Tuan Anas Mikael Vs Tuan Anas Malik

Tuan Anas Mikael vs Tuan Anas Malik

Tergamam juga bila terbaca tweet dari Fakhrul UNIC. Tapi apa yang dikatakan ada benarnya. Mungkin kita lebih nak mengenali Tuan Anas Mikael berbanding ingin mengenali siapa Tuan Anas Bin Malik. 

tuan anas mikael, anas bin malik, fakhrul unic,
Deep

Siapa Anas Bin Malik?

Tahukah kita bahawa Anas Bin Malik meriwayatkan 2200 hadis Nabi SAW dan wafat ketika umur 104 tahun. Jom baca lagi serba sedikit mengenai ANAS BIN MALIK. Mudah-mudahan kita ada sedikit ilmu dan mengenali siapa Tuan Anas Bin Malik.

Jumpa Lagi...

{ 20 comments.. read them below or add one }

Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 4 Dec 2015, 21:24:00
Tuan Anas Mikael ceq tak kenal.. maaf.. Anas bin Malik kenal nama dan few info tapi tak adalah detail..
topijerami topijerami 4 Dec 2015, 21:36:00
nie baru nak kenal tuan
tgh baca post kt link 2 nieh
Sheila Adziz Sheila Adziz 4 Dec 2015, 22:18:00
Ya Allah niv=ce info tuan anas malik,,, thanks
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 5 Dec 2015, 02:05:00
hahaha.. nasib baik tak minat.. kalau tak, memang rasa macam kena penampar sedass...
el el 5 Dec 2015, 11:33:00
tuan el darwena mai check in sini
dua2 cek kenal..sahabat nabi tu
sape x kenal sila tampar laju2 muka sendiri haha
Eintan Nurfuzie Eintan Nurfuzie 5 Dec 2015, 23:47:00
sungguh menusuk kek kalbu.. nasib cik en x obses ngn ceta tu
Zie Has Zie Has 6 Dec 2015, 17:39:00
tuan anas mikael pun tak kenal ni ... tak tengok drama tu :)
Nao Mei Nao Mei 6 Dec 2015, 22:49:00
Hahaha....ambik lah..kena sound gara2 tuan anas mikael...
Nurul Shahira Nurul Shahira 7 Dec 2015, 09:03:00
Deep. Nama yang selalu dengar setiap kali lepas azan dulu tak berapa nak ingat. Nama yang datang untuk beberapa minggu je lekat teruihhh, haih T_T
Sentiasa Panas Sentiasa Panas 7 Dec 2015, 15:10:00
Anas r.a. lebih kita kenali kan..
Qaseh Abadi Qaseh Abadi 7 Dec 2015, 15:30:00
sekali pun xpernah tgk cerita tu.. dah tawar hati ngan cerita melayu mcm tu..
Scdha Sein (SS) Scdha Sein (SS) 7 Dec 2015, 16:08:00
SS kenal tokei nenas aje.. he he he..
Ibu Zarith Ibu Zarith 8 Dec 2015, 00:55:00
Bagusnya peringatan ini. Zarith tak layan cerita tu tapi pernah terlihat iklan di Tv haritu huhu
Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit 8 Dec 2015, 09:48:00
Nama pertama sejujurnya kakak baru kenal bila sejak-sejak ini teman-teman blog katakan ia adalah hero dlm drama tapi sayangnya keluarga kakak tak mengikutinya - jadi kakak tak tahu kisahnya. Tapi kalau Anas bin Malik ra. tu bolehlah juga kakak tahu sebab dari kecik kita dah didedahkan sirah agama kita. Jadikan sebagai renungan walau tak mampu menjadi seperti beliau sekurang-kurangnya kita berusaha utk menjadi lebih baik..
Nor Azimah Nor Azimah 10 Dec 2015, 12:55:00
Mmg betul tu, cer tya kat sesiapa yg ikuti drama tu, sure dorg bole cerita detail, tapi cuba tya siapa plak Anas bin Malik tu, dah tentu errr, arr,jawapannya

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih