Cantiknya Pantai Pasir Hitam (Black Sand Beach) Macam Dalam Filem Dilwale

Pantai Pasir Hitam (Black Sand Beach) 

Pantai Pasir Hitam atau Black Sand Beach di dalam filem Dilwale memberikan satu impak yang besar. Ramai mula tertanya-tanya dimana lokasi tersebut. Pantai pasir hitam ini juga menarik perhatian aRz untuk meneroka lebih banyak dan rupa-rupanya terdapat banyak pantai seperti di dalam Filem Dilwale lakonan Shah Rukh Khan dan Kajol. Jom teruskan membaca.

Vik Beach, Iceland

Vik Beach Iceland ini merupakan pantai dimana lokasi penggambaran video klip Gerua. Berdekatan dengan lokasi ini juga terdapatnya bangkai pesawat yang juga merupakan salah satu lokasi menarik dalam video klip Gerua.

Black Sand Beach di Vik Beach, Iceland | kredit gambar pada suraark
sumber gambar kredit to myworldmymagic

Lokasi antara dua tempat ini bersebelahan. Kelihatan bangkai pesawat yang terhempas pada tahun 1973 dan semua penumpang terselamat.

Maui, Hawaii

Pantai pasir hitam ini juga terdapat di Maui Hawaii

kredit google image

Muriwai Beach, New Zealand

Muriwai Beach New Zealand juga antara pantai berpasir hitam. 

Muriwai Beach, New Zealand kredit to Brenoandmel

Shelter Cove, California

Untuk sampai ke pantai ini perlu mendaki terlebih dahulu. Berdekatan tempat ini pernah dikatakan ternampak "Big Foot".
Shelter Cove, California

Miho no Matsubara

Pantai yang terletak di Shizuoka, Jepun dahulunya berwarna putih bertukar menjadi warna hitam. Dari bacaan ada yang mengatakan ianya bertukar hitam selepas dari kesan pembuatan rel dan gunung berapi. Dari pantai ini boleh melihat permandangan Gunung Fuji.

google image

Punalu'u Beach, Big Island Hawaii

kredit to smithsonianmag.com

Walaubagaimanapun ini sahaja yang mampu aRz kongsikan buat waktu ini. Masih terdapat beberapa lagi tempat lain yang mempunyai Pantai Pasir Hitam yang kelihatan unik dan cantik ini antaranya Anse Ceron Carribean, Playa Negrita Puerto Rico dan jangan lupa di Langkawi juga terdapat pantai pasir hitam.

Jumpa Lagi.

{ 20 comments.. read them below or add one }

Mizz Aiza Mizz Aiza 18 Jan 2016, 08:09:00
Baru tahu ada pantai yang pasirnya warna hitam begitu.. Nampak menarik, begitu besar ciptaan Allah..

Belum lagi berkesempatan menonton filem dilwale..
PeRdU cINta PeRdU cINta 18 Jan 2016, 08:48:00
Cantik...tenang...subhanAllah...alam ciptaan Allah..
Farhain Azmi Farhain Azmi 18 Jan 2016, 09:17:00
walaupun hitam, tapi nampak cantik dan bersih pantai-pantainya
husna zahidi husna zahidi 18 Jan 2016, 09:21:00
allah cantiknyaa.. teringin rasa nak pegang..
Eintan Nurfuzie Eintan Nurfuzie 18 Jan 2016, 09:43:00
yg de kapal tu tempat SRK ngn kajol buat video klip lagu kan? cantik kan ciptaan allah
aizamia3 aizamia3 18 Jan 2016, 10:08:00
Melihatkan gambar2 tu terasa terdengar-dengar desiran ombak tu.. ;)
Nurul Syuhaida Mustafa Nurul Syuhaida Mustafa 18 Jan 2016, 10:46:00
Rupanya banyak lagi di dunia ni yang pantai pasirnya hitam. SubhanaAllah
Tukar jenama mampu tukar kehidupan
Mummy Julia Mummy Julia 18 Jan 2016, 11:16:00
Kannn memang cantik sgt.. Bila la nak dpt pi. Mummy tgk dilwale pun sebab lokasi2 kat movie ni.. + SRK yg encem dan Kajol yg jelita tu..auwww
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jan 2016, 12:57:00
ada masa boleh tonton...memang cantik
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jan 2016, 12:58:00
setuju juga...Alam ciptaan Allah SWT begitu indah...
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jan 2016, 13:01:00
biar hitam...tapi bersih dan suci...tenang bila melihatnya
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jan 2016, 13:02:00
lokasi tedekat Langkawi hehehe
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jan 2016, 13:06:00
betul Cik Ein...cantik kan...
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jan 2016, 13:06:00
macam ni kena pi bercuti hehehe
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jan 2016, 13:08:00
lokasi dia memang cantik....sapa minat ambil gambar mesti nak tengok filem dilwale
Sobri Mansor Sobri Mansor 18 Jan 2016, 14:41:00
Penangan Dilwale punya pasal, satu dunia mencari destinasi percutian dikawasan pantai bewarna hitam...
sya mimie sya mimie 19 Jan 2016, 18:00:00
subhanaAllah.. cantik sngt2..

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih