Lahir Bayi Pada Ketinggian 30,000 Kaki Di Lautan Pasifik

Bayi Lahir Atas Pesawat Pada Ketinggian 30,000 kaki Di Lautan Pasifik

Seorang bayi lahir diatas pesawat China Airlines pada ketinggian 30,000 kaki Lautan Pasifik memaksa pesawat tersebut membuat pendaratan kecemasan di Alaska. Pesawat tersebut dari Bali ke Los Angeles. Seorang doktor bernama Angelica Zen yang juga merupakan salah seorang penumpang pesawat tersebut membantu proses melahirkan bayi tersebut.



Untuk berita penuh sila baca Bayi Lahir Atas Pesawat China.

Bagi aRz ia sesuatu yang pastinya menyimpan sebuah kenangan buat ibu, bayi dan juga krew penerbangan pesawat tersebut. Tertanya juga bagaimana ruang tempat lahir bakal diisi? Yela dalam surat beranak Malaysia ada ruang mengisi tempat kelahiran. Tetapi mungkin juga di negara lain tiada ruangan tersebut. Apa yang pasti ia menyimpan sebuah kenangan yang terindah.

**UPDATE : Bagi menjawab bolehkah ibu mengandung menaiki pesawat? Boleh baca DISINI

Jumpa Lagi

{ 16 comments.. read them below or add one }

Etuza Etuza Etuza Etuza 18 Oct 2015, 09:54:00
Asalam aRz..hebat kurniaan Allah pada ibu ini ..subahanallah..lakaran sejarah Dunia..
Etuza Etuza Etuza Etuza 18 Oct 2015, 09:57:00
Saya tak lupa tunjuk ajar urus blog dari blogger aRz..kita teruskan misi visi berkraya di alam maya menyeronokkan
Etuza Etuza Etuza Etuza 18 Oct 2015, 09:57:00
Saya tak lupa tunjuk ajar urus blog dari blogger aRz..kita teruskan misi visi berkraya di alam maya menyeronokkan
aRz MoHa aRz MoHa 18 Oct 2015, 10:12:00
insyaallah sama-sama kita berkongsi cikgu etuza... :)
aRz MoHa aRz MoHa 18 Oct 2015, 10:13:00
paling penting sejarah buat ibu dan anaknya
Mummy Julia Mummy Julia 18 Oct 2015, 12:18:00
Seumur Hidup baby tu dapat naik flight China Airlines tu free..hehehhehe :D
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah 18 Oct 2015, 15:02:00
Aik... macam mana boleh naik flight bila perut dah besar..?? urmmm...
Farrah MF Farrah MF 18 Oct 2015, 22:54:00
Akak pun terfikir benda yg sama. Dulu2 lepaslah kan.
Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies 21 Oct 2015, 09:49:00
mmmm bukan ke prosedur penerbangan, usia kandungan lbh 7 bln x bleh naik flight? mmm cm ne bleh terlepas ni? ;-)
Fiza Rahman Fiza Rahman 22 Oct 2015, 10:03:00
Untunglah baby tu lahir dalam flight, Mesti dpt naik flight free seumur hidup ☺
aRz MoHa aRz MoHa 22 Oct 2015, 11:03:00
macam pernah dengar pasal kelahiran atas flight dan tiket percuma seumur hidup
aRz MoHa aRz MoHa 22 Oct 2015, 11:24:00
saya ada update mengenai perkara tu dalam entry diatas
aRz MoHa aRz MoHa 22 Oct 2015, 11:25:00
seronoklah camtu jimat hehe
Cik Ash Cik Ash 26 Oct 2015, 23:46:00
Perut dia kecik xnmpk kut mengandung hihihihi

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih