Wordless Wednesday #5 | Saat Indah Bersama Almira Faqihah

arzmoha.com, my lovely daughter, kids, baby, penang, gambar cantik
| aRzMohdHaniffa photography | My daughter and I at the jetty to Pulau Aman Penang.
Wordless Wednesday #5.
Pentingkah merakam gambar? Ini adalah gambar pertama rasanya saya dedahkan gambar anak saya ketika ini baru 8 bulan. Isteri saya yang ambilkan. Dia bersedia untuk tekan shutter seberapa banyak mungkin untuk dapatkan detik ini. Bukan mudah, tetapi bukan alasan untuk langsung tidak bergambar.
Bila tengok semula detik ini saya rasa detik ini sangat indah. Mungkin tidak berharga untuk dijual. Tetapi 10 atau 20 tahun lagi ianya akan menjadi kenangan. Seperti mana saya kenang semula gambar saya di Wordless Wednesday #4 ini.
Susah untuk mencari detik yang terbaik atau susah untuk bergambar sekeluarga? Upah seorang jurugambar untuk anda. Masa tidak menunggu anda untuk bergambar sekeluarga.
Gambar: Jetty untuk ke Pulau Aman, Pulau Pinang. Pulau Aman terkenal dengan makanan lautnya. Pulau ini lebih kecil dari Pulau Jerejak. Hotel pun tiada yang ada chalet sahaja.Penting atau tidak untuk merakam detik bersama orang yang anda sayang jawapannya ada pada anda.
Jumpa lagi. Jom rakamkan gambar cantik.

Dah baca Wordless Wednesday #7

{ 56 comments.. read them below or add one }

Our Story Our Story 18 Jun 2014, 15:46:00
so sweet... moment yang sangat indah....

"eh awak tq yer sebab awak komen tahniah baru sy sedar n tau saya menang hihihi... rezeki Alhamdulillah"
Naniey Jemiey Naniey Jemiey 18 Jun 2014, 15:48:00
memang kena ambil gambar untuk kenangan pada masa hadapan.. sebab sekarang saya sedikit terkilan kerana langsung tiada gambar childhood..hehe
MaMa MuRsYiD MaMa MuRsYiD 18 Jun 2014, 17:23:00
sweet moment.. cantek gambar
Amy J Amy J 18 Jun 2014, 19:29:00
lawa sangat gambar. betul. kenangan yang sama tak boleh nak diulang balik dah
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 20:25:00
terima kasih amy J. kenangan memang tak mungkin boleh diulang kembali
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 20:26:00
Sama-sama saja blogwalking kepada semua pemenang ambil berkat hehe
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 20:27:00
Terima kasih Mama Mursyid
Arol Mubin Arol Mubin 19 Jun 2014, 00:55:00
Cantik gambar tue! Jelas terpancar kasih sayang seorang bapa. :) Arol selalu pergi mana-mana suka bawa tripod, boleh ambil gambar sekeluarga.

Teringin nak pergi Pulau Aman tapi masih belum berkesempatan lagi.
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jun 2014, 01:45:00
Terima kasih arol. bagus sebenarnya bawa tripod
Pulau aman makanan menarik
Time Traveller Time Traveller 19 Jun 2014, 07:29:00
Alhamdulillah... the best moment memang kene di abadikan di dalam gambar seperti ini..
Macam saya mana pergi pun camera memang tak lekang dari tangan.. try to catch every moment :D
Mek Onie Mek Onie 19 Jun 2014, 07:56:00
yup, the best moment ever.... :D
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 19 Jun 2014, 08:40:00
suka moment ni..bila la CikPin nak rasa moment macam ni hehe
Nurul Nurul 19 Jun 2014, 08:57:00
Ya, perlu rakam gambar tuk kenangan di kemudian hari... sayangnya nrl x banyak gambar ketika kecil2 dahulu... btw, cantiklah gambar kat atas... :)
Sura Mohd Sura Mohd 19 Jun 2014, 09:14:00
wow..memang cantik gambar tu..terserlah kasih seorang ayah...so sweet..:)
Denaihati Denaihati 19 Jun 2014, 10:09:00
gambar cantik, penuh makna dan kena simpan elok-elok.
Montana Montana 19 Jun 2014, 10:36:00
patut la macam besa kenai jetty ni rupa2nya pulau aman
Anizz Annisa Anizz Annisa 19 Jun 2014, 11:01:00
nice view.. nice picture... nampak kecomelan anak dan bapa di situ.. nanti anak dara arz dh besa, dye tgk gmbar nie.. mesti terharu.. :)
farid salleh farid salleh 19 Jun 2014, 12:06:00
Setiap saat merupakan detik yang terindah dalam hidup...
setiap orang mempunyai cara tersendiri untuk mengabadikannya... :-)
Farid singgah dan follow di sini ye... Singgah la http://farid-kehidupan.blogspot.com/
cahaya nur cahaya nur 19 Jun 2014, 16:17:00
nice pic...
ayah yang penyayang..
baby yang comel ^-^
puteraduyong puteraduyong 19 Jun 2014, 17:17:00
detik indah memang terpamer dalam gambar ni... tahniah kepada yang ambik gambar ni... ;)
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jun 2014, 21:53:00
Terima kasih time traveller sudi ke blog saya. Memang nampak tak lekang dari kamera. jeles tengok blog bro.
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jun 2014, 22:12:00
Terima kasih CP. Kenapa tak pernah rasa?
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jun 2014, 22:15:00
Terima kasih nurul. perbanyakkan gambar anak-anak kita
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jun 2014, 22:18:00
Terima kasih Denaihati atas nasihat. memang nak buat photobook untuk kenangan
aRz MoHa aRz MoHa 19 Jun 2014, 22:24:00
Orang penang mesti kenailah
Sobri Yaacob Sobri Yaacob 19 Jun 2014, 22:53:00
menarik..terasa moment tu..
pulau aman antara peaceful island kat peneng..
tambah mee udang dia!
Nor Salmi Nor Salmi 20 Jun 2014, 08:17:00
Menarik gambar ni.. simpan elok2 utk kenangan. Amat bernilai suatu ms nanti
Montana Montana 20 Jun 2014, 15:03:00
hahahaha.....betui2 brooo
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jun 2014, 15:57:00
terima kasih sebab puji bapa baby hehe
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jun 2014, 15:58:00
harap gambar tu menjadi satu kenangan terindah di saat dia pula menjadi ibu
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jun 2014, 15:58:00
betul farid nanti saya follow
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jun 2014, 15:59:00
Terima kasih Kak Nor Salmi
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jun 2014, 15:59:00
pernah kunjung jugak ka sobri yaacob
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jun 2014, 16:01:00
terima kasih putera duyoong sekadar menyedarkan orang lain supya hargai setiap saat yang ada
Pha Is Pha Is 22 Jun 2014, 19:10:00
cantik.. sesuai buat kenangan..
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 23 Jun 2014, 01:29:00
20 tahun kemudian, pastinya gambar ni menjadi kenangan terindah :)
puteri aliya puteri aliya 23 Jun 2014, 20:26:00
cantik...suka tgk pic ni...baby lak mcm anak omputih!~hehe
aRz MoHa aRz MoHa 23 Jun 2014, 23:58:00
Terima kasih Puteri Aliya
Ezad Skytech Ezad Skytech 24 Jun 2014, 01:14:00
di masa akan datang...moment2 macam ni mesti akan jadi kenangan yang indah..:D
Yun Sing Yun Sing 14 Aug 2014, 22:05:00
Ambillah gambar yang boleh dijadikan kenangan masa depan ^^
Farrah MF Farrah MF 30 Oct 2014, 09:47:00
So sweet! Bukan main ceria lagi si cilik pandang papa dia :)
Eny Abdullah Eny Abdullah 16 Jun 2015, 00:56:00
SETiap gambar ada kisah dan cerita tersendiri..superb and nice photo arz

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih