Sabtu Yang Ceria | Kata - Kata Semangat

Semangat, gambar cantik, jurufoto perkahwinan, kalah, mengalah, putus asa
| arzmohdhaniffa photography | Jangan Mudah Putus Asa



Salam. Hari Sabtu. Cuti.
Tetapi berblogging tidak mengenal erti cuti.
Kenapa tidak kenal erti cuti?.
Sebab ianya hobi. Hobi yang boleh bertukar kepada pekerjaan.
Asal rajin berusaha. Kayu buruk boleh bertukar kepada duit.

Saya berkongsi kata-kata semangat ini mudah-mudahan mampu memberi dan menaikkan semangat mereka yang seringkali mencuba dan kalah.

"Biar selalu KALAH, asalkan tidak MENGALAH"

Terus mencuba dan mencuba. Jangan kenal erti mengalah.
Biarlah di kiri dan kanan kita terdengar suara yang menjatuhkan.
Bangkit dan tetap melawan.

tidak kira kalah dalam perniagaan,
kalah dalam mengejar cita-cita,
kalah dalam bersukan,
kalah dalam mencari kekuatan diri.

Kita tak tahu bila masa yang tepat untuk kita temui kejayaan.
Kejayaan tidak datang dengan mudah.
Berapa ramai yang berjaya hari ini,
Jatuh dan bangun semula,
Berapa ramai yang berjaya hari ini,
Mereka lalui kesusahan dan kesukaran.

Jumpa Lagi.

{ 42 comments.. read them below or add one }

Farrah MF Farrah MF 20 Sep 2014, 06:07:00
betul tu arz. jgn sampai asa kita mati. xboleh mengalah.
salam sabtu ceria!
Norhasniza Khalid Norhasniza Khalid 20 Sep 2014, 07:52:00
ye! mama juga setuju.. jangan menyerah ...
Cik Matahariku Cik Matahariku 20 Sep 2014, 08:02:00
"orang yang gagal dalam usahanya masih tetap lebih baik daripada ,mereka yang tidak berusaha sama sekali.."selamat pagi dan slm blogwalking en.photographer:)
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah 20 Sep 2014, 12:28:00
selamat hari sabtu, semoga terus bersemangat ;)
Etuza Etuza 20 Sep 2014, 16:12:00
sedap ja kata-kata itu..suka baca.
Anizz Annisa Anizz Annisa 20 Sep 2014, 16:23:00
hye hye arz.. jemput terjah sat.. :D

adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/versatile-blogger-award-tag-dari-4.html
irrayyan irrayyan 20 Sep 2014, 20:34:00
Yes sifoo! Saya tidak sesekali akan mengalah.
aRz MoHa aRz MoHa 21 Sep 2014, 10:29:00
biar kalah asala bukan mengalah
kalah dengan bermaruah
usaha sehabis habisnya
aRz MoHa aRz MoHa 21 Sep 2014, 10:38:00
sama-sama kita berkongsi etuza
aiman mania aiman mania 21 Sep 2014, 14:49:00
my friend always said to me that
"failure is the mother of success...whenever you fail don't give up easily n u will definately achieve your goal"
Sobri Yaacob Sobri Yaacob 21 Sep 2014, 21:37:00
wah nice shoot bro.. :)
cantik sangat gambar tu :P
kena dgn kata2 dia
Eshamz Halim Eshamz Halim 22 Sep 2014, 07:48:00
Setuju tu bro.... biar kalah tapi jangan sesekali mengalah..... :D
Jari Manis Jari Manis 22 Sep 2014, 22:13:00
kata2 penuh semangat menjadikan akak yg down terus berfikir sejenak
Cik bunga mawar Cik bunga mawar 24 Sep 2014, 00:10:00
i like this photo!

nampak vintage and ada soul...bilalah saya nak pandai shot gambar yg macam ni:)
Zaidalifah Hussin Zaidalifah Hussin 24 Sep 2014, 11:33:00
KALAU MACAM TU, HAPPY BLOGGING NAMANYA :)
Nurashikin ZA a.k.a NAZECK Nurashikin ZA a.k.a NAZECK 25 Sep 2014, 03:00:00
Betul Arz.
Kalah & mengalah tu membawa pengertian yang amat berbeza.
Never ever give up,ok :)
aRz MoHa aRz MoHa 26 Sep 2014, 10:20:00
siapa-siapa pon boleh shot macam ni. asalkan ada sikit ilmu dan rajin tengok gambar dari orang lain
aRz MoHa aRz MoHa 26 Sep 2014, 10:20:00
Terima kasih selamat berblogging juga
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 27 Sep 2014, 12:28:00
Selalu kalah takpe Arz sebab kita kalah dalam kita berusaha ..tapi jgn kita kalah tanpa usaha ..itu tak bagus untuk hidup kita
Hikayat Seorang Budak Hikayat Seorang Budak 27 Sep 2014, 23:15:00
banyak kali kalah membuatkan kita tidak mengalah. pedulikan orang sekeliling kerana kita hidup kerana Allah bukan kerana manusia :)
aRz MoHa aRz MoHa 29 Sep 2014, 08:53:00
betul tu kak Lya terima kasih atas nasihat
aRz MoHa aRz MoHa 29 Sep 2014, 08:54:00
terima kasih BUdak atas nasihat
IbuNoey IbuNoey 29 Sep 2014, 14:51:00
boleh tak kalau tak nak kalah?hihi..tapi betul la..kalah tak semestinya kalah.kadang kekalahan itulah yang mengajar kita untuk berusaha sentiasa..
aRz MoHa aRz MoHa 1 Oct 2014, 12:49:00
kalau tak kalah ertinya menang. Bukan mudah nak pertahankan kemenangan
Scha Nazri Scha Nazri 2 Oct 2014, 14:35:00
Setujuuu. Tak berbaloi pun kalau give up mcm tu je.

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih