Taman Tema The Carnival Sg Petani Part 1| Percutian

The Carnival, Sungai Petani, Gambar Cantik
|arzmohdhaniffa photography| Air Pancutan menyambut pelawat
 Salam. Sepatutnya hapdet sambungan di terengganu, tapi 'mood' hilang sebab gambar anak arz hilang. Tak sempat 'backup'. Bukan rezeki.
Jadi bagi menghilangkan kedukaan arz nak kongsi gambar masa di Taman Tema The Carnival, Sungai Petani, Kedah. Macam mana nak ke sana? Buatlah carian di google pasti jumpa. Mengenai rate tengok DISINI.



Family arz ajak ke sini untuk 'family day'. Terlalu banyak gambar yang ada. Gambar yang banyak itu memaksa arz untuk buat beberapa part supaya entry tak terlalu berat. Bukan mudah nak siapkan satu entry penuh dengan gambar.

The Carnival, Sungai Petani, Kedah, Gambar cantik, arzmoha
|arzmohdhaniffa photography| Haikal 
 Gambar diatas itu gambar anak sedara arz yang dipaksa ditengah panas :p untuk posing sikit.
Gambar dibawah pulak permandangan yang bakal dilihat di The Carnival Sungai Petani.

Sungai Petani, The Carnival, Kedah, arzmoha, gambar cantik
|arzmohdhaniffa photography| Sweet of Happenings

Sungai Petani, The Carnival, Kedah, arzmoha, gambar cantik
|arzmohdhaniffa photography| Discovery Island

Sungai Petani, The Carnival, Kedah, arzmoha, gambar cantik
|arzmohdhaniffa photography| Kids Area

|arzmohdhaniffa photography| The Carnival, Pandangan dari atas
Tunggu sambungannya yang lebih menarik. Arz tidur dulu. Jumpa lagi.

{ 14 comments.. read them below or add one }

mamamursyid mamamursyid 13 May 2014, 12:05:00
Macam best tempat ni.. Kena pegi jugak bila balik kedah nanti..
arzmoha arzmoha 13 May 2014, 12:39:00
rasanya semakin elok the Carnival Sungai Petani. Masa arz pergi masih dalam penambahbaikan
Lya Akif Imtiyaz Lya Akif Imtiyaz 13 May 2014, 14:47:00
wahh best jugak ni ..
kalau ke kedah blh la pergi sana ..
tq atas perkongsian ya Arz
cikpinz cikpinz 14 May 2014, 20:05:00
Memang seronok kat sini walaupun tak setanding taman tema air yang lain. Sekarang masih dalam penambahbaikan,mungkin cuti sekolah ni siap sepenuhnya.
arzmoha arzmoha 14 May 2014, 23:14:00
betul Nor Ariffin.. simple
arzmoha arzmoha 15 May 2014, 11:11:00
terima kasih Akif Imtiyaz sudi singgah di blog saya.
Mimie Mimie 16 May 2014, 15:22:00
Mcm best je nih..leh bwk anak anak...thanks buat entry..

P/s pantai telok kemang kt port dickson...
arzmoha arzmoha 16 May 2014, 16:12:00
nanti tunggu entry terbaru sambungan ya :P
Anizz Annisa Anizz Annisa 21 May 2014, 13:30:00
mne entry sambungan? mcm mnarik tempat nie.. :)
arzmoha arzmoha 21 May 2014, 14:46:00
masih dalam pembikinan. Akan diupdate secepat mungkin :(
Unknown Unknown 28 May 2014, 03:31:00
rumah saya dekat je dgn the carnival dulu x bpa nk syok sngt mandi skunk kira ok la ada perubahan..
arzmoha arzmoha 28 May 2014, 06:56:00
yaka? bagi saya tempat ini lebih menarik dari bukit merah.
Karya Mahirah Karya Mahirah 16 Jul 2014, 20:52:00
awak edit tak gambar ni? klu tak edit.. nak puji lensa awak cantiklaaaaa...
arzmoha arzmoha 17 Jul 2014, 01:21:00
ada sedikit sentuhan pada warna. supaya kelihatan menyerlah

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih