:10:00
bersederhana sikit sebab sebelum ni terlalu banyak sehingga tak habis. membazir jadinya
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:11:00
terima kasih leyla. selamat menyambut ramahdan juga buat leyla dan keluarga
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:12:00
kos pun kurang sorang bawa sikit.
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:13:00
hahha. Kenapa tak rancang awal-awal. macam tempat saya masing-masing bagitahu nak bawa apa. supaya tak ada menu yang sama
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:14:00
tin biskut tu dalamnya ada keropok goreng. bukan biskut tau
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:15:00
wah bestnya makanan percuma
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:15:00
memang bagus buat potluck ni. tapi jangan terlalu banyak membazir jadinya
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:16:00
terima kasih kak efa. bila hubungan jadi baik nak pergi keja pun seronok
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2015, 15:17:00
insyaallah. semoga ramadhan ini lebih baik dari yang sebelumnya
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 25 Jun 2015, 11:04:00
hahahahaa.. sempat aje tegur typo... :p
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 25 Jun 2015, 11:07:00
ehh.. takpe la Eny..
ada 5 Karipap pun tapi satu katipap, satu kariapap, satu karpapa, satu krapiap, satu karipap telut...

paling best tentu lah karipap telut kann.. kann.. kannn... *ambik hati eny* :p
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 25 Jun 2015, 11:07:00
kalau aRz ada, confirm lah habis..
nampak je badan kechik tu... :p
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH 26 Jun 2015, 15:10:00
Assalam arz,
haaaaaaaa
bab2 por luck ahkak sookaaaa sangat he3
nanti kita buat hat blogger utara punya pulop naaaaaa
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 28 Jun 2015, 00:49:00
hehehek.. memang kat opis selalu potluck kan..
nanti lepas puasa time raya pun mesti akan ada banyak potluck..
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 1 Jul 2015, 16:58:00
turn kami wat ot luck berbuka esok insya allah ;-)

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih