Loading Blog Kurang 5 Saat

Salam. Selamat Pagi. Kelajuan loading blog.
Seperti baru ini saya test kelajuan loading blog arzmoha.com dan hasilnya melebihi 5 saat.
Boleh juga baca dalam entri ini Kelajuan Blog | Teruk Sangat ka?

Alhamdulillah.
Hari ini saya cuba sekali lagi. Tetapi sebelum itu saya edit semula entri yang lama dan letakkan "page break" untuk kelihatan "read more". Apabila saya aplikasi di blog iaitu di entri-entri lama saya memang hasilnya berbeza.


Lihat gambar di bawah, banyak kali saya cuba cuma saya letakkan 3 gambar saja hasil dari aplikasi teknik di atas. Saya juga ada share di entri sebelum ini dimana saya test kelajuan loading blog.

pagescoring, kelajuan, loading blog, arzmoha

pagescoring, kelajuan loading blog, blog arzmoha

periksa, kelajuan loading blog, arzmoha

Kenapa loading blog penting dan bernilai?
Baca disini Blog Perlu 3 Saat Untuk Jadi Bernilai

{ 52 comments.. read them below or add one }

Amy J Amy J 1 Oct 2014, 12:40:00
saya pnya blog ambil masa 2 saat. weee...
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 1 Oct 2014, 12:45:00
Susah juga nak lajukan macam ni kan. Nak kena laju bawah satu saat harap-harapnya.
aRz MoHa aRz MoHa 1 Oct 2014, 12:53:00
Bawah 1 saat? Macam susah ja
lia lia 1 Oct 2014, 14:15:00
akak reti blogging jer, x berapa amik port psl kelajuan ni he3
Anizz Annisa Anizz Annisa 1 Oct 2014, 14:43:00
ishh power nie.. nak kena cek balik nie.. adehh.. bingung sudaa.. huhu
Etuza Etuza 1 Oct 2014, 18:18:00
terbaik memang cepat..senang dan mudah capaian
anajingga anajingga 1 Oct 2014, 20:31:00
Tahniah aRz, berjaya juga pecutkan speed loading.. :)
kenny977world kenny977world 1 Oct 2014, 21:24:00
Cuba letak lazyload script untuk menambahkan kelajuan page loading.....
kenny977world kenny977world 1 Oct 2014, 21:24:00
Cuba letak lazyload script untuk menambahkan kelajuan page loading.....
Norhasniza Khalid Norhasniza Khalid 1 Oct 2014, 23:35:00
hebat... ajari mama pls.. hihi
aRz MoHa aRz MoHa 2 Oct 2014, 01:11:00
Wah blog mamaniza pun hebat
aRz MoHa aRz MoHa 2 Oct 2014, 01:15:00
terima kasih kak anajingga
Jari Manis Jari Manis 2 Oct 2014, 07:17:00
fungsi READ MORE mmg membantu sbb sis JM dah apply..BERKESAN sgt!!!
Jari Manis Jari Manis 2 Oct 2014, 07:21:00
berdesup laju..nk tinggalkan komen pun BEST!!
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 2 Oct 2014, 09:43:00
Wahbh makin lju laaa...tahniah arz
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 2 Oct 2014, 09:44:00
Wahhh makin pro nampaknyerr..
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 2 Oct 2014, 09:55:00
Tahniah Arz..semakin ada peningkatan
Nao Mei Nao Mei 2 Oct 2014, 10:45:00
wow..hebat sampai 2saat je...
aRz MoHa aRz MoHa 2 Oct 2014, 11:04:00
Terima kasih JM penerangan tentang buat page break dan read more berkesan
aRz MoHa aRz MoHa 2 Oct 2014, 11:05:00
terima kasih kak Lya atas sokongan
aRz MoHa aRz MoHa 2 Oct 2014, 11:07:00
terima kasih CP atas sokongan
Scha Nazri Scha Nazri 2 Oct 2014, 14:12:00
Lajunyaaa. Scha punya mesti lambat. ahha
aRz MoHa aRz MoHa 2 Oct 2014, 15:44:00
wah blog hidayu 1.79seconds
Faarihin Faarihin 2 Oct 2014, 18:58:00
Alamak.. blog saya mesti berat..
aRz MoHa aRz MoHa 2 Oct 2014, 20:43:00
tak ada la berat...
laju jugak
TunSha Ayunie TunSha Ayunie 3 Oct 2014, 01:07:00
memang perlu jugak buat pagebreak ye bro arz... nice tips...
aRz MoHa aRz MoHa 3 Oct 2014, 08:14:00
perlu kalau banyak gambar.
aRz MoHa aRz MoHa 3 Oct 2014, 08:15:00
jangan jeles jeles la....sama-sama kita usaha k
Anizz Annisa Anizz Annisa 3 Oct 2014, 10:18:00
eh yeke?? hahah... tenet anis kot yg lembap...hahha... sabo je la...
aRz MoHa aRz MoHa 7 Oct 2014, 10:05:00
terima kasih atas sokongan bro
hidayu ayumie hidayu ayumie 7 Oct 2014, 20:51:00
ehh yeke?
nape ayu cek lebih je
hahahah ayu mane pndai bnd2 cmni arz
aRz MoHa aRz MoHa 8 Oct 2014, 00:22:00
yaka tak pandai ni. ntah lagi hebat
Sentiasa Panas Sentiasa Panas 13 Oct 2014, 12:15:00
Sukarnya nak dapat kelajuan dibawah 5 saat. SP masih mencuba tapi agak payah kalau iklan banner ditempel..

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih