Cara Mudah Jadikan Header Blog Berada Di Tengah

Cara Meletakkan Header Blog Ditengah (center)

cara pasang header supaya berada di tengah, header center, tips blogging header center atau ditengah.
contoh header blog

Salam. Selamat berblogging. Terima kasih kerana sudi membaca blog saya.
Hari demi hari semenjak menyertai #EFG bermacam permasalahan blog di kongsi dan sama-sama membantu. Alhamdulillah hari ini seorang dari ahli EFG bertanya bagaimana hendak nak buat header blog berada di tengah.

Untuk pengetahuan semua, caranya sangat mudah. aRz kongsikan disini mudah-mudahan jika ada yang mengalami masalah yang sama dapat menemui jalan penyelesaian.

Setelah anda upload gambar dan sebagainya, tiba-tiba lihat header tidak berada ditengah. Jangan buntu. Sebaliknya pergi ke dashboard anda dan ikut langkah dibawah

Dashboard > Template > Customize > Advance > Add CSS

dan copy kod ini

#header-inner img {
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}

pastekan di kotak add css. Klik 'apply to blog' kemudian cuba tengok blog anda samada jadi atau tak.

Sekiranya berjaya ataupun tidak sila tinggalkan komen anda disini.

Jumpa Lagi

{ 27 comments.. read them below or add one }

Siti Aisya Ibrahim Siti Aisya Ibrahim 9 May 2015, 02:53:00
woo senang nya kalau guna code ni....kita xtau dulu2 code nya ape....kita buat header kita guna paint, budget2 camne nk tengah kan...pastuh buh dekat blog....selagi xtengah, selagi tuh kita dok copy paste lah dekat paint....hahahhahah :D
Mama Niza Mama Niza 9 May 2015, 08:06:00
Mama lupa dah nak setting semua ni... Lama kot tak sentuh coding... Hihi
Eny Abdullah Eny Abdullah 9 May 2015, 09:36:00
Arz, kak eny buat tp x jadi.. header kak eny ada sikit senget
anamizu anamizu 9 May 2015, 10:04:00
ana baru tawu psl ni masa terbaca kat blog sapa entah haritu hehe
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 9 May 2015, 11:15:00
Wah dah buat tutorial dah ..lagi senang lampasni kalau ada masalah blh rujuk sini..tq arz sudi tolong .,
❤Kamsiah❤ ❤Kamsiah❤ 9 May 2015, 13:36:00
semoga bermanafaat kpd mereka yg menghadapi masalah header..
aRz MoHa aRz MoHa 9 May 2015, 20:56:00
betul kak kamsiah semoga memberi manfaat
Jari Manis Jari Manis 9 May 2015, 23:49:00
terima kasih arZ...suka entri yg berkaitan edit blog ni
Jari Manis Jari Manis 9 May 2015, 23:52:00
SIFU...ada sikit kesmuykilan di hati..kalau tgk url blog aRz ni .com bukan blogspot...apa perbezaan antara 2 tu..adakah .com tu domain sendiri...apakah kelebihan guna .com..bagaimana cara nk register atau whatever yg berkaitan perbezaan antara .com dan blogspot..mmg zero pasal benda nih
aRz MoHa aRz MoHa 10 May 2015, 00:29:00
Kalau tak ada orang tanya saya pun mungkin tak akan buat ENTRY ini. Terima kasih kepada yang bertanya
aRz MoHa aRz MoHa 10 May 2015, 00:29:00
Hai mamaniza. Tak Berblogging lagi ka? Jangan berhenti k
aRz MoHa aRz MoHa 10 May 2015, 00:30:00
Kena banyak membaca kan.. Ilmu ada di mana-mana. Terima kasih anamizu sudi singgah sini
aRz MoHa aRz MoHa 10 May 2015, 00:31:00
Terima kasih sudi bertanya kak lya
aRz MoHa aRz MoHa 10 May 2015, 00:33:00
Cmna nak bertukar dot com saya cerita kemudian.

Si JM dot com tu masih blogspot cuma nama domain saja berubah. Kelebihannya lebih nampak professional dan pengunjung Blog lebih yakin bila berkunjung ke blog
Cik Candy Cik Candy 10 May 2015, 01:34:00
Yeyehhhh tuto yg senang..
Jom singgah ke http://cikcandysour.blogspot.com/2015/05/solehah-perlukan-masa.html
sayidah napisah sayidah napisah 10 May 2015, 20:38:00
camne nak add css tu? takde pun add css tu abg arzz
anajingga anajingga 10 May 2015, 22:16:00
semoga memberi manfaat bagi yang menghadapi masalah sebegini. :)
aRz MoHa aRz MoHa 10 May 2015, 23:00:00
saya terlupa sesuatu. selepas template > customise > advance > akan keluar kotak add CSS
Amy J Amy J 11 May 2015, 13:31:00
nice, thank you share abang Arz. hehehe. tapi kalau responsive, xde masalah dah benda tu.
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 21 May 2015, 11:19:00
sy adjust kt kod HTML rs nyer... ;-) x penah lg gn Add CSS ni

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih