Printcious.com | Idea Kreatif Cipta Hadiah Untuk Tersayang

Printcious.com | Idea Kreatif Cipta Hadiah Untuk Tersayang

Idea Kreatif Cipta Hadiah Untuk Tersayang | Setiap kali tibanya tarikh tertentu seperti Ulangtahun Perkahwinan, Ulangtahun Kelahiran, Majlis Persaraan, Majlis Perpisahan, Majlis Korporat mungkin ada yang pening memikirkan mengenai hadiah yang ingin diberikan pada yang tersayang. Nama pun hadiah untuk tersayang sudah tentu hadiah yang cantik, terbaik dan dari hati. Setiap hadiah mempunyai makna tertentu dari segi warna dan corak. Adakala warna menepati citarasa tetapi coraknya pula tidak menarik. Jika begini maka Printcious.com adalah jawapan kepada idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang samada kepada suami, isteri, anak, kawan, bos, atau kepada sesiapa saja istimewa di hati kita.


cipta hadiah sendiri untuk tersayang di princious.com, printcious.com, lawan web diy design sendiri, cara buat hadiah sendiri untuk tersayang, buat dan beli hadiah untuk majlis ulangtahun, doorgift, buat sendiri hadiah ulangthaun perkahwinan, diy doorgift,
Printcious.com | Idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang

Personalised Gift | Reka Cipta Hadiah Mengikuti Citarasa Sendiri 

Apa yang menariknya di Printcious.com kita boleh reka & cipta hadiah mengikut citarasa sendiri. Menarik kan? Kenapa aRz kata menarik? Pernah tak kita ke kedai menjual hadiah atau Gift Shop kemudian rasa corak atau rekabentuk tidak menarik tak kena dengan keinginan kita. Kalau ada yang rasa begitu kita geng. Bila saja tahu di laman ini memberikan kelebihan buat pelanggan mencipta sendiri hadiah memang rasa cool sangat.

Banyak juga pilihan yang diberikan untuk dijadikan sebagai hadiah untuk yang tersayang sebagai contoh boleh tengok di bahagian kategori. Antara yang boleh dijadikan sebagai hadiah adalah T-shirt, mug, cushions (bantal), phone case, ceramic tiles, puzzles, button, apron, baby rompers, canvas, bags, keychain dan banyak lagi. Paling penting kita dapat cipta reka sendiri hadiah mengikut citarasa sendiri. Sesuai dengan tagline Printcious.com | Precious Gift From Your Heart


cipta baju dengan corak sendiri, buat mug design sendiri, phone case diy, printcious.com, idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang,
Printcious.com | Kategori
Cara menggunakan tool di printcious.com, diy hadiah untuk tersayang, phone case diy, tshirt diy,
Cara hasilkan hadiah di printcious.com


Cara Untuk Hasilkan Personalised Gift di Printcious

aRz nak kongsi sedikit cara hasilkan Personalised Gift yang mana untuk hasilkan sendiri hadiah untuk insan tersayang samada untuk Hadiah Majlis Ulangtahun Perkahwinan atau sebagai doorgift (wedding), Hadiah Majlis Ulangtahun Kelahiran (birthday party), Majlis Korporat seperti persaraan atau sebagai hadiah kepada tetamu dan berbagai lagi majlis. Begitu juga kalau nak hasilkan gambar kenangan keluarga untuk hiasan di rumah dan sebagainya. Menarik tau cuma gunakan Tool yang disediakan.

Cara hasilkan hadiah Personalised Gift untuk insan tersayang mudah saja dengan layari http://www.printcious.com/my > kemudian pilih CREATE > pilih PRODUK. 

printcious.com, cipta hadiah sendiri di printcious.com, idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang, diy tshirt, diy mug, diy phone case, diy keychain, diy baby rompers,
Kategori | Printcious.com

Sebagai contoh aRz pilih produk Magic Mugs (rujuk gambar di bawah) memandangkan aRz suka minum bancuh kopi dan minum kopi panas. Magic mug ini antara produk yang agak baru di Printcious.com. Bila dimasukkan air panas Cawan tersebut akan menampakkan gambar/corak yang kita pilih di Mug tersebut. Cuba bayangkan kalau hadiah pada suami atau isteri ada pula gambar anda baru selalu dia teringat-ingat hehehe.

printcious.com, cipta hadiah sendiri di printcious.com, idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang, diy tshirt, diy mug, diy phone case, diy keychain, diy baby rompers,
Cara gunakan tool di Printcious

Kemudian klik Magic Mugs kita akan lihat ada Backgound dan pilih Image untuk upload gambar yang anda inginkan atau design jika pandai buat design sendiri seperti memasukkan logo khasnya yang ingin jadikan sebagai korporat gift. Kemudian akan keluar paparan seperti gambar di bawah.

Sebagai contoh aRz masukkan gambar ketika berada di Boh Sungai Palas Cameron Highland. Untuk pengetahuan semua, kita juga boleh masukkan gambar dari akaun Instagram atau Facebook milik sendiri. Ini masanya nak print gambar yang cantik di media sosial jadikan kenangan.


printcious.com, cipta hadiah sendiri di printcious.com, idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang, diy tshirt, diy mug, diy phone case, diy keychain, diy baby rompers,
Tool di printcious

Kemudian bila gambar dah pun upload ke dalam tool. Kemudian boleh masukkan ayat yang sendiri yang dirasa terbaik. Sekiranya untuk majlis tertentu boleh juga masukkan ucapan-ucapan yang sesuai.
Mana tahu ada suami yang selalu minum nescafe sehari 4 5 cawan boleh juga masukkan kata-kata ingatan " Abang secawan saja, jangan lupa" menarik tak?
Nak lebih menarik letak quote "Sepanas-panas air, panas lagi cintaku padamu" cewaaahhhhhhh.


printcious.com, cipta hadiah sendiri di printcious.com, idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang, diy tshirt, diy mug, diy phone case, diy keychain, diy baby rompers,
Tool di Printcious

Bila mana dah siap kita masih lagi boleh edit untuk customise lagi sampai kita puas hati. Kalau ke kedai pun belum tentu dilayan berkali-kali untuk memastikan sesuatu design menepati citarasa kita.
Terbaik bukan mudah ringkas dan cepat.


printcious.com, cipta hadiah sendiri di printcious.com, idea kreatif cipta hadiah untuk tersayang, diy tshirt, diy mug, diy phone case, diy keychain, diy baby rompers,
Siap Magic Mugs

Untuk pengetahuan semua juga cara pembayaran di printcious.com sangat mudah ada 3 pilihan. 

1. menggunakan kredit/debit kad
2. Online banking seperti maybank2u dan lain-lain
3. Cash Deposit

Ada 3 alternatif supaya memenuhi keperluan semua pelanggan printcious. Jangan tunggu lagi cubalah ke laman printcious.com segera dan cuba-cuba tool yang disediakan harga juga sangat berpatutan. Sebelum terlupa pesanan secara pukal atau banyak juga disediakan. 

Laman Web Utama : http://www.printcious.com/my
Email : ask@printcious.com

terima kasih kerana sudi membaca mengenai Printcious.com | Idea Kreatif Cipta Hadiah Untuk Tersayang

{ 12 comments.. read them below or add one }

Normi Nieza Normi Nieza 28 Jul 2017, 15:55:00
Arz..ckup ke 400 pth perkataan. Cik nor punya pnjang mengarang xckup lagi..haha..kna edit blik.

Memang menarik printcious ni😊
Nao Mei Nao Mei 28 Jul 2017, 16:16:00
Cik akak dah selamat tebus kupon rm60..haha.. Alhamdulillah hasil kerja cik akak diterima hanya sekali hantar..kalau artikel arz ni kompen sekali juga...
PERMATABIRU PERMATABIRU 28 Jul 2017, 18:11:00
Menarik full info..jom menjadi designer untuk hadiah sendiri
...in the swim... ...in the swim... 28 Jul 2017, 18:37:00
Zaman sekarang semua urusan dah jadi mudah.
aRzMoHa aRzMoHa 28 Jul 2017, 22:19:00
Kebiasaan aRz memang sedaya upaya biasakan menulis lebih dari 200 patah perkataan...alhamdulillah

memang menarik dan paling penting ikut citarasa kita cipta corak design pada hadiah
aRzMoHa aRzMoHa 28 Jul 2017, 22:21:00
cik akak dah pengalaman lebih dari arz...hehehe

Alhamdulillah
aRzMoHa aRzMoHa 28 Jul 2017, 22:22:00
lepas ni kalau nak beli hadiah atau nak buat doorgift memang mudah dan ikut citarasa sendiri kan
aRzMoHa aRzMoHa 28 Jul 2017, 22:25:00
guankan teknologi yang ada untuk kebaikan....
Mia Liana Mia Liana 30 Jul 2017, 05:48:00
hmmm.. menarik juga ni. dah macam-macam dah sekarang nak bagi hadiah...
Miza Talib Miza Talib 2 Aug 2017, 11:34:00
wah bestnya, miza dah ohsem dengan magic mugs. Sambil minum air tengok muka tersayang minum pun dah kenyang ;)
shalimar yusof shalimar yusof 2 Aug 2017, 16:31:00
simple je caranyee..senang org nk orderr
dear anies dear anies 8 Aug 2017, 11:26:00
dedulu kn bla dpt mug tulis nama sendiri terasa jakun sekejap hahaahah

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih