Singa Mandi Hujan

Lion in the rain, singa, mandi, hujan
Singa Mandi Hujan

Salam. Pernahkah melihat singa kebasahan di dalam hujan? Kebiasaan kita di bumi yang tidak ada kumpulan singa biasanya melihat singa dengan bulu berkembang. Gambar ini menjadi menarik kerana jarang dapat melihat Singa dibasahi hujan yang mana bulunya yang berkembang menampakkan kegagahannya. Walaubagaimanapun perkongsian gambar dari NatGeoTV sebagai photo of the day ini menarik perhatian aRz untuk berkongsi disini.

Gambar ini adalah dari Lion Gangland. Dimana Singa dibasahi  hujan di Serengeti National Park, Tanzania. National Geographic Creative/Michael Nichols.

Jumpa Lagi.

Tip Elak Dimakan Harimau DISINI.

{ 43 comments.. read them below or add one }

Hanim Hashim Hanim Hashim 24 Feb 2015, 12:35:00
Ya Allah ... comelnya singa-singa ni. Hensem jugak pesen rambut jatuh ke bawah gitu kan hehehe. Memang terbaik captured moment ni! :)
Scdha Sein (SS) Scdha Sein (SS) 24 Feb 2015, 12:57:00
SS tak pelik tengok Singa mandi hujan... Yang SS pelik.. Napa orang suka ngendap orang lain mandi!
cikpinz cikpinz 24 Feb 2015, 13:06:00
Habis bulu kembang singa.
ewento marcello ewento marcello 24 Feb 2015, 14:17:00
meh sini sy tolong sikatkan....
Nurashikin ZA a.k.a NAZECK Nurashikin ZA a.k.a NAZECK 24 Feb 2015, 14:29:00
Lawaknya tengok singa nyer jambang dah x kembang :P
Inani Hazwani Inani Hazwani 24 Feb 2015, 14:39:00
pehhh singaa keluar dekat blog bro arz hari ni ^^
Lynn Munir Lynn Munir 24 Feb 2015, 14:54:00
Comel. Teringat kalau mandikan kucing parsi ginilah rupanya - kuncup - huduh tapi comel.
anajingga anajingga 24 Feb 2015, 17:28:00
haha dah tak macho dah singa tu... memang 'rare' foto sebeginikan aRz .
Jari Manis Jari Manis 24 Feb 2015, 17:50:00
ada org hendap SS mandi ke..kasi tahu sape org tu..biar JM siku kat mata tu..biasa nih!
Jari Manis Jari Manis 24 Feb 2015, 17:51:00
kasihan singa tu nampak layu seperti teratai layu di tasik madu...dh x MACHO!!!
Jari Manis Jari Manis 24 Feb 2015, 17:52:00
'rambut' pun dh nampak serabut tak bersikat...kasihan dia..sesekali di basahi hujan kalau selalu mahu kucut masai jadinya...
Norniwanie Nasarudin Norniwanie Nasarudin 24 Feb 2015, 18:12:00
first time tengok..haha...cumil jugak singan macam ni..tak nampak garang mcm biasa...hehe
aRz MoHa aRz MoHa 24 Feb 2015, 19:40:00
haha comel-comel juga kalau mandikan silap haribulan hilang tangan. Profile google + kak lynn pun gambar singa ya
aRz MoHa aRz MoHa 24 Feb 2015, 22:18:00
takut mangsanya pun tak takut
Farrah MF Farrah MF 24 Feb 2015, 22:54:00
Meh saya babab ngan rotan sikit!
Farrah MF Farrah MF 24 Feb 2015, 22:58:00
Masih ada sisa-sisa gagah lagi tu :)
Farrah MF Farrah MF 24 Feb 2015, 23:03:00
Kedun je singa2 tu kena timpa hujan...
aRz MoHa aRz MoHa 24 Feb 2015, 23:04:00
haaa kak long farrah dah masuk tu
aRz MoHa aRz MoHa 24 Feb 2015, 23:05:00
comel memang comel. tapi kalau ada depan dia. dia ngapp juga huhu
Diana Rashid Diana Rashid 24 Feb 2015, 23:22:00
nampak sedih pulak bila rambut jatuh ke bawah tu..ehhehe
Nazlee Ismail PCL Nazlee Ismail PCL 24 Feb 2015, 23:40:00
lokoih..nampak sangat muka tak bermaya, hujan-hujan memang perut cepat rasa laparnya..apakan daya..hurmm.
sayidah napisah sayidah napisah 25 Feb 2015, 00:25:00
muka singa tetap garang hehehe
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 25 Feb 2015, 07:50:00
Hehehe ooo camni jadinya bila singa mandi hujan..kiut jer hahaha
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 25 Feb 2015, 07:54:00
Amboii2 JM siap tajuk lagu keluar ...
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 25 Feb 2015, 07:56:00
Hahahaha singa jinak ni nani
zarul farhana zarul farhana 25 Feb 2015, 08:11:00
uishhh ada ka org menghendap SS.. untung la org tu hahhaha
Diyana Annuar Diyana Annuar 25 Feb 2015, 09:27:00
comel.. tp kesian xde tmpat berteduh
aRz MoHa aRz MoHa 25 Feb 2015, 10:49:00
hah lapar? jadi bila hujan jangan dekat dengan singa kan PCL haha
aRz MoHa aRz MoHa 25 Feb 2015, 11:45:00
dia redha ja kena huja nak lari tak sempat agaknya
aRz MoHa aRz MoHa 25 Feb 2015, 12:23:00
huhu. betul. tapi muka nampak macam pasrah
aRz MoHa aRz MoHa 25 Feb 2015, 12:24:00
Singa makan juga orang yang ngendap ah Kak tu
hidayu ayumie hidayu ayumie 27 Feb 2015, 09:42:00
alaaa comellnye...
tp kalau tgk binatang kene mandi hujan ni rase kesian lak xde tpt berteduh
Deanna Morni Deanna Morni 27 Feb 2015, 09:57:00
huihh...ngeri tu SS...hahahah
Bunda a.k.a KN Bunda a.k.a KN 27 Feb 2015, 10:44:00
Dah tak macho dah...dah tak nampak garang dah....hehe
Nurul Hidayah Nurul Hidayah 4 Mar 2015, 11:14:00
Bila bulu2 tu jatuh gitu.. dah tak nampak garang dah.. urmmm.. baru perasan, bulu tegak tu yg buat nampak menarik.. hihiii
Amy J Amy J 7 Mar 2015, 13:16:00
ye la.. x pernah nampak selama ni singa dibasahi hujan. comel pula. x nampak garang dia. hahhaa

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih