Bila Idea Menulis Hilang Sekelip Mata

Bila Idea Menulis Hilang Sekelip Mata

Salam. Selamat Tengahari. Baru nak mula menulis. Tiba-tiba idea meulis hilang. Simpan dulu harap petang ni idea dan semangat menulis kembali. Tapi bila idea menulis ini tak datang ada beberapa perkara yang aRz buat supaya tak fikir sangat dengan kehilangan mood menulis tadi. 

gelagat abah dan anak yang melucukan, gambar sweet abah dan anak, abah dan anak perempuan, cik puteri, kids model, anak blogger comel, bila kering idea, bila mood menulis hilang,
Bila idea menulis hilang

Antara perkara yang aRz akan buat bila kehabisan idea atau kehilangan mood menulis adalah 

1. Main game tak kira di komputer atau di tab.
2. Edit gambar...apa nak buat idea hilang. Edit gambar manalah tahu idea datang balik. Gambar di atas menggunakan paint Lab. Saja cuba.
3. Makan. Dah tengahari...abang-abang kakak-kakak adik adik pembaca blog ni makan apa? aRz insyaallah nak ke KOMTAR Penang makan sambil bertemu seorang kawan baik.


Jom makan dulu....
p/s : tolonglah idea datang semula.... Ada yang nak beli bantal Hotel? 

{ 30 comments.. read them below or add one }

dear anies dear anies 11 Aug 2016, 13:39:00
kalu sy da tulis, pastu set ms utk publish... kalu nk dkt date tu still x dpt idea sy delete haha
SalbiahM SalbiahM 11 Aug 2016, 13:49:00
takde idea biar je..kalau paksa nanti entry jadi tak best
Kamsiah Yusoff Kamsiah Yusoff 11 Aug 2016, 13:52:00
hehe normal la tu.kadang2 idea datang bertali arus..kdg2 stop tak mai2..
PeRdU cINta PeRdU cINta 11 Aug 2016, 14:49:00
Wahai idea datanglah....singgahlah..huhu :)
idzwa kamaruddin idzwa kamaruddin 11 Aug 2016, 15:00:00
sama la takde idea..terus ceritap asal anak je
sofie adie sofie adie 11 Aug 2016, 15:02:00
kalau saya tengok movie...kot-kotlah terdetik nak review ke apa. kalau still xdtg gak mood menulis tu, cerita dia berhabuklah sekejap...
At-Tarmizi At-Tarmizi 11 Aug 2016, 18:09:00
macam-macam cara nak cari idea balik =)
Etuza Etuza Etuza Etuza 11 Aug 2016, 21:02:00
alo..sya pun selalu kena hilang mood nak menulis..walhal bukan susah pun menulis jika line lancar. tak apalah bagi otak kita rest ya
Nor Azimah Nor Azimah 11 Aug 2016, 21:02:00
Betul tkde idea si Arz ni, komen pun tak berbalas ha. Kalo akk tkde idea, akk cari sajak kr, kata2 hikmah, cerita2 teladan.
Scha Nazri Scha Nazri 11 Aug 2016, 21:55:00
hyee abg arzz.. lama tak dtg sinii. rindu scha tak? haha
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 10:23:00
haha hai scha....bz ka lama tak singgah sini
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 10:25:00
haha insyaallah mana sempat arz balas...terima kasih atas idea kak... tengah cuba nak memperbanyakkan entri
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 10:33:00
hai cikgu etuza...terima kasih berkunjung ke sini
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 10:34:00
sumber banyak cuma bila tiada idea dan mood ni memang ke laut lah jawabnya
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 16:04:00
alamak kalau delete nampak gaya langsung tiada entri
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 16:04:00
mungkin saya terlalu fokus untuk cuba hasilkan entri terbaik
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 16:05:00
yela kan...nak kongsi pasal anak juga la
aRz MoHa aRz MoHa 12 Aug 2016, 16:06:00
habuk susah nak bersihkan hehehe
Nooriah Abdullah Nooriah Abdullah 12 Aug 2016, 17:22:00
kadang2 ingat nak tulis lain
tapi bila buat entry tulis lain
SalbiahM SalbiahM 13 Aug 2016, 16:20:00
biasalah tu, semua blogger nak hasilkan entry terbaik
Jie Susanos Jie Susanos 15 Aug 2016, 15:34:00
haha..idea tak kuar..

mungkin stress kot..
Jari Manis Jari Manis 21 Aug 2016, 08:03:00
idea ada tapi malas nk tulis camne
Jari Manis Jari Manis 21 Aug 2016, 08:04:00
gambar byk tetapi malas nk edit..adeh!! penyakit malas skrg ni
Jari Manis Jari Manis 21 Aug 2016, 08:05:00
blog walking pun dah kurang skrg...kasihan pasa kawan2 blogger yg datang ke blog..adeh! any idea tak?
Cik Itah Cik Itah 22 Aug 2016, 16:36:00
sy hampir delete blog sebab mood menulis tu kelaut huhuhu nasib baik tak jadi delete

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih