Heyy DJ....I Miss U

Apa Sudah Jadi Dengan PiMai FM...

Hey DJ...I Miss U...Apa sebenarnya terjadi dengan stesen Radio PiMai FM? PiMai FM adalah radio yang terkenal dengan trademark depa "Lagu mana pun untuk hangpa". Dalam trademark ni boleh membawa kepada dua maksud iaitu Lagu ( song) mana pun untuk hangpa atau satu lagi maksud "macammana pun untuk hangpa" sebab bagi orang penang lagu tak semestinya membawa maksud "song". Ok berbalik pada tajuk asal apa dah jadi dengna radio PiMai FM hari-hari ulang lagu yang sama. 

Cik Puteri nak jadi DJ

Menurut seorang kawan aRz dan info agak tepat dimana PiMai Fm sudah diambil alih oleh media prima. DJ juga telah diberikan pampasan patutlah radio dengan frekuensi 90.2 (penang) hanya dengar lagu-lagu yang berulang-ulang.

Hello DJ
Bukannya apa bila tengok Cik Puteri pakai macam dalam gambar kat atas tu teringat pula pada DJ dari radio PiMai fm satu-satunya menggunakan loghat orang Pulau Pinang (loghat mamak penang). Sedih juga la. Kadang-kadang lawak depa ni sangat menghiburkan. Susah nak dengar loghat macam ni kat mana-mana stesen tv atau radio.

Jom tengok DJ yang mula-mula di PiMai fm

DJ PiMai FM
kredit pada kucingbacakitab.blogspot.com

Ada antara mereka ini pernah memasuki rancangan Raja Lawak. DJ Shazli, Mamak (Chinese Look) dan Azmir masih aktif dalam pementasan teater di USM Penang bersama Persatuan Teater Resdong

Buat yang tertanya-tanya macam aRz juga...harap ampa dah dapat jawapan.

aRz MoHa
whatsapp : 011-27130797

{ 28 comments.. read them below or add one }

Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 12 Nov 2015, 08:59:00
CT selalu dengar PimaiFM.. awatnya diorang ni ? huurm.. suka Mamak n Sharil.. huurm..
Qaseh Abadi Qaseh Abadi 12 Nov 2015, 09:38:00
lah pasaipa.. sejak keja kat penang ni ada juga layan pimai sekali sekala.. best dengaq loghat utara kita
aRz MoHa aRz MoHa 12 Nov 2015, 11:11:00
owh layan juga pimai fm...entah dah diambil alih
el el 12 Nov 2015, 11:34:00
patutlah lama x dengaq depa beletiaq kat radio huhu
tetiba rindu depa plak
Murni Alysa Murni Alysa 12 Nov 2015, 13:50:00
akak dah tukar tune dah..xlarat nak dengar lagu2 tu ulang2..berita aper pon xdak..dah laa lagu sama jer..sejibik mcm astrok
anajingga anajingga 12 Nov 2015, 16:20:00
ada ye channel tu, alahai DJ kat atas tu paling cun lah dalam dunia ni :0
Nurul Shahira Nurul Shahira 13 Nov 2015, 10:00:00
Rugi pula rasa bila Radio dengan trademark tertentu hilang. Dah la ssekarang semua radio station sama je gayanya. T_T
aRz MoHa aRz MoHa 13 Nov 2015, 10:06:00
yela tambah plak suara mamak chinese look yang dok ulang banyak kali chinese look tu haha
aRz MoHa aRz MoHa 13 Nov 2015, 10:07:00
haha DJ atas tu pantang kalau Abah dia dekat pc
aRz MoHa aRz MoHa 13 Nov 2015, 10:07:00
yela...ada kelainan tapi dah tiada lagi
iffah hussin iffah hussin 13 Nov 2015, 20:48:00
Comellah.... DJ ni....
bakal mengegarkan DJ yang ada
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 15 Nov 2015, 11:07:00
Da cm astro plak... cite berulang2 ;)
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 15 Nov 2015, 11:19:00
Haah.. bosan dah asyik ulang lagu sama ja..

Dulu seronok dengaq potpet depa..
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 15 Nov 2015, 11:20:00
Lagu peberet kak Murni.. ngeh2
Mizz Aiza Mizz Aiza 15 Nov 2015, 12:01:00
bosan kalau dengar lagu berulang-ulang..
Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli 18 Nov 2015, 12:55:00
Sha layan sinar dgn thr gegar jer..huhuhu..
Jari Manis Jari Manis 19 Nov 2015, 23:34:00
lahh ingatkan cik puteri dah jadi DJ di radio piMai FM
Jari Manis Jari Manis 19 Nov 2015, 23:35:00
x pernah dgr siaran radio ni
Jari Manis Jari Manis 19 Nov 2015, 23:36:00
mesti dia ada cita2 nak jadi DJ tu...cam ada bakat je ;p
Cik Mimie Cik Mimie 23 Nov 2015, 15:32:00
Kalau Cik Puteri jadi DJ mesti ramai peminat ni :) hehehe
Cik Mimie Cik Mimie 23 Nov 2015, 15:33:00
Kita orang Johor so xpernah dengar siaran radio ni :) hehehe

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih