Lirik Lagu Jaga-Jaga Nyanyian Amira Othman OST Abang Bomba I Love You

Lirik Lagu Jaga-Jaga Nyanyian Amira Othman OST (Abang Bomba I Love You )

Lirik lagu jaga-jaga nyanyian amira othman sempena OST drama terbaru di Astro. Sebenarnya Amira Othman juga merupakan salah seorang watak utama bersama dengan Hisyam Hamid dalam drama ini. Drama ini pun di adaptasi dari novel karya Mia Kiff Azlisha. Drama Abang Bomba I Love You isnin hingga khamis jam 10 malam.

lirik lagu nyanyian amira othman (ost abang bomba i love you), lirik lagu, amira othman, jaga-jaga amira othman,


Lirik lagu Jaga-jaga Nyanyian Amira Othman 

Pabila mengungkap kata cinta
Manis bicara ohh semanis gula
Lidah lelaki harus waspadaLihat baik buruknya

Aku bukan Si dara biasa
Dambakan kasih nak dimanja manja
Lidah ku tajam bila berkata
Niat dihati cuma
Untuk berjaga-jaga

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi 
Tiada ganti
Indahnya Suaramu

Bagaikan lagu yang membayangiku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

Ku bagaikan mawar yang berduri
Caatik dipandang takut didekati
Andai hanya nak bertarik tali
Baik kau undur diri

Namun harusnya ku mengakui
Sebenarnya hati telah kau curi
Siang dan malam silih berganti
Walau tujuh purnama

Ku tetap setia

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi 
Tiada ganti
Indahnya Suaramu

Bagaikan lagu yang membayangiku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

Usik mengusik
Bergurau senda
Batasnya jangan dilupa

Sucinya cinta
Elok dijaga hingga terbina istana

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi 
Tiada ganti
Indahnya Suaramu

Bagaikan lagu yang membayangiku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

Engkaulah lagu

Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta
Irama dihatiku

klik sini untuk tengok >>LIRIK LAGU HATI HATI AMIRA OTHMAN <<


**perkongsian ini sebagai salah satu mempromosikan dan tanda memberi sokongan kepada industri muzik tanahair.

{ 23 comments.. read them below or add one }

Keladi Ubi Keladi Ubi 19 Sep 2016, 13:21:00
seronok gak laya cerita i love you abang bomba, hhihihihhi tengok amirah tu, betul-betul macam budak sekolah....swet17 gitu..www.keladionline.com
Uncle Zuan Uncle Zuan 19 Sep 2016, 20:35:00
dah lama tak bukak radio. memang outdated pasal apa lagu ada sekarang :D
Gee Lion Gee Lion 20 Sep 2016, 00:35:00
turn abang bomba pulak jadi hero ye.. :P
Kamsiah Yusoff Kamsiah Yusoff 20 Sep 2016, 13:17:00
akak jugak yg tak tau perkembangan dunia seni tanahair hehe
Pha Is Pha Is 20 Sep 2016, 23:36:00
kaki drama rupanya arz ni.. hahaha
Jari Manis Jari Manis 21 Sep 2016, 22:05:00
2 mggu lepas berpeluang mengkuti kursus penyelamat di balai bomba putrajaya dpt lah kenal abg2 bomba ni..adehh...susah tau keja sebagai ahli bomba ni..nak angkat hos tu...berat kot
Nora Karim Nora Karim 22 Sep 2016, 00:52:00
Amira ni berbakat juga dalam lakonan... tak de la kaku je...
hainom OKje hainom OKje 22 Sep 2016, 22:22:00
Ingatkan mls nak layan cite tp bila dah tengok 2-3 episode mcm ok pulak hihi....

Tak perasanlah pulak lagu OST dia. Mesti tak sedap ni sebab hakak tak terbayang bayang hihi... ....
aRz MoHa aRz MoHa 23 Sep 2016, 10:13:00
haaa...aRz sempat juga tengok beberapa minit...hehehe
aRz MoHa aRz MoHa 23 Sep 2016, 10:24:00
sempat tengok kejap...memang nampak tak kaku....waktu tayangan pun ok...tak ganggu time solat
aRz MoHa aRz MoHa 23 Sep 2016, 10:25:00
aRz dulu pun kadet Bomba... :p

Sado tak abam bomba kat putrajaya sis JM
aRz MoHa aRz MoHa 23 Sep 2016, 10:25:00
hahahaha....bukan kaki drama la...
husna zahidi husna zahidi 24 Sep 2016, 10:27:00
tak pernah dgq lg kat memana siaran radio..
timm bill timm bill 26 Sep 2016, 22:06:00
yeah! timm dok layan lani..
Etuza Etuza Etuza Etuza 7 Oct 2016, 04:15:00
Hebat jg dia nyanyi ni ..saya pun ok jg dengar lagu ni best ja
dear anies dear anies 12 Oct 2016, 10:49:00
semakin popular si amira ni
Reen Johari Reen Johari 26 Oct 2016, 08:53:00
Mula2 dengar lagu ni.. Biasa je. Tapi bila dgr banyak kali.. Eh eh. Sedap pulak.
aRz MoHa aRz MoHa 10 Nov 2016, 12:09:00
best kan...lagu ada mesej yang baik
aRz MoHa aRz MoHa 10 Nov 2016, 12:11:00
a'ah siap dah berlakon kan...masih femes la lepas ni

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih