Iklan Kreatif Mercedez vs Jaguar

Iklan Kreatif Mercedez vs Jaguar

Iklan kreatif Mercedez vs Jaguar. Susah nak tengok iklan yang kreatif seperti ini. Di Malaysia rasa macam tidak ada. Iklan kreatif seperti ini sangat baik dalam persaingan dan juga mampu menaikkan kedua-dua jenama ini. Sudah pasti kedua-duanya mendapat kesan secara tidak langsung.

google image : Mercedez vs Jaguar

Dalam iklan ini menceritakan bagaimana Mercedez mengumpamakan produk milik mereka seperti kepala ayam yang sentiasa stabil walaubagaimana keadaan sekalipun dan mengatakan juga "magic body control". Ini menampakkan kualiti dan mutu produk mereka di tahap yang sangat baik dan mampu menarik minat pelanggan. Walaubagaimanpun dibalas oleh Jaguar "magic body control? We prefer cat-like reflexes" Iklan ini tidak pernah rasanya ditayangkan di Malaysia.

Jangan lupa lihat caption dari iklan Mercedez ke iklan Jaguar dimana Mercedez dengan caption "The best or Nothing" dan kemudian dibalas oleh Jaguar "Good To Be Bad".

Diakhir video ini nampaknya Mercedez menyambung lagi iklan tetapi tidak tahu video seterusnya oleh jaguar. Jom saksikan. KLIK DISINI

{ 42 comments.. read them below or add one }

Cik Mimie Cik Mimie 8 Jul 2015, 16:45:00
Memang kreatif...tunggu turn jaguar apa dia buat dgn kucing tu..huhu
Dunia Zumal Dunia Zumal 8 Jul 2015, 18:48:00
Nyenyak kucing tu tidur, kalau atas jaguar rasanya kucing tak boleh tidur terkejut derumannya...
Jia Rizaira Jia Rizaira 9 Jul 2015, 05:55:00
Iklan kreatif macam ni la boleh menambat hati orang ramai nak tengok kan..
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 9 Jul 2015, 07:52:00
Wah ~

Berlawan pulak..

OFis blok segala video.. tunggu kat rumah baru lehh tengok
Qaseh Abadi Qaseh Abadi 9 Jul 2015, 12:56:00
kreatif.. ayam kena makn daaa.. hahaha
sayidah napisah sayidah napisah 9 Jul 2015, 20:24:00
daebakkk. nak tahu sangat apa Marcedez balas. nanti buat entri lagi untuk sambungan ye abg arz! hahaha

btw rasa nak joget pulak bila tgk ayam tu joget :p
sayidah napisah sayidah napisah 9 Jul 2015, 20:24:00
company besar mesti buat iklan kreatif2 hehe
sayidah napisah sayidah napisah 9 Jul 2015, 20:25:00
tgk kucing tu tidur rasa nak tidur jugak #lawakhambar
aRz MoHa aRz MoHa 10 Jul 2015, 03:16:00
mmm kebanyakkan iklan dari negara luar
aRz MoHa aRz MoHa 10 Jul 2015, 03:17:00
hehe tapi betul la kepala ayam memang stabil walaupun tengah lari
SalbiahM SalbiahM 10 Jul 2015, 09:19:00
takut kena makan jaguar...haha
zai zamree zai zamree 10 Jul 2015, 13:00:00
lawak btl iklan depa...kreatif
tiga lalat tiga lalat 10 Jul 2015, 22:41:00
salam ramadhan bro, sy baru berangan nk beli jaguar, tiba2 jiran sblh rumah dh beli dulu,. huhu2
Amy J Amy J 12 Jul 2015, 01:31:00
scary bnyi lagu meow tu -.-
Amy J Amy J 12 Jul 2015, 01:31:00
sampai bergerak ke atas lak tu.. sabau je la
Amy J Amy J 12 Jul 2015, 01:32:00
kreatif, unik. macam ni barulah orang tertarik nak tengok.
Amy J Amy J 12 Jul 2015, 01:32:00
kreatif kan kak Eyda. hahahahahhaa. nak tergelak pun ada tgk tp tbe2 jadi scary
Amy J Amy J 12 Jul 2015, 01:33:00
amboi KC sampai rasa nak joget x boleh belah tu. len kali ajak kita sekali
anajingga anajingga 13 Jul 2015, 22:04:00
suka sebab ada kucing hihi :)
Jari Manis Jari Manis 14 Jul 2015, 14:11:00
x boleh view lah pulak huhuh
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 17 Jul 2015, 02:08:00
betul betul.. perlukan iklan2 yg creative.. kasi orang yg tngk fikir..
CT rasa jaguar punya lagi best hehehe.. idea jelas ngap terus ayam tu..
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 17 Jul 2015, 02:09:00
jaguar tu x makan cik cing kot.. satu family =)
Sentiasa Panas Sentiasa Panas 23 Jul 2015, 18:21:00
Sindiran terbaik pada akhir video..;)
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH 29 Jul 2015, 11:57:00
Assalam arz,
emmmmmmmm
macam2 gerakan ayam tu yer he3

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih