Di Sebalik Tabir Iklan Raya dari Petronas 2014

Salam. Cuma nak kongsikan Disebalik Tabir Iklan Raya dari Petronas 2014
Biasanya kita dihidangkan dengan Iklan Raya saja.
Kemudian dengar "wow" bestlah iklan ni.

Bukan mudah nak buat iklan sebenarnya.
Jom kita tengok apa yang menarik.
Video ini dikongsikan di laman Youtube PetronasOfficial

tengok DISINI

credit to : Petronas
Di Sebalik Tabir Iklan Raya dari Petronas 2014

{ 44 comments.. read them below or add one }

Cik Itah Cik Itah 21 Jul 2014, 14:00:00
salam. betul tu..bukan mudah nak buat iklan..

p.s sy suka tengok iklan tu..teringat masa kecik+ dulu..meriah raya hehe
Lya Akif Imtiyaz Lya Akif Imtiyaz 21 Jul 2014, 14:01:00
Dah tengok baru tau apa citer kan kan kan
Unknown Unknown 21 Jul 2014, 14:25:00
suka tengok iklan petronas..tapi yang tahun nie kurang menyengat sikit la iklannya..
mselim3 mselim3 21 Jul 2014, 14:28:00
Assalammualaikuml... arzmoha,

Iklan petronas mempunyai mesej yang ingin disampaikan... cuma kita penonton kena berfikir dan hayati iklan.. yg nyata bukan senang buat iklan yang terbaik..

mselim3
Tunsha Ayunie Tunsha Ayunie 21 Jul 2014, 14:30:00
tengok iklan tu, rasa teringin sangat nak join masak sama2 dekat luar rumah tu... alahai... bestnyaa...
cikpinz cikpinz 21 Jul 2014, 15:00:00
Rindu dengan iklan raya sentuhan Allahyarhamah Yasmin Ahmad. Dulu iklan Petronas memang sinonim dengan beliau.
Montana Montana 21 Jul 2014, 15:42:00
iklan petronas jarang mengecewakan ;-)
arzmoha arzmoha 21 Jul 2014, 16:47:00
Masa kecik memang best. tak perlu fikir apa nak kena buat, apa nak kena beli, kan? tau tau dah raya pakai baju raya siappp
arzmoha arzmoha 21 Jul 2014, 16:48:00
dah tengok ka? cerita skit hehe
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jul 2014, 16:49:00
sebenarnya iklan ini lebih untuk kita hargai masa-masa yang berlalu. dulu kita kecik sekarang kita dah ada anak kecik
arzmoha arzmoha 21 Jul 2014, 16:52:00
balik kampung ini ajak keluarga masak diluar hehe
naomei naomei 21 Jul 2014, 20:57:00
Sori azh memang cik akak tak updates bloglist lagi nie.

Sebab berblog guna tab je.
InsyaAllah esok cik kak letak bloglist baru
arzmoha arzmoha 22 Jul 2014, 01:09:00
ok Cik akak, sori bertanya
Eshamz Halim Eshamz Halim 22 Jul 2014, 07:11:00
Tu la bukan senang nak hasil kan end product yang terbaik kan.... sama cam seorang photographer gak... hihihihi... nice sharing bro... :D
Anizz Annisa Anizz Annisa 22 Jul 2014, 08:19:00
iklan petronas kalau tak buat org tacink memang tak sah kan.. suke tgk.. hihi.. tapi nak buat iklan tu susah kan.. yg kite tgk nie..dh siap iklannye..huhu
arzmoha arzmoha 22 Jul 2014, 12:31:00
betul jugak tu bro eshamz
arzmoha arzmoha 22 Jul 2014, 12:32:00
Betul bukan senang, nak cari lokasi, barang-barang pelakon, semua juru-juru dan lain-lain
Abam Kie Abam Kie 22 Jul 2014, 13:35:00
as salam. tq sbb komen di entri terbaharu abe kie. gambar lelaki kat entri tu sumbangan pakcik google. abe kie x kenal pun sape...huhuhuhu. btw, nak trade kad raya dgn abe kie tak? tq
Karya Mahirah Karya Mahirah 22 Jul 2014, 14:18:00
tak dapat nak tengok kat office huhu..
Jari Manis Jari Manis 22 Jul 2014, 22:20:00
Iklan dari petronas mmg x pernah mengecewakan wlupun hanya beberapa min cost yg d peruntukan cukup tggi ckp mcm duduk dlm donia advertisment kan heee
anamizu anamizu 23 Jul 2014, 12:05:00
iklan2 dari petronas jarang mengecewakan..
dari dulu sampailah skrg ni mmg bes2 smua.
tudia la bukan sng nk buat iklan sbnrnya kan.
sobri yaacob sobri yaacob 23 Jul 2014, 16:36:00
terbaik..
patutlah awesome je hasilnya!!
SalbiahM SalbiahM 24 Jul 2014, 10:09:00
tulah..ramai yang tau complaint je.ingat senang ke buat iklan..
arzmoha arzmoha 24 Jul 2014, 12:34:00
terima kasih abe kie atas jawapan
arzmoha arzmoha 24 Jul 2014, 12:38:00
Wow komen yang menarik ni.
arzmoha arzmoha 24 Jul 2014, 12:39:00
betul. kerap kali kita menunggu iklan dari petronas, tnb dan lain-lain lagi
arzmoha arzmoha 24 Jul 2014, 12:42:00
betul. tapi dengan model kanak-kanak bukan mudah
Mimie Mimie 24 Jul 2014, 21:26:00
iklan petronas best best
Farrah MF Farrah MF 29 Jul 2014, 08:54:00
Mmg suka iklan2 petronas. Ada mesej ...
arzmoha arzmoha 6 Aug 2014, 10:45:00
Betul ada mesej tersirat

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih