Tips dan Tutorial

ilmu, lautan, arzmoha.com, gambar cantik, tips, tutorial
||arzmohdhaniffa photography | Ilmu sedalam lautan
Salam.
Semoga semua pembaca blog saya sihat sejahtera. Kekadang bila tengok blog saya. Saya renung. Rasa macam tak lengkap sebuah blog photography tetapi tiada tutorial untuk editing mahupun tips mengambil gambar. 

TUTORIAL DAN TIPS APA?

Tips mengambil gambar mahupun tutorial editing gambar yang ringkas mahupun yang susah. Sebenarnya dah lama fikir nak buat tapi rasa macam susah sebenarnya nak buat tutorial yang memudahkan orang faham disamping perlu ada gambar sebagai contoh.

ADA ORANG MINAT KA?

Hmmm....Tah tahulah samaada orang minat atau tak. Tetapi ilmu yang ada jangan peram. Takut lama-lama akan hilang dimamah usia.

Insyaallah sehari dua lagi nak publish tutorial yang pertama. Tunggu k.
Jumpa lagi.


{ 44 comments.. read them below or add one }

Montana Montana 3 Jul 2014, 16:04:00
ilmu itu juga seluas lautan ;-)
Irrayyan Irrayyan 3 Jul 2014, 17:02:00
saja ja buat orang tunggu2..baca2 tutorial xdak lagi
Amy J Amy J 3 Jul 2014, 17:37:00
ha, teringin juga nak tahu even tak ada bakat. kat tumblr pun dah penuh dengan photography orang lain. hahaha.
Sobri Yaacob Sobri Yaacob 3 Jul 2014, 18:01:00
bagus juga wat toturial edit gambar..yg simple ..teman pun nak belajar jugak :)
Karya Mahirah Karya Mahirah 3 Jul 2014, 18:06:00
nak juga... bagus klu share...
aisyah ambris aisyah ambris 3 Jul 2014, 19:10:00
Minat... tutorial lah yg sering kali d cari oleh pengguna..mn taw tutorial arz jd sumber utama pngguna masa kini.
Eshamz Halim Eshamz Halim 3 Jul 2014, 21:00:00
Bagus tu bro...berkongsi ilmu...aku pun dari dulu lg nak wat tutorial tp nak pikir ayat untuk bagi org lain paham mmg sangat mencabar.... aku dah terpikir nak wat tutorial guna video pastu upload dalam youtube dan publish entrinya dalam blog...menarik kan??.... :D
Mek Onie Mek Onie 3 Jul 2014, 21:14:00
Ya Allah,tak sabar nak baca tuto yg first ! cecepat eh :D
Scha Nazri Scha Nazri 3 Jul 2014, 23:42:00
Aaaa, nakkk! Buat lah. saya mmg suka edit2 gambar nii. hehehe.

Singgah and follow sini! :)
Scha Nazri Scha Nazri 4 Jul 2014, 00:26:00
Yang first blog tu lah yang blog UTAMA. Yang lain tu, blog sampingan. hehe
Scha Nazri Scha Nazri 4 Jul 2014, 00:26:00
Eh, join bloglist saya ek! :)
Azrin Rahim Azrin Rahim 4 Jul 2014, 00:34:00
ada shje bro yg minat bab editing ini.. hehe ayie minatlah sikit2 tpi pemalasnya tu bnyk lah.. hehe xsalahkan berkongsi ilmu.. hehe
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:28:00
hehe survey dulu. mana tau ada ramai tak suka tak jadi la buat tutorial
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:29:00
wow...saya pun tak ada akaun tumblr
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:30:00
terima kasih sobri. rasa sobri lebih hebat dari saya. saya masih dalam pembelajran
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:30:00
terima kasih atas sokongan mahirah
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:31:00
bagus tu bro. kebanyakkan video tutorial dari negara luar. teruskan niat tu
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:32:00
hehe sabar mek onie. terima kasih atas sokongan
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:32:00
ok scha. nanti saya terjah.
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 01:33:00
terima kasih ayie atas sokongan
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 09:57:00
terima kasih atas sokongan untuk tutorial
Anizz Annisa Anizz Annisa 4 Jul 2014, 13:42:00
bgus nie.. hihi.. can't wait :)
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jul 2014, 14:58:00
tunggu ya. Perlu periksa beberapa kali supaya mudah difahami.
Jia Rizaira Jia Rizaira 4 Jul 2014, 22:49:00
sgt tertunggu2 tips fotografi ni...boleh la tambah ilmu fotografi yg ada pada diri sy...
Khamsi Abdullah Khamsi Abdullah 5 Jul 2014, 02:31:00
Bro, kita berkongsi minat yang sama..saya amatur je atpinya. Sangat mengharap perkongsian tu. Berbaloi tulis panjang2 pasal tutorial, sebab dapat readers yang setia.. serius. Jom usha kerja saya y tak seberapa kat sini - stanzaku
aRz MoHa aRz MoHa 5 Jul 2014, 03:39:00
Terima kasih Jia atas sokongan
aRz MoHa aRz MoHa 5 Jul 2014, 03:40:00
Saya juga bukan master dalam editing. cuma berkongsi ilmu yg sedikit saja
Khamsi Abdullah Khamsi Abdullah 5 Jul 2014, 03:44:00
Takpe bro..sikit ke banyak ke..masih ilmu. Jangan risau.. pasti ada imbalan dunia dan akhirat untuk ilmu yang berfaedah :) stanzaku
aRz MoHa aRz MoHa 6 Jul 2014, 03:14:00
terima kasih bro atas dorongan
Khamsi Abdullah Khamsi Abdullah 6 Jul 2014, 03:22:00
Sama-sama bro.. sama-sama belajar la kan dalam hidup ni.
aRz MoHa aRz MoHa 6 Jul 2014, 04:31:00
betul tu. Ilmu tak pernah habis
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 6 Jul 2014, 05:53:00
Ilmu kalau tak berkongsi takder gunanya hehehe ..
All the best arz..
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 6 Jul 2014, 08:26:00
Bagus tu Arz..ilmu dikongsi bersama. Takkan hilang ilmu yang kita kongsi.
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 6 Jul 2014, 08:27:00
Bro Khamsi Abdullah punya gambar pun cantik-cantik. CP suka singgah kat sana.
aRz MoHa aRz MoHa 7 Jul 2014, 02:54:00
saya setuju. blog dia pon cantik dan simple
aRz MoHa aRz MoHa 7 Jul 2014, 03:03:00
betul kak lya terima kasih atas sokongan
Khamsi Abdullah Khamsi Abdullah 7 Jul 2014, 03:58:00
Alamak.. tinggi sangat pujian tu geng.. saya ni amatur yang sentiasa amatur dan tangkap gambar guna kamera ehsan orang je.. hehe. stanzaku
Arol Mubin Arol Mubin 9 Jul 2014, 18:29:00
Arol berminat! Selalu jugak baca blog-blog fotografi. Kongsilah tips dan tutorial kat blog nie! Mana tahu, yang tak minat pun boleh jadi minat nanti. :D

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih