MH17 | Pray4MH17

Salam.
Satu berita yang amat mengejutkan saya sebagai rakyat Malaysia dengan berita Pesawat Malaysia Airlines seperti yang dilaporkan di laman web Astro Awani.Pesawat terhempas di Ukraine. Baru sahaja diumumkan oleh Berita Astro Awani. Kesahihan mengenai pesawat ini masih lagi disiasat. Pesawat MH17 ini dari Lapangan Terbang Amsterdam ke Kuala Lumpur.
Rujuk sumber disini

Walaubagaimana pun diharap Rakyat Malaysia bertenang dan berdoa semoga penumpang pesawat MH17 dan krew selamat. Sama-sama kita nantikan pengumuman terkini di Astro Awani. Elakkan dari membuat sebarang spekulasi.
Jumpa lagi.

*UPDATE*

Mungkin hanya satu kebetulan nombor Kejadian Pesawat Malaysia Airlines MH17 terhempas dan masih belum sahih dikatakan ditembak jatuh terjadi pada 17 Julai 2014.

Walaubagaimanapun saya berharap kita teruskan berdoa untuk penumpang dan Krew MH17 dan tidak lupa saudara kita yang ditindas oleh Zionis di Gaza
#prayforMH17
#pray4gaza

Saya memohon agar menjaga adab dalam menyebarkan gambar-gambar pastikan yang sahih dan tidak menyebarkan gambar yang akan membuatkan keluarga mangsa terasa hati/ mengganggu ketenteraman mereka.
MH17 | Pray4MH17

{ 40 comments.. read them below or add one }

TunSha Ayunie TunSha Ayunie 18 Jul 2014, 00:55:00
dengar kata, all dead :( aduhai...sakit dada dengan berita ni...
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jul 2014, 01:31:00
Semoga semuanya dipermudahkan dan selamat. Sama-sama kita doakan semoga Malaysia dijauhkan dari musibah lagi
Bahrain Bahrain 18 Jul 2014, 02:52:00
Speecless!, Takziah buat keluarga mangsa MH17. Semoga tabah menerima berita yang dikhabarkan. Satu dugaan yang besar di bulan Ramadhan.
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 18 Jul 2014, 06:14:00
SETUJU sangat2 ..Manusia ni kalau bab2 macam ni mmg diaorg PRO sangat2 ... Tolonglah jgn duk sebar video dan gambar2 yang tak betul ..Jagalah adab dan tatasusila kita .. Jangan main2dalam bab2 MUSIBAH ni ... Nak sampaikan berita sekalipon jgn la sampai mengganggu hati dan p[erasaan org lain,..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 18 Jul 2014, 11:20:00
takziah buat smua ahli kluarga mngsa, terkejut juga bila dgr berita td pg..
nZaOdonut nZaOdonut 18 Jul 2014, 12:45:00
Al-fatihah & takziah buat penumpang2 & krew2 penerbangan #MH17.....

#prayforGAZA
#prayforPALESTIN
#prayforMH370
fadhil eda fadhil eda 18 Jul 2014, 13:01:00
follow sini,,kunjungan balas
Karya Mahirah Karya Mahirah 18 Jul 2014, 13:35:00
Tak terkata semalam... nak tido tapi tk boleh tido sebab berlaku ni seminggu sebelum hari raya... tak dapat gambarkan perasaan ahli keluarga mangsa sbb salah satu keluarga dalam flight tu adalah family members kwn sy... =(
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim 18 Jul 2014, 17:08:00
salam..telah add anda sebagai follower
Ishak Ismail Ishak Ismail 18 Jul 2014, 18:02:00
moga kaum keluarga mangsa nahas tabah menghadapi dugaan, moga roh magsa ditempatkan di kalangan org2 yg dijanjikan syurga
Anizz Annisa Anizz Annisa 18 Jul 2014, 18:11:00
dekat fb lagi la tak menahan..suka sgt buat cite bukan2..sakit mata..haishh.. berita nie benar2 mengejutkan.. sedih sgt2.. :( semoga keluarga terlibat tabah..
Khir Khalid Khir Khalid 18 Jul 2014, 19:14:00
Semoga diberi ketabahan kpd ahli keluarga mangsa.. Takziah. Al Fatihah... aamiin.
irrayyan irrayyan 18 Jul 2014, 23:29:00
wlpon bukan famly members. tapi terkesan di hati sangat...semoga mereka tabah..
Amy J Amy J 18 Jul 2014, 23:42:00
takziah buat mereka sekeluarga. bulan Ramadhan, bulan baik.
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jul 2014, 06:34:00
Betul satu dugaan. Saya yang tiada ahli keluarga terlibat pun merasakan agak sedih
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jul 2014, 06:35:00
betul mengejutkan semua warga Malaysia
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jul 2014, 06:38:00
saya dapat rasakan ramai yang terkejut memikirkan dugaan ini. Begitu jugak dengan traffic yang agak kurang mungkin disebabkan oleh kejutan demi kejutan yang terpaksa kita terima.
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jul 2014, 06:38:00
terima kasih. will follow you back Khairuddin
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jul 2014, 06:52:00
kita cuba sedarkan mereka yang suka berkongsi cerita yang tidak benar ini
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jul 2014, 06:53:00
sama-sama kita doakan ya bro Khalid
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jul 2014, 06:53:00
takziah. Merek dipilih untuk kembali pada pencipta pada Bulan Ramadhan
Karya Mahirah Karya Mahirah 19 Jul 2014, 08:49:00
betul... kwn sy update kat FB smlm tu yg terkejut...
Jari Manis Jari Manis 19 Jul 2014, 11:05:00
Berita yg mengejutkan semua pihak, kenapa pesawat yg melalui ruang udara mereka d serang adakah route yg biasa why why semua itu menjadi tanda tanya. Kita sbg rakyat biasa hanya mamfu berdoa dan sedekah kan al fatihah buat mereka, sedih kerana mereka 'pergi' dgn cara begitu
anamizu anamizu 19 Jul 2014, 16:11:00
mmg semua org terkejut. #MH370 pon belom setel.
kalini 1 lagi dugaan besar buat semua rakyat Malaysia.
Allahuakbar.. smoga kita semua tabah mghadapi :'(
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 19 Jul 2014, 21:49:00
Sama2 kita doakan yang terbaik ...
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 20 Jul 2014, 11:44:00
memang sedih dengan tragedi ni. Lagi sedih dengan tohmahan dari segelintir rakyat Malaysia terhadap PM dan MAS. Bukan kita yang minta semua ini terjadi.
aRz MoHa aRz MoHa 20 Jul 2014, 13:11:00
Apa yang lagi sedih seakan cuba melenyapkan apa yang berlaku di Gaza
aRz MoHa aRz MoHa 20 Jul 2014, 13:12:00
sama-sama kita doakan ya JM
aRz MoHa aRz MoHa 20 Jul 2014, 13:14:00
Mungkin ada perkara yang kita buat mengundang kemurkaan Allah.
Kita perlu muhasabah dan kembali pada jalan yang benar
Cik Itah@RRP Cik Itah@RRP 21 Jul 2014, 10:24:00
salam. sedihh.. :(
al-fatihah dan salam takziah buat keluarga dan sahabat penumpang MH17
aRz MoHa aRz MoHa 22 Jul 2014, 01:09:00
sama-sama kita doakan mudah mudahan dijauhkan dari musibah dan ujian yang lain
Mimi Azirah Mimi Azirah 24 Jul 2014, 21:45:00
sedih sgt bile dpt tau psl nih

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih