Bebelan Hati #2 | Menulis Dari Hati

Menulis Dari Hati | Mudah Atau Susah?

Selalunya bila ditanya penulisan yang macam mana paling baik? Dalam banyak-banyak jawapan pasti akan ada yang menjawab menulis dari hati. Masa mula berblog memang susah nak faham apa sebenarnya menulis dari hati. Lama-kelamaan bila kenal dengar ramai rakan blogger baru faham. Tetapi sampai ke hari ini tak pasti adakah penulisan di www.arzmoha.com sudahpun mencapai sasaran menulis dari hati atau hanya menulis dari hari ke hari.

cik puteri, kids, gambar kanak-kanak cantik, kanak-kanak leka bermain, kanak-kanak dan gadjet, kids model, kids of the year,
Cik Puteri 2014 | Asyik 

Penulisan Di Blog Perlu Diperbaiki Dari Masa ke Semasa

Selain dari menulis mungkin kita dapat pelajari dari gaya penulisan rakan yang lain dengan cara blogwalking. Dengan cara ini juga dapat sedikit idea untuk menulis dengan baik. Menulis secara santai juga agak menarik. Pembaca pun mudah faham apa yang kita tulis. Apa yang aRz ingat ramai yang lebih lama dalam bidang ini pesan jangan gunakan short form, walaupun nak guna loghat utagha. 

Yang tak pasai-pasai membebel ( orang utara sebut beletiaq) mengenai menulis dari hati ni? Sebenarnya ada banyak entri yang berada dalam simpanan. Ini semua gara-gara menulis dari hati. Sampai dah simpan dalam hati hehe....Kalau ikutkan antara entri yang nak sangat disiarkan adalah mengenai Cik Puteri, waktu sebelum kelahiran, dalam kandungan, pengalaman selepas cik puteri lahir dan juga kenapa pilih nama Cik Puteri?

Jangan tanya banyak-banyak naa...taktau bila boleh siap entri semua tu. ingat nak kena lepak tepi pantai...ambil feel dulu baru boleh sambung. Ada diantara entri tu hampir siap..tapi siap padam balik, siap padam balik....bila la nak siap macam tu.

Insyaallah...kalau boleh memang nak siapkan secepat mungkin. Cik Puteri pun dah 3 tahun...Lama sungguh peram cerita ni. Ok sampai sini dulu. Takmau membebel panjang-panjang.....Doakan aRz cepat siapkan entri semua tu ya.

Jumpa Lagi.

{ 22 comments.. read them below or add one }

Etuza Etuza Etuza Etuza 20 Dec 2015, 06:49:00
Asalam singgh sini ..teruskan usaha berblog pasti akan tertulis apa ja dalam hati..tahniah ada usaha membaiki..begitulah jg saya
Nor Azimah Nor Azimah 20 Dec 2015, 07:13:00
Saya pun tak pasti, hi hi...tapi yg saya pasti yg saya tulis secara santai2 terutama ttg anak2 tu mmg utk kenangan di masa dpn dan isu2 yg agak berat terutama pasal agama itu adalah utk jariah saya hgga ke sana, in shaa Allah
umi alya umi alya 20 Dec 2015, 08:07:00
terasanya aRz, kdg2 akakpun guna short form...
umi alya umi alya 20 Dec 2015, 08:08:00
Cantik Cik Puteri, anak siapalah tu?
husna zahidi husna zahidi 20 Dec 2015, 10:23:00
senang je nak tulis dari hati.. aisehhh~
selalu tulis benda apa yang kita suka, santai nak bercerita..:)
Scdha Sein (SS) Scdha Sein (SS) 20 Dec 2015, 12:39:00
Cik Puteri main games apa tu?
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 20 Dec 2015, 21:26:00
Amboi... kemain lama lagi peram entri.. basi dah ni kalau makanan...
aRz MoHa aRz MoHa 20 Dec 2015, 22:42:00
hahaha....ni macam buah...peram baru sedap haha
aRz MoHa aRz MoHa 20 Dec 2015, 22:43:00
main game rasanya...takpun tolong taip entri untuk abahnya hehe
aRz MoHa aRz MoHa 20 Dec 2015, 22:44:00
terima kasih cikgu etuza...insyaallah akan diperbaiki dari hari ke hari
zaza zehra zaza zehra 20 Dec 2015, 22:47:00
zaza pun masih berusaha nak baiki penulisan...
aRz MoHa aRz MoHa 20 Dec 2015, 22:53:00
terima kasih sudi berkongsi pandangan bersama arz. ya menulis untuk kenangan mereka di masa depan
aRz MoHa aRz MoHa 20 Dec 2015, 22:53:00
boleh diperbaiki kak...dari masa ke semasa
aRz MoHa aRz MoHa 20 Dec 2015, 22:54:00
terima kasih sudi kongsi pendapat husna
anajingga anajingga 21 Dec 2015, 18:37:00
tuu cik puteri dah tolong tulis dari hati tuu, kusyuknya .. :)
umi alya umi alya 22 Dec 2015, 06:57:00
singgah pagi

aRz, ada bantal tak? ia untuk kegunaan anak sblm beli bantal lain..
dear anies dear anies 22 Dec 2015, 12:47:00
bkn menulis je semua benda kena buat dari hati
Amy J Amy J 12 Jan 2016, 22:16:00
kita pun kalau tak ada idea mmg suka datang blog orang. macam skang ni la hahahaha. tapi komen shortform xpe kan :P
aRz MoHa aRz MoHa 13 Jan 2016, 00:25:00
mana boleh short form hehe
aRz MoHa aRz MoHa 13 Jan 2016, 00:25:00
a'a kan....semuanya bermula dari hati
aRz MoHa aRz MoHa 13 Jan 2016, 00:28:00
cik puteri memang khusyuk selalu hehe

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih