Rumah Baru Percuma

rumah baru?

Salam. Pasti setiap orang ingin memiliki rumah baru. Rumah yang kita duduk didalamnya rasa tenang dan nak tinggal pun rasa malas. Tapi apa yang saya nak cerita hari ini bukan rumah seperti diatas. Sebenarnya...

Rumah baru yang saya maksudkan adalah template baru untuk blog saya. Blog bagaikan rumah. Macam sis JM baru saja komen.
 
"masuk rumah baru tak buat open house ka"

Template Responsif Rumah Baru Percuma


Rumah baru ini masih dalam percubaan. Kerana masih dipenuhi oleh coding yang complex. Sakit kepala siap juling mata tengok. 

Yang menjadi semakin pening tak boleh ubah colour, background image macam ubah guna template blogspot sediada. Ia mesti diubah menggunakan css code.

 Bab code jangan tanya la. Memang handal bagaikan "tikus membaiki epal". aRz ingin memohon maaf untuk sebarang kesulitan sanjang proses upgrade dan renovation blog ini.

Template ini rasanya amat sesuai buat blogger yang banyak ketengahkan gambar. Sebagai contoh photography dan travel blogger.

Setakat ini dulu. Jika ada sebarang perkembangan baik aRz akan kongsikan lagi.

Jumpa lagi.

kredit to 
http://wayneharraz.blogspot.com/

responsive template, rumah baru, gambar cantik, arzmoha
Rumah baru dalam percubaan

{ 57 comments.. read them below or add one }

Inani Hazwani Inani Hazwani 12 Mar 2015, 22:07:00
wuuuu makin kemas blog abang arz. ingat salah masuk rumah tadi. ahahaha
Zaidalifah Hussin Zaidalifah Hussin 12 Mar 2015, 22:36:00
TRADE MARK MANA?...

PLZ EDIT... NNT ADA YG TERCARI2... KAT IG DAH TULIS KAN!
MMG GEMPAK...
aRz MoHa aRz MoHa 12 Mar 2015, 22:47:00
ini baru test drive bonde. kalu ok saya letak gmbr lain
Jari Manis Jari Manis 12 Mar 2015, 22:54:00
aRz ingin memohon maaf untuk sebarang kesulitan sanjang proses upgrade dan renovation blog ini.

nak tanya SANJANG tu apo?
Jari Manis Jari Manis 12 Mar 2015, 22:56:00
tertipu tau baca tajuk entri nih..ingatkan ada rumah baru siap leh dapat percuma huhuhuh
Jari Manis Jari Manis 12 Mar 2015, 22:58:00
kalau sis JM mmg surrender arghh..CSS Code bagai ni..x suka!!! itu sbb masih setia dgn blogspot..
Jari Manis Jari Manis 12 Mar 2015, 22:59:00
RUMAH BARU PERCUMA? nak satu!
aRz MoHa aRz MoHa 12 Mar 2015, 23:04:00
sanjang tu bahasa korea + macau...SS mesti paham
Nurul Shahira Nurul Shahira 12 Mar 2015, 23:19:00
Sanjang, dah memang kompem geng-geng typo :D
Rumah baru ni boleh masuk lagi banyak perabot ni, hehehe. Jap lagi nak test rumah baru dalam tab :)
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah 12 Mar 2015, 23:32:00
untunglah org pndai mengedit blog.. ;)
anajingga anajingga 12 Mar 2015, 23:56:00
wow...nice aRz ;) kemas sangat .
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 13 Mar 2015, 01:24:00
Assalammualaikum... arzmoha,

mselim3 baru tgk rumah baru BM tadi... nie arzmoha 'rumah baru' jugak.. semakin ramai blogger yg tukar template mselim3 jugak tak tukar2... jeles nie...

mselim3

pls: sayang pulak kat template mselim3 nie,,,
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 13 Mar 2015, 01:26:00
Lagi satu.. tertinggal nak komen pulak... mselim3 suka 'rumah baru' nie... cantik, kemas dan bersih... terbaik... bro. I like it. Keep up bro...

mselim3
❤Kamsiah❤ ❤Kamsiah❤ 13 Mar 2015, 08:08:00
ingatkan rumah yg betul2 rumah percuma hehe
ewento marcello ewento marcello 13 Mar 2015, 08:45:00
u tiru i pny....i telah di honey kan....owh nooo......
Jari Manis Jari Manis 13 Mar 2015, 08:50:00
Sha..SANJANG tu abang kepada SANDEK dan adik yang bongsu SENDUK! heee
Jari Manis Jari Manis 13 Mar 2015, 08:51:00
berkulat lah kalau tggu SS balik..after 10 days u oulsss
aiman mania aiman mania 13 Mar 2015, 09:45:00
makin lawa and sistematik...wuhuuuuuuu..tahniah !
miminadam miminadam 13 Mar 2015, 09:45:00
suka header kat atas tuuu
aiman mania aiman mania 13 Mar 2015, 09:47:00
tapi template baru nih,takleh letak iklan nufnang k?
aRz MoHa aRz MoHa 13 Mar 2015, 10:29:00
baru tengok kat FB dia...seronok dia
aRz MoHa aRz MoHa 13 Mar 2015, 10:43:00
boleh tak ada maslah. cuma saya memang tak letak sekarang ni
khaty aiman khaty aiman 13 Mar 2015, 10:50:00
wah..cantik dan kemas 'rumah baru arz'..tertipu juga pasal tajuk..ngee..
Qaseh Abadi Qaseh Abadi 13 Mar 2015, 10:59:00
org tu seronok sana.. haha.. sanjang pun sanjang lah ye abam.. haha
Qaseh Abadi Qaseh Abadi 13 Mar 2015, 11:00:00
penat scroll sampai bawah nak komen.. hehe.. baru datang 2 hari lepas, rumah dah lain.
selamat ber'renovate' lah ye..
Qaseh Abadi Qaseh Abadi 13 Mar 2015, 11:01:00
daku tertipu dek tajuknya.. ingatkan ada lah tip atau apa2 utk dapat rumah percuma ka.. hehe
aswa leyla aswa leyla 13 Mar 2015, 11:12:00
baru nak tempah rumah baru sebijik.
Nazlee Ismail PCL Nazlee Ismail PCL 13 Mar 2015, 12:17:00
meninjau rumah baru..terbaik Arz ..lawa header..ni template ni nampak dalam smartphone ok tak..mesra iklan?

..singgah dari #exchangefeedgroup thnks utk Blog List EFG .
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 13 Mar 2015, 13:29:00
TAHNIAH dah masuk rumah baru...!! hehehehee.... ;)

view dari handphone, ok lah.. kemas.. font cantik.. yg penting nampak professional.... :)

.
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 13 Mar 2015, 13:39:00
Ok.bleh wat kenduri pemanasan rumah ;)
Norniwanie Nasarudin Norniwanie Nasarudin 13 Mar 2015, 19:01:00
Kann..dah teruja tengok rumah tu..hehe
Norniwanie Nasarudin Norniwanie Nasarudin 13 Mar 2015, 19:03:00
Wah2, rumah baru..pandainya edit blog..cantik dan kemas je..wanie dah lama rasa nak edit lagi2 header, tapi tak reti la..mungkin satu masa nanti..huhu
aRz MoHa aRz MoHa 13 Mar 2015, 23:15:00
CN tak la pandai sangat tp ada kawan #exchangefeedblog semua jadi mudah
aRz MoHa aRz MoHa 13 Mar 2015, 23:16:00
cuba jangan tak cuba wanie
SalbiahM SalbiahM 13 Mar 2015, 23:36:00
ingat sunggu hbeli rumah baru..lawa template baru..lebih kemas.good job Arz!
zarul farhana zarul farhana 14 Mar 2015, 07:18:00
berkulat basi sekali la tggu SS
zarul farhana zarul farhana 14 Mar 2015, 07:19:00
cehhh ingt leh dpt rumah baru ka..
zarul farhana zarul farhana 14 Mar 2015, 07:20:00
kemas la ckit yg baru ni... cuma warna la nmpk slow ja..
SalbiahM SalbiahM 14 Mar 2015, 18:34:00
baru ingat nak datang majlis housewarming...hehe
Nik Ainaa Nik Ainaa 15 Mar 2015, 17:41:00
ingtkan rumah baru betul2. btw aina lgi teruk sbb xtahu menahu lgsung psl html code ni. haha
Sentiasa Panas Sentiasa Panas 16 Mar 2015, 15:10:00
Cantik rumah baru ni. Rumah batu ke ni? hehe..
Anizz Annisa Anizz Annisa 16 Mar 2015, 21:02:00
Kemasnyeee... Ehem... Bile nak turunkan ilmuu.. Hihi
Bunda a.k.a KN Bunda a.k.a KN 19 Mar 2015, 11:00:00
a ah laaahhh..rumah baru...baru perasan...
tenku butang tenku butang 20 Mar 2015, 10:31:00
hohoho.. dengar je percuma laju je teman klik.. hihihi
Nurul Hidayah Nurul Hidayah 20 Mar 2015, 15:04:00
kemas dan teratur rumah baru ni :)
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip 26 Mar 2015, 02:59:00
haaaa xleh nak komen sebab mai jenguk thru henpon.. nampak sama je semua blog itam putih ehehe..

samalah Arz.. bab coding mmg CT fail. tu la org dok sebok nak seo la apa lah.. i kenot.. ahahah.. gugur rambot kalo blaja semua tu..
Scdha Sein (SS) Scdha Sein (SS) 28 Mar 2015, 08:51:00
Aah laaa... Buat laaaa housewarming... Jemput kite2 aje... He He He...
Scdha Sein (SS) Scdha Sein (SS) 28 Mar 2015, 08:53:00
Ehemmmmm! Ehemmmmmm! Ehemmmmmmmmm! Amboi2 siap berkulat lagi dikatanye kite.... Dia tu sedekad tak nak ngaku.... Ha Ha Ha... Kemende alah SANJANG tu?
Scdha Sein (SS) Scdha Sein (SS) 28 Mar 2015, 08:54:00
Sape suruh percaya! Percuma je kena tipu! Ha Ha Ha...
Scdha Sein (SS) Scdha Sein (SS) 28 Mar 2015, 08:55:00
Copy paste template aje JM... Ha Ha Ha..
Bunda a.k.a KN Bunda a.k.a KN 9 Apr 2015, 10:30:00
Ramai yang terpedaya rumah baru free aRz...hahaha..

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih