Wordless Wednesday #4 | Pentingkah Merakam Gambar

Penang Bridge, Kids, Me, Kanak-kanak, Kenangan, Memory, arzmoha.com, Gambar cantik
| arzmohdhaniffa photography | Kenangan di atas Penang Bridge
Salam. Selamat Petang. Wordless Wednesday.
Mungkin tak perlu saya ulas panjang mengenai berapa penting merakam gambar. Gambar ini menjawab segalanya.

Gambar : Saya diatas Jambatan Pulau Pinang (Penang Bridge) saya anggarkan sekitar tahun 1986. Tangan yang kelihatan adalah tangan kakak saya yang bersedia untuk segala kemungkinan. 

BERANIKAH SAYA UNTUK ULANGI PADA ANAK SAYA?

Terus terang saya katakan saya tak berani. Apatah lagi sekarang penuh dengan kenderaan. Mungkin akan merakam tetapi bukan di tempat yang sama.Salam Rabu yang Tiada Kata.

Wordless Wednesday #3


{ 60 comments.. read them below or add one }

Kakzakie Kakzakie 11 Jun 2014, 15:37:00
Comelnya masa baby:)
Betullah kalau kakak pun tak berani.
Prof John Prof John 11 Jun 2014, 19:24:00
fuhh..ini dah kira lagak ngeri ni..huhuhu
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 11 Jun 2014, 22:53:00
Huhuhu takutnyerrr ..mmg takakn buat la camni kat anak2 huhuhuhu .........
Adegan STUNT la ni Arz..
Akak takleh la tinggi2 gayat sikit huhuhu .....
Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah 12 Jun 2014, 07:08:00
berani juga bro masa baby..buat aksi stunt paling asli

Entri terbaru saya dalam blog Hero Borneo
cikmisi leen cikmisi leen 12 Jun 2014, 07:54:00
wowww.. hahaa, ngerii nehh.. ~~ dulu lain, sekarang lain. eeh, hehe
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 08:32:00
comel ka? huhu
saya sendiri tengok gambar ini pun takut.
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 08:35:00
kalau duduk atas jambatan tak gayat kak. melainkan tengok bawah gayat la hehe
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 08:37:00
haha tu masa baby. sekarang tempat tinggi pun dah gayat
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 08:42:00
ngeri erk. dulu sunyi ja Penang bridge tak macam sekarang
Eshamz Halim Eshamz Halim 12 Jun 2014, 08:52:00
Wahhhhh..... ko zaman kecik2 pun dah hebat dah...ahahahahaha.... salam rabu bro walaupun masa komen ni dah ari khamis...ekekekekeke..
Anizz Annisa Anizz Annisa 12 Jun 2014, 09:28:00
fuyoo.. gayat tengok..hihi.. tapi gambar yg cantik.. :)
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 10:09:00
haha ada bakat jadi stuntman ka? huhu
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 10:10:00
kalau tengok gambar tu. background memang failed tapi tetap berharga sebagai satu kenangan
Umi Nazrah Umi Nazrah 12 Jun 2014, 12:47:00
salam singgah. gambar kenangan. tapi kalau anak2 saya pn saya tak buat. sebabnya perubahan zaman. dulu lain sekarang lain
MissNadia MissNadia 12 Jun 2014, 13:33:00
wow.. nice pic.. nostalgia tu :D
Denaihati Denaihati 12 Jun 2014, 13:53:00
seriau tengok gambar tu, memang legend lah..heee
Azlan Strider Azlan Strider 12 Jun 2014, 14:45:00
fuhh...kenangan bro gambar macam nie..aku rasa zaman kita dulu, kemudahan bergambar tak semudah sekarang nie....

Regards,
-Strider-
Sylarius Yusof Sylarius Yusof 12 Jun 2014, 15:29:00
Power betul. Kecik-kecik lagi dah ada bakat jadi stuntman. Hehe
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 17:28:00
haha. gambar ini buatkan saya tahu saya pernah disini. selepas jambatan siap dibina 1985
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 17:30:00
itulah kena terima kasih pada mak dan ayah yang sudi jugak mengambil gambar. time ni kamera pun mahai filem lagi
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 17:32:00
hehe. saya sendiri pun seriau
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 17:33:00
tapi jangan lupa untuk ambil gambar mereka buat kenangan ya
nuirra nuirra 12 Jun 2014, 18:11:00
seronok ja baby aril(hahaa time baby kan) landing..kalau baby ni tgk bawah pon xtau apa tu gayat..heheee ni yg nak balik kg cari gambar masa kecik2...tapi album kat rumah pakcik la..sbb mak abah xde kamera
Zuhaira Nasrin Zuhaira Nasrin 12 Jun 2014, 19:11:00
Ahah. Ni rupanya baby comel. Baby try nak terbang ;D
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 23:58:00
kena cari ada nilai suatu hari nanti nak cerita kat anak-anak
aRz MoHa aRz MoHa 13 Jun 2014, 00:01:00
tak adalah sampai nak terbang hehe. terima kasih comel ka? huhu
wannur Syuhada wannur Syuhada 13 Jun 2014, 15:56:00
comel..sekali imbas muka nak erat baby girl sikit-sikit...:)
aRz MoHa aRz MoHa 14 Jun 2014, 16:36:00
terima kasih wannur syuhada sudi singgah. Erat baby girl ka huhu
Blogger yg saya kenal url blog guna nombor.
Mimi Azirah Mimi Azirah 14 Jun 2014, 19:41:00
Comelnye mse kecik...skang xbleh dh letak anak anak mcm tuh....anak anak skang xleh duk diam kang nk tgkap jd lain plaa..nauzubillah
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 14 Jun 2014, 19:44:00
wow, memori masa lampau nie bro..memulakan apa yang tidak beraninya, rupanya pasal banyak kenderaan..dunia makin maju, manusia pun makin bertambah..kenderaan pun bertambah lah..huhuh :)
aRz MoHa aRz MoHa 14 Jun 2014, 20:56:00
banyak kemalangan diatas Penang bridge sekarang ni tak macam dulu. kereta punyalah sikit
Nor Salmi Nor Salmi 15 Jun 2014, 01:19:00
Seriaunya tengok gambar tu..
aRz MoHa aRz MoHa 15 Jun 2014, 05:55:00
hahaha. uncle punya selfie lagi ngeri :p
aRz MoHa aRz MoHa 15 Jun 2014, 05:56:00
haha gambar ni memberi kesan bila sudah berusia. jumpa kakak sembang balik dan tanya lagi macam mana dapat idea buat macam ni.
Faarihin Faarihin 15 Jun 2014, 15:43:00
ish.. cuak je tengok gambar tu. kalau keadaan sekarang, jangan buat pasal. menangis tak berlagu kut.. huhu..
tenku butang tenku butang 15 Jun 2014, 23:35:00
pergh.. berenang diatas jambatan.. err.. seriau pulak teman tengok.. kalau lea... errr.. takde papalah.. ok.. jangan buat camtu kat ank lak.. heeee
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 00:47:00
sebenarnya kalau jatuh ke sebelah sana masih ada ruang sebelum jatuh ke laut. tapi dengan angin yang kuat mungkin boleh jatuh ke dalam sana. dan mungkin tidak berkesempatan membina blog ini. Syukur alhamdulillah selamat
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 00:47:00
tak buat aih. saya sendiri pun tak berani
Nasrul Muhaimin Ariff Nasrul Muhaimin Ariff 16 Jun 2014, 13:28:00
kalau aku siyes tak berani nak letak anak mcm tu... bahaya bro... :)
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 21:50:00
memang bahaya. Saya tak mungkin buat.
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 17 Jun 2014, 08:33:00
Perkara wajib bila lalu Jambatan Pulau Pinang masa mula-mula dibuka..CP sendiri pun banyak gambar kat tengah-tengah bridge tu.
Arol Mubin Arol Mubin 18 Jun 2014, 00:03:00
Bagi Arol, merakam gambar nie penting untuk dijadikan sebagai kenangan pada masa hadapan. Arol selalu jugak lalu kat Jambatan Pulau Pinang tapi tak pernah terfikir pun nak bergambar kat situ. :D

P/S: Pasal tukar bloglist tue, blog nie dah ada dalam bloglist Arol. :)
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 00:31:00
up la skit CP berkongsi dengan pengunjung setia CP
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 18 Jun 2014, 00:42:00
duk baca komen ramai cakap bahay

amy pun nak cakap "mak aih! seram sejuk tengok gambar ni, bahaya bro!"
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 14:26:00
haha.. masa tu saya betul faham lagi perkataan bahaya. ikut ja
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 19 Jun 2014, 08:43:00
Insha Allah nanti cuba upkan..tengah kumpul gambar-gambar lama..
Yun Sing Yun Sing 14 Aug 2014, 22:07:00
Haha.. comel.. pose bersungguh-sungguh tuh.. berani ye nak bergambar kat situ.. hmm..
aRz MoHa aRz MoHa 15 Aug 2014, 11:45:00
saya masih kecil. mana tahu berani atau tidak hehe
Cik Itah@RRP Cik Itah@RRP 10 Sep 2014, 13:49:00
salam. huishhh buat apa kat atas tu?? jatuh kang...
aRz MoHa aRz MoHa 11 Sep 2014, 06:59:00
hehehe saja nak terjun dari atas
RahimAim BudakPrihatin RahimAim BudakPrihatin 11 May 2015, 23:58:00
Mujur Abg Arz tak ada apa-apa... kalau tak.. takdenya abg arz join EFG mcm skrg ni.... huhu

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih