Abah, Hero dan Cinta Pertamaku

Abah, Hero dan Cinta Pertamaku

Salam. Hero dan Cinta Pertamaku. Tajuk Sabtu Yang Ceria semalam. Tak sempat nak menaip semalam apa yang saya maksudkan dalam entri tersebut. Dah baca? 


Kenangan Indah Tersimpan Erat

Semuanya bermula dari Amy J yang berkongsi entri terbarunya di dalam Group #EFG Andai Dapat Kuundur Masa. Siapa Amy J? Insya Allah satu hari aRz akan REVIEW juga mengenai Amy J dan Blog nya. Berbalik pada entri dia, mulalah terbuka kisah agak sedih mengenang kembali arwah abah masing-masing antara yang ada ketika itu Amy J, kak Ain Nur - dramaticuniq-, dan juga Aisya -jindrisska-, Anizz adnan-daughters pun ada. Dari kisah arwah abah, kisah Amy J paling sedih aRz pernah baca dan Amy juga ada kongsi di Blog nya, cari dan baca.

Habis bab abah keluar bab anak sehinggalah kak ain masukkan gambar. Gambar tu tertera tulisan "Dad, a son's first Hero, a daughter's first love"

Itulah asal usul tercetusnya entri semalam Sabtu Yang Ceria.



Kesimpulannya, jika kita masih ada ibu dan ayah hargai mereka sebaik-baiknya, satu anugerah yang tidak terhingga. Ingatlah balik semasa kita kecil sudah tentu abah, ayah, bapa lah orang yang kita rasa teristimewa. Tetapi kenapa bila kita sudah boleh berdikari, insan yang kita anggap Hero @ Cinta Pertama itu kita abaikan.

Beruntung buat mereka yang masih dipinjamkan ibu dan ayah sehingga ke saat ini. Ada antara mereka diluar sana tidak sempat melihat wajah ibu atau ayah mereka.

Jumpa Lagi

{ 33 comments.. read them below or add one }

Papaglamz Papaglamz 31 May 2015, 11:20:00
BTW, cantik templete baru ni. Jeles..!!!
aRz MoHa aRz MoHa 31 May 2015, 12:07:00
PapaG terima kasih. Tapi mat 'salah' takmau pergi dari Blog ini
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 31 May 2015, 12:12:00
hahahhaaa...dari fb ke blog, "mat salah" masih ikut ye...? :p
DRAMATIC UNIQ DRAMATIC UNIQ 31 May 2015, 12:13:00
Yes... my dad - my hero...!! forever and ever..tiada siapa dapat menggantikannya.. :)

Sekarang dah ada suami, harap dpt bantu suami jd hero kepada anak-anaknya pula.. InsyaAllah... :)
Reena Sidek Reena Sidek 31 May 2015, 13:35:00
heheh... yup hero pertama reen ialah bpk reen dan akan tetap pertama selamanya...
SalbiahM SalbiahM 31 May 2015, 14:44:00
Alhamdulillah, hero saya masih ada...saya masih berusaha memenuhi hajatnya agar anak dara dia yang sorang ni akan jumpa hero kedua.. ;)
Aku Penghibur Aku Penghibur 31 May 2015, 15:21:00
yes,, sangat betull, !! them my super hero and my lover
Jari Manis Jari Manis 31 May 2015, 20:30:00
tanpa heo dan heroin siapalah kita
Jari Manis Jari Manis 31 May 2015, 20:30:00
hargailah jasa mereka dan doakan yg terbaik
Nadia Johari Nadia Johari 31 May 2015, 22:57:00
betul tu..kalau takde mereka, kita tak dilahirkan di dunia ni
Fendi Rocka Fendi Rocka 1 Jun 2015, 10:04:00
tapi orang kadang x perasan jugak
aRz MoHa aRz MoHa 1 Jun 2015, 10:21:00
haha kak ain nampak saja ya
aRz MoHa aRz MoHa 1 Jun 2015, 10:22:00
insyaallah kita sama-sama buat yang terbaik
aRz MoHa aRz MoHa 1 Jun 2015, 10:24:00
haha hero tak bertopeng ya FR
aRz MoHa aRz MoHa 1 Jun 2015, 10:27:00
benar. ayah hero sepanjang masa
aRz MoHa aRz MoHa 1 Jun 2015, 10:34:00
betul sis JM...mungkin kita tiada di dunia
aRz MoHa aRz MoHa 1 Jun 2015, 10:34:00
terima kasih sis JM ingatkan tentang doa pada mereka
Amanina Mads Amanina Mads 1 Jun 2015, 22:31:00
sayangkan bapa.. tiada galang ganti di dunia.
anajingga anajingga 1 Jun 2015, 23:59:00
Alhamdulillah..kak ana masih berkesempatan berbakti buat kedua mak dan ayah.
kisah earty kisah earty 4 Jun 2015, 13:21:00
kak ain kat mane mat salah nya??.. tercari cari gak tapi tak jumpe.. hehee
Mia Mia 14 Jun 2015, 07:31:00
hargailah mereka selagi ada. Kalau dah xde, niatkan sedekah atas nama mereka...
Nik Ainaa Nik Ainaa 14 Jun 2015, 21:33:00
rindu abah aina. abah yg terbaik dan penyabar. sabar je layan kerenah anak dara dia yg banyak kerenah. hehe

ps: rugi terlepas cerita ni dgn efgiers.

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih