Fenomena Tea Lam Tea Lam

Fenomena Tea

Fenomena teh @ Tea bekas besar. Kalau di utara ni memang bagai cendawan tumbuh. Merata-rata ada. Dah macam fenomena Aiskrim Pasu dan juga Jeruk Asam Boi. Tea ni dah bermacam-macam nama ada. Sampailah jadi bualan rakan di opis cuma dalam banyak-banyak satu Teh depa ni tak pernah cuba. 

Border Tea, tea bekas besar, teh gelas besar, big mug Tea, Fenomena teh siam,
Border Tea

Lebih kurang tengahari menghampiri waktu makan biasalah ada yang dah mula sembang bab menu nak makan nanti.

Aku saja mencelah. 

"wei banyak gila orang jual tea sekarang ni"

"haaa.. Betui-betui.. Kat kepala batas,  sungai petani banyak gila, macam-macam nama ada" sorang rakan sekerja membalas. 

"sedap sangat ka?" Aku saja tanya bagi hangat skit perbincangan pasal tea. 

Sorang lagi mencelah. "makcik aku pun jual area sunshine square. Budak-budak sekolah pula yang rajin beli. Banyak betui duit depa" 

Yang ni yang aku mahukan. Perbincangan semakin hangat. Hehe

"Kat bertam macam-macam nama, ada heritage... Ada apa Tea ntah... Aku pernah cuba dua tiga jenis. Hari ni aku rasa jenama dan perisa lain esoknya aku cuba lain plak.
Tapi rasa macam nak sama"

"dah jadi fenomena"

Aku saja tambah. "tula kat sungai petani aku dengar ada nama Tea boss, rasa macam nak pi cuba" 

Rakan sekerja aku tambah lagi. 
"sekarang.... Ada yang dah buka kedai.. Tapi takdak plak kek ka apa hanya semata tea. Cubalah buh kek ka apa ka sempoi juga"

Sorang lagi menambah 
"ha'a. Makcik aku pun buka kedai."

Ya..kalau biar depa ni sembang bab tea ni memang tak abis. Aku kena mencelah biar tutup topik ni.

"tapi...... "

Saja buat suspen...

"gerai atau kedai tea bekas besar ni dah macam tak menarik, sebab ada guna cara baru jual air tea dia mai ronda kot kawasan perumahan naik lori"

"biar betuiii" reaksi rakan sekerja.

"betuiiii" "sambil ronda sambil memekak.... Teaaaalammmm Teaaaalammmm, tukar lama amik baru"

"koojiaaaqqqq"
..................................................................................

Jumpa Lagi

{ 17 comments.. read them below or add one }

Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 18 Sep 2015, 07:35:00
kojaqqq.. tekun ai memba.. ceh !
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 18 Sep 2015, 07:35:00
tak leh edit pulak... tekun ai membaca... ceh!
Dunia Zumal Dunia Zumal 18 Sep 2015, 09:12:00
Tilam rupanya... patut kena naik lori ^-^
el el 18 Sep 2015, 11:05:00
bolehlah pasni bukak bisnes jual teaaaalam ngan teh hehe
nusha fasha nusha fasha 18 Sep 2015, 11:23:00
Huhuu..

Tp ipoh pun bnda ni mcm2..
Nama ja tukr
Beza tang rasa..
Murni Alysa Murni Alysa 18 Sep 2015, 11:39:00
tea lam tea lam tu paling legend..
Eintan Nurfuzie Eintan Nurfuzie 19 Sep 2015, 09:30:00
manjung diperak kedai tumbuh seperti cendawan..
Jom singgah blog : Nurfuzie.com
muhammad nizam muhammad nizam 19 Sep 2015, 22:29:00
HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
muhammad nizam muhammad nizam 19 Sep 2015, 22:30:00
HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Kira Sakura Kira Sakura 21 Sep 2015, 11:35:00
kojiaqqqqqq ye ye baca dengan tekun =..=
Cik Ash Cik Ash 22 Sep 2015, 22:36:00
Adess kemain bc rupanya lawak
Nora Karim Nora Karim 6 Oct 2015, 12:37:00
ayat last tu mmg kuang ajaq! hahahahahaha
Anizz Annisa Anizz Annisa 9 Oct 2015, 21:11:00
cehhh kesengalan apakah ini..hahah.. tekun i membaca hokeyyy
Amy J Amy J 9 Oct 2015, 22:46:00
tilam tu dekat area rumah makcik pun biasa dengar. hahahahaha. duk sabtu lalu. teringin nak rasa air teh tu

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih