Landasan Terbiar Bertukar Menjadi Terowong Cinta

Landasan Terbiar Bertukar Menjadi Terowong Cinta di Guangxi, Selatan China

Landasan terbiar di Guangzhi, Selatan China bertukar menjadi terowong cinta ( tunnel of love ). Landasan ini yang pada asalnya hanya untuk membawa arang batu, kini menjadi tempat tumpuan pelancong untuk bergambar. Sama juga seperti di Malaysia asal ada tempat yang nampak lain dari yang lain mesti menjadi tumpuan ramai untuk bergambar dan sebagainya kerana sudah menjadi trend terkini untuk dimasukkan ke dalam media sosial. Apa yang menarik pengunjung boleh melalui terowong cinta ini dengan "bike trail" seperti didalam gambar.

tunnel of love, terowong cinta, terowong cinta guangxi china, tempat menarik di dunia,
kredit kepada english.cntv.cn

kredit kepada english.cntv.cn

kredit kepada english.cntv.cn

kredit kepada english.cntv.cn

kredit kepada english.cntv.cn

Idea dari Terowong Cinta di Ukraine


Walaubagaimanapun idea terowong cinta ini kelihatan seakan terowong cinta ( tunnel of love ukraine ) yang terdapat di Ukraine. Semulajadi, lebih cantik dan menarik. Kalau di Malaysia rasanya akan menjadi tumpuan jurufoto perkahwinan. Sudah tentu juga akan dipenuhi pengunjung kerana ingin bergambar disini juga. Sudah melihat terowong cinta di ukraine?

terowong cinta ukraine, tunnel of love ukraine, tempat menarik di dunia, permandangan cantik,
kredit kepada pemilik gambar

Walaubagaimanapun landasan ini masih digunakan dan tidaklah terbiar sepertimana diQuangxi. Keretapi api masih melalui landasan ini untuk menghantar bekalan kayu ke kilang papan gentian (fibreboard). Memang cantik dan semulajadi. 

Di malaysia pula pokok yang seperti ini seringkali kita lihat di Taman Tasik Taiping, Perak, dimana pokok ini menutupi jalan sehingga ke tasik. Walaubagaimanapun terowong cinta di ukraine ini sangat mengagumkan.

kredit kepada pemilik gambar

kredit kepada pemilik gambar

kredit kepada pemilik gambar
Jumpa Lagi.

{ 18 comments.. read them below or add one }

Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 16 Dec 2015, 14:08:00
Assalammualaikum... arzmohd,

cantik pemandangan nie... subhanallah..

mselim3
Time Traveller Time Traveller 16 Dec 2015, 14:13:00
alahai sweet nyer... makin banyak tempat nak pergi dalam bucket list ni hahahaha :D
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 16 Dec 2015, 14:39:00
yang penuh snoooooow tu !!! aaargh..
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 16 Dec 2015, 14:41:00
Afif boleh pegi bawak wifey =D
Linda Linda 16 Dec 2015, 15:09:00
Memang menarik! Kalau ada kat Msia mesti best tapi mesti akan penuh dengan sampah sarap...mmmmm :p
aRz MoHa aRz MoHa 16 Dec 2015, 15:30:00
ahaaa tambah pula ke ukraine
aRz MoHa aRz MoHa 16 Dec 2015, 15:31:00
dah survey baju snow kan SYM?
aRz MoHa aRz MoHa 16 Dec 2015, 15:31:00
alamak....kena jaga kebersihan la gitu kan?
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 16 Dec 2015, 18:35:00
Cantiknya.. kat Malaysia, terowong mana nak di transform kan ni? huhu
iffah hussin iffah hussin 16 Dec 2015, 22:59:00
WAH CANTIKNYE.... TERINGAT NAIK BASIKAL MACAM NI MASA KAT KOREA, LEBIH KURANG SAMA...
akucomel akucomel 17 Dec 2015, 08:57:00
kreatifnya diorang ni. apakata kat malaysia ni banyak quarters yg terbiar dibangunkan jadi sesuatu yang menarik macam landasan keretapi kat Guangxi, China ni
aswaleyla aswaleyla 17 Dec 2015, 21:52:00
cantik nyaaa. bila malaysia nak ada tempat macam ni jugakkk
anajingga anajingga 18 Dec 2015, 00:38:00
menariklah kan.. kalau kat sini ada pun best juga ni :)
pelangsing wsc biolo pelangsing wsc biolo 19 Dec 2015, 12:10:00
cocok sekali di sebut terowongan china
dear anies dear anies 19 Dec 2015, 15:43:00
Kalu buat kt mesia kompom sy terjah ;)

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih