Cara Letakkan Scroll Pada Bloglist

Bagaimana Cara Letak Scroll Pada Bloglist

Salam. Tukar template lagi. Tak Ingat kali ke berapa. Tapi kali ini Insyaallah kekal. Walaubagaimanapun bloglist hilang. Tapi top komentator bulanan masih ada. Macam mana nak buat top komentator rujuk SINI. Tapi sebelum tu macam mana template baru ni. ok tak?

tutorial scroll pada bloglist, cara memasang scroll di bloglist, cara letak scroll di bloglist

Tutorial Memasang Scroll Pada Bloglist

Baik. aRz rasakan semua tahu macam mana nak buat bloglist kan. Pertama sekali perlulah lengkapkan dulu bloglist atau sekurang-kurangnya ada bloglist. Selepas siap pergi ke 

dashboard > template> edit HTML > ctrl F dan taip

<div class = 'widget-content'>

jika dah jumpa gantikan dengan kod ini

<div class = 'widget-content' style='oveflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

kemudian save dan view blog.

Semoga Berjaya.

{ 11 comments.. read them below or add one }

Sentiasa Panas Sentiasa Panas 30 May 2015, 21:01:00
Memudahkan tapi akan menyebabkan widget loading agak lambat.
Farrah MF Farrah MF 31 May 2015, 09:44:00
Kemas sikit blog kita bila buat scroll bar begini
Jari Manis Jari Manis 31 May 2015, 20:34:00
template okey cuma maybe tulisan je agak kabur ke mata sis JM yg prob
Jari Manis Jari Manis 31 May 2015, 20:35:00
ohh...camtu ke nk letak scroll....boleh apply utk ruang komen tak
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 1 Jun 2015, 09:37:00
pd sy ni tutorial yg plg sng ;-)
Amanina Mads Amanina Mads 1 Jun 2015, 22:40:00
senang nk edit blog sendiri kan :)
Mia Mia 14 Jun 2015, 08:05:00
thanks for this tutorial. Sangat berguna...
Nik Ainaa Nik Ainaa 14 Jun 2015, 21:40:00
nanti xadalah serabut klau nk tgk semua yg ad dlm bloglist
yanie yusuf yanie yusuf 14 Jun 2015, 22:06:00
mudah sket nk tgk kan..bgus..
♥TheOnlyFarah♥ ♥TheOnlyFarah♥ 8 Oct 2015, 22:46:00
Arz dah try buat tak jadi jugak...T___T

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih