Cara Hasilkan Sitelink Di Google Search

Cara Hasilkan Sitelink Di Google Search

Sitelink. Baru-baru ini aRz sendiri pun terkejut setelah disapa oleh Blogger Kak Anajingga. Katanya blog aRz terdapat sitelink di google search. Sebenarnya aRz sendiri pun tidak pasti macam mana boleh terhasil. Jangan pula ada yang kata aRz sombong dan kedekut ilmu. Jadi hari ini aRz nak kongsikan tips untuk hasilkan sitelink di google search. Tapi apa itu Sitelink?

Sitelink

Bagaimana Hasilkan Sitelink?

Untuk pengetahuan anda, aRz bukannya power tahap Super Saiya dalam tips blogging. Sekiranya anda benar-benar inginkan sitelink seperti gambar diatas boleh rujuk DISINI >> 4 Petua Untuk Blog Punyai Sitelink

Beberapa tinjauan terhadap rakan blogger lain ada juga yang sudah mempunyai sitelink iaitu amysyeera.com, enyabdullah.com, selamat mencuba dan semoga berjaya. Jumpa Lagi

{ 30 comments.. read them below or add one }

Khalid Kyle Khalid Kyle 16 Oct 2015, 08:01:00
Thanks di atas perkkongsian berguna ini, blog sy belum ade content nk ade sitelinks lol XD
Mummy Julia Mummy Julia 16 Oct 2015, 09:09:00
oooo tu site link. Mummy pun ada gak. Tak wat apa2 pun.. bila search dah ada. Thanks for the info.. :D
salmiah awang salmiah awang 16 Oct 2015, 09:51:00
wah...boleh mencuba ni.terima kasih sudi kongsi ilmunya ya...
anajingga anajingga 16 Oct 2015, 10:13:00
ok nak cuba try test buat kut-kut jadi nanti , tq arz :)
Jari Manis Jari Manis 16 Oct 2015, 10:15:00
alaa ingatkan arz yg share tips tu dia share link je :-)
Jari Manis Jari Manis 16 Oct 2015, 10:17:00
okey na ti nk klik link tu tp kan apa kelebihan sitelink tu eh
aRz MoHa aRz MoHa 16 Oct 2015, 11:03:00
ada beberapa kelebihan terutama yang menjana pendapatan di blog...
selain menurunkan carian blog lain ke bawah sedikit ketika pencarian di google
aRz MoHa aRz MoHa 16 Oct 2015, 11:05:00
samalah saya pun tak buat apa-apa...
aRz MoHa aRz MoHa 16 Oct 2015, 11:06:00
saya cuma kongsi link....sama-sama
aRz MoHa aRz MoHa 16 Oct 2015, 11:12:00
cuba try ya kak ana hehe
aRz MoHa aRz MoHa 16 Oct 2015, 11:13:00
ilmu tak cukup lagi sis Jm
Nurul Shahira Nurul Shahira 16 Oct 2015, 12:06:00
Blog sha belum ada sitelink lagi. Nak g apply tips jap.
Sentiasa Panas Sentiasa Panas 16 Oct 2015, 12:19:00
Terima kasih ye arzmoha. Blog saya pun belum ada sitelink lagi ni..
idzwa kamaruddin idzwa kamaruddin 16 Oct 2015, 13:14:00
wahh nak try la walaupun blog ala-ala..heheheee...
Dunia Zumal Dunia Zumal 16 Oct 2015, 15:55:00
Best tahap gaban nie, thanks sharing Arz...
alia farhan Said alia farhan Said 16 Oct 2015, 16:47:00
power la abam long kita sorg ni
Bunda_nora Bunda_nora 17 Oct 2015, 02:01:00
Terima kasih atas perkongsian..
Mek Zumbie Mek Zumbie 17 Oct 2015, 14:21:00
Kalau buat sitelinks macam lebih mudah untuk ready nak pilih terus kan title entry. Tq for sharing :)
Zizie Zack Zizie Zack 18 Oct 2015, 08:06:00
ooo.. itu gunanya sitelink.. baru tahu.. ok. nak buat gak... heheh
Farrah MF Farrah MF 18 Oct 2015, 22:58:00
Samalah. Akak pun tak buat apa2. Nak godek2 ni memang tak reti ;)
reezluv reezluv 21 Oct 2015, 13:11:00
lagi mudah kalau URL kita daftar kt Google Webmaster Tools
el el 21 Oct 2015, 17:07:00
iols rs ada nampak sitelink blog iols hari tu
xpa nti cheq cekidout
Fieza Sani Fieza Sani 22 Oct 2015, 15:48:00
nak try la..tQ :) tgh nak cuba tips2 yang HH share tu
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 23 Oct 2015, 14:40:00
wahhh..!! hebaaatttt..
blog sifoo-sifoo je boleh ni... hihihihiii.. :)
Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli 5 Nov 2015, 12:51:00
tq sifu..
perkongsian yang bagus..

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih