Satu Soalan Sebelum 2016 Meninggalkan Kita

Soalan Akhir Tahun 2016 

Tahun 2016 akan meninggalkan kita hanya beberapa hari lagi. Kebiasaan akhir tahun ini kebanyakkan mula audit prestasi sepanjang tahun. Bila audit ni faham-faham saja banyak soalan yang akan ditanya. Tidak kira bidang apapun sama ada dalam bidang perniagaan, pelajaran, penulisan atau apa-apa saja. Tetapi jangan lupa kena audit diri sendiri juga dan yang dah berkahwin kena audit keluarga. Ianya terpulang pada diri sendiri hala tuju yang diinginkan. Daripada audit ini akan membawa kepada hala tuju yang lebih baik di masa hadapan. Berbalik kepada tujuan utama sepertimana ramai blogger malaysia membenarkan anda bertanya satu soalan sahaja sempena akhir tahun. Jadi anda dibenarkan tanya satu soalan. 

arzmoha.com, malaysia blogger, blogger terbaik malaysia, review di blog, gadget blog, soalan akhir tahun 2016,

"Sebelum habis 2016 ANDA boleh bertanya satu soalan"

**sila baca sebelum bertanya soalan hehehe...hanya soalan mengenai dunia blogging berkenaan saya sahaja yang dapat saya jawab. Itupun kalau jawapannya yang saya tahu. hehehe

{ 37 comments.. read them below or add one }

dear anies dear anies 28 Dec 2016, 15:02:00
apa yg best psl blog/jd blogger ni?
SalbiahM SalbiahM 28 Dec 2016, 15:08:00
baru nak tanya..abang ni dah kahwin ke belum?hahaha.
arzmoha arzmoha 28 Dec 2016, 15:14:00
berkongsi sesuatu yang baik
boleh bantu orang lain
bila orang suka baca apa yang kita tulis

paling best bila blog boleh hasilkan pendapatan


ada banyak lagi...tapi ini yang paling best kot
arzmoha arzmoha 28 Dec 2016, 15:17:00
hahaha....ok arz jawabkan juga...dah kawin...sebelah tu kiri tu anak...sebelah kiri dan kiri anak sedara
@mnsiabrubah @mnsiabrubah 28 Dec 2016, 16:02:00
Jika Arz Moha sebagai seorang blogger diberi peluang melancong ke sebuah negara luar selama 7 hari, kemudian perlu membuat live update di blog tentang tempat menarik yang dikunjungi di negara tersebut...

Negara mana yang Arz Moha pilih dan mengapa..?

:)


...
arzmoha arzmoha 28 Dec 2016, 16:51:00
kalau diberi peluang untuk melancong ke sebuah negara sebagai seorang blogger saya ada beberapa pilihan.

1. Arab Saudi
sebabnya di dalamnya terdapat Mekah dan Madinah. Kota permulaan umat islam. Banyak sejarah yang berlaku, biasanya tengok masa rancangan Jejak Rasul. Moga dipermudahkan untuk sampai ke negara ini.

2. Turki
tak tahu nak cakap kenapa nak ke sana. Mungkin banyak juga sejarah yang aRz baca tentang tamadun Uthmaniyyah yang menyebabkan rasa nak ke sana...mengunjungi muzium topkapi dan lain-lain

3. Iceland
Negara yang dikatakan "land of ice and fire"....sebelum ini google tengok kecantikan negara ini. banyak tempat yang cantik. Lebih rasa teringin nak sampai sebab filem Dilwale hehe
Nor Azimah Ali Nor Azimah Ali 28 Dec 2016, 19:03:00
Ermmm, apa nak tya ni? Arz rasa akk ni serius ke main2 je berblog? Hihi..
kakitravelkhairuddin.blogspot.com kakitravelkhairuddin.blogspot.com 28 Dec 2016, 19:32:00
anda nampak muda remaja ? Umur berapa ye ?
aboya aboya 28 Dec 2016, 21:29:00
ingat soalan exam...
nak kena tanya dalam ni lah kaedahnya ye?... ermm ermmm jap pikiaq soklan
Linda Linda 28 Dec 2016, 21:37:00
Suka minum kopi tak? Hihi
arzmoha arzmoha 28 Dec 2016, 23:22:00
Satu sahaja tiada Dua hehe
arzmoha arzmoha 28 Dec 2016, 23:25:00
Setiap Kali ke blog akak, ada Saja entri terbaru. Jadi itu boleh di kategori kan sebagai serius.

Blog akak ramai juga pembaca. Banyak pengomen Jadi akak seorang yang serius juga dalam menulis blog.
arzmoha arzmoha 28 Dec 2016, 23:26:00
Abuya Nizam jangan pikirin lama2
arzmoha arzmoha 28 Dec 2016, 23:28:00
Sudah 31 bakal memasuki 32 tahun Bro MKL
Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit 29 Dec 2016, 07:45:00
Apa agaknya azam tahun depan utk blog ini?
arzmoha arzmoha 29 Dec 2016, 09:57:00
Azam tahun depan nak perbanyakkan lagi entri yang berguna untuk bacaan semua golongan terutama remaja, ibubapa dan juga memperbaiki lagi trafik blog...insyaallah
irdagarmin irdagarmin 29 Dec 2016, 10:27:00
irda terfikir nak tanya..tp banyaknsoalan dah di tanya di atas..hehe..tp nak juga tanya...

selain penulis blog...apalagi kerja arz...?hehe..

btw nak tiru entry ni boleh?hihi.
Umialya Umialya 29 Dec 2016, 13:34:00
Andai kata aRz terjumpa rakan blogger, terserempak akak le contohnya, apa tindakan aRz??? ~_^
Nor Azimah Ali Nor Azimah Ali 29 Dec 2016, 15:22:00
Bila arz jawab camni, baru akk terpikir juga, sbb akk kalo tk menulis tu rasa cam ada kerja tk siap. Cuma sbl ni akk rasa akk tk serius berblog.
arzmoha arzmoha 29 Dec 2016, 17:18:00
pertamanya.... entri ini sudah banyak di buat oleh blogger. Jadi tiada masalah untuk sama-sama melakukannya. Baru dapat kenal-mengenali satu sama lain.

kedua... kerja berkaitan senibina....
arzmoha arzmoha 29 Dec 2016, 17:20:00
yang pertama... kelu....haha...

kedua nak tegur pun takut juga sebab belum kenal.... hehe tapi insyaallah akan tegur juga...
arzmoha arzmoha 29 Dec 2016, 17:26:00
bukan takut apa...takut-takut nak tegur...takut salah orang...
arzmoha arzmoha 29 Dec 2016, 17:27:00
insyaallah mungkin tahun hadapan giatkan untuk jana pendapatan melalui blog atau tingkatkan sedikit trafik blog
Abe Jaq Abe Jaq 29 Dec 2016, 18:00:00
Saya baru belajar blogging sebagai part timer. Perlu ke saya belajar photo editing untuk menceriakan blog entry saya? Saya ni jenis xsuka ambil gambar, kebanyakan gambar dalam entri saya pinjam dari orang lain. Hehe
Fatimah Nabila Fatimah Nabila 29 Dec 2016, 22:31:00
emmm, apa pendapat abang long dgn blog timm,,
ada pape penambahan baikkan x?
Bunda_nora Bunda_nora 30 Dec 2016, 14:58:00
Tak ada ke impian nak menambah ahli keluarga sendiri lagi?
fndrocka fndrocka 31 Dec 2016, 17:23:00
apa blog yang menarik sepanjang 2916 yg boleh dicadangkan untuk saya baca?
Azwan Azwan 31 Dec 2016, 18:32:00
Salam,
Sebagai seorang blogger otai, apa nasihat Tuan pada blogger baharu yang mula nak berjinak dengan dunia blogging dalam Tahun 2017?
Dunia Zumal Dunia Zumal 1 Jan 2017, 09:11:00
Bagi orang baru macam zumal ni nak juga bertanya camne kita nak sentiasa ada idea menulis blog?
arzmoha arzmoha 2 Jan 2017, 19:47:00
zumal bukan orang baru dalam dunia blogging....ramai dah kenal zumal...hehehe

saya pun masih baru...cuma perkongsian dari blogger yang berpengalaman nak cari idea lihat sekeliling kita...ada bermacam boleh dikongsikan boleh dimanipulasikan...untuk dijadikan sebuah entri yang menarik
arzmoha arzmoha 2 Jan 2017, 19:49:00
waalaikumsalam....saya masih lagi blogger baru dan masih banyak perlu dipelajari selok belok blogging...

cuma pesanan dari mereka yang lebih berpengalaman...

-kena cari ilmu terutama bab blogging seperti penulisan, pengurusan blog dan lain lain
- kena rajin sekurang-kurangnya satu hari satu entri dan sentiasa istiqamah.
- cari peluang jana pendapatan melalui blog
arzmoha arzmoha 2 Jan 2017, 19:50:00
saya masih belum melalui tahun 2916
arzmoha arzmoha 2 Jan 2017, 19:50:00
insyaallah semoga dipermudahkan
arzmoha arzmoha 2 Jan 2017, 19:53:00
melalui pesanan dan perkongsian blogger yang lebih berpengalaman gambar yang cantik mampu memberikan tarikan pembaca.

kalau entri kita amat panjang boleh menjadikan seseorang hilang perhatian atau boring ketika membaca...jadi gambar mempunyai peranan yang agak penting...
arzmoha arzmoha 2 Jan 2017, 19:57:00
template - kalau dapat upgrade ke template responsive , seo friendly dan mobile friendly lebih baik....

iklan - cuba apply adsense...template sediada mungkin mudah untuk lulus adsense

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih