Wordless Wednesday #3 | arzmoha.com

Wordless, gambar cantik, Nur Alisya Humaira, arzmoha.com
| arzmohdhaniffa photography | Wordless Wednesday #3

Salam. Semoga ceria selalu. Wordless Wednesday #3
Hari ini nak bisik satu perkara psssssttttt : Pentingkah merakam gambar ?

Bila senang-senang saya publish entry mengenai penting sangatkah merakam gambar? Tak kisah la ibubapa ka, adik abang ka, untuk apa-apa majlis ka. Kbai :)

lagi psssttt : kalau ada yang perasan blog saya dah bertukar ke www.arzmoha.com
saya guna perkhidmatan Syokhost.com
boleh juga yang nak cuba syarikat lain seperti Disini

Wordless Wednesday #2

{ 59 comments.. read them below or add one }

Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 4 Jun 2014, 14:11:00
penting kerana gambar menyimpan seribu kenangan..
Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid 4 Jun 2014, 14:44:00
tahniah kerana telah berhijrah kepada dot com... welcome to dot com... comelnya gegirl dalam gambar tu...
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jun 2014, 16:22:00
Terima kasih Farah Waheda
Amy J Amy J 4 Jun 2014, 16:30:00
betullah tu, biasanya gambar ni memang boleh menggamit balik kenangan lama. kita pun manusia, terlupa. tapi tengok gambar je, mulalah tersenyum. tersengih-sengih. oh, tak sangka aku macam ni dulu.

and cousin saya ada cakap juga, gambar hitam putih ni nampak lagi ikhlas. sebab kalau berwarna, kita dibutakan dengan warna. tapi kalau B+W, kita memang tengok terus wajah yang terpapar dekat gambar tu. nak tengok perasaan orang masa tu, buat gambar B+W. betul ke? hehe
arzmoha arzmoha 4 Jun 2014, 16:45:00
wah amy J hebat jugak dalam bab merakam gambar. BW lebih menonjolkan emosi dan lebih nampak hidup.
nuirra nuirra 4 Jun 2014, 17:13:00
Nanti tua2 boleh tengok semula gambar2 lama..even xtua pon bukan nak igt semua..haha..gomes pon suh amik gambar nnt tunjuk kat anak2 bila diorg dah besar..camana diaorg kecik2..en suami yg sgt memahami kegemaran puan isteri yg gemar bergambar & ambil gambar ;P
anajingga anajingga 4 Jun 2014, 18:16:00
sangat penting pada ana sebab gambar boleh menjadi medium untuk kembali ke zaman silam,tidak seperti masa lalu, nak miliki kamera pun susah,kena beli filem (dulu2 panggil kodak sebab jenamanya) kemudian snap(tangkap gambar) lepas tu kena cuci dikedai dan hasilnya belum tentu cantik..sekarang ni semuanya dihujung jari...comeinya foto
Sobri Yaacob Sobri Yaacob 4 Jun 2014, 23:02:00
satu gambar merakam seribu satu kenangn bro..
simple entry tapi meaningful!!!
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jun 2014, 23:15:00
Saya sendiri pun rasa kalah dengan pemilik blog http://irrayyanjourney.blogspot.com
yang sentiasa rakam gambar anak. Salute
aRz MoHa aRz MoHa 4 Jun 2014, 23:15:00
betul ana. Jadi tiada lagi alasan untuk merakam gambar.
Jia Rizaira Jia Rizaira 5 Jun 2014, 04:54:00
Tak tahu nak komen apa...sbb jawapannye semua blogger lain dah jawap kt ats...hehe...BTW follow sini sekali...

Entri terkini MINDAKABUR : Tuah dan Puteri

Dr Singa Dr Singa 5 Jun 2014, 11:19:00
merakam penting..
mem'print' gambar pun penting..
sebab tak ramai yang rajin nak bukak.. cari dalam thumb drive.. hard disc..
kalau dah jadik album.. dah print .. rajin jugak nak belek-belek..
aRz MoHa aRz MoHa 5 Jun 2014, 12:54:00
terima kasih sudi berkunjung. Akan balas kunjungan semula :)
aRz MoHa aRz MoHa 5 Jun 2014, 12:55:00
betul Dr Singa. memprint jugak part yang sangat penting yang diabaikan.
Gambar Dr Singa pun cantik-cantik. Jeles saya :)
Anizz Annisa Anizz Annisa 5 Jun 2014, 13:49:00
penting sebab boleh simpan kenangan.. satu gambar je dah banyak cerita ade.. :) btw comellnyee anak dara dalam gambar tu.. hihihihi
aRz MoHa aRz MoHa 5 Jun 2014, 16:09:00
iitu bukan anak saya tau. anak sedara huhu. Anak saya nanti saya masukkan dalam entry lain hehe
cikmisi leen cikmisi leen 5 Jun 2014, 16:10:00
rakam gambar sangat penting..! hehee.. ~ sekeping gambar membawa berjuta-juta makna ..stuju dengan Dr Singa , rakam pastu print . bila dah printed, rajin jugak nak belekk2.. dan konpem tak kan hilangg.. ~ ^_^
Siti Aisyah Siti Aisyah 5 Jun 2014, 17:47:00
BW & follow blog ini #132 Jemput singgah blog Aisyah.. hee http://mydreamhigh123.blogspot.com
aisyah ambris aisyah ambris 5 Jun 2014, 21:14:00
Penting lah sbgai kenangan d masa hadapan.
aRz MoHa aRz MoHa 6 Jun 2014, 10:04:00
terbaik. Teruskan merakam, print dan simpan untuk kenangan
aRz MoHa aRz MoHa 6 Jun 2014, 10:04:00
ok terima kasih. nanti berkunjung ke blog Siti
aRz MoHa aRz MoHa 6 Jun 2014, 10:23:00
gambar ke kundasang jangan lupa print :p
Mia Liana Mia Liana 7 Jun 2014, 10:36:00
cantik gambar ni... btw congratsss dah ada domain sendiri...

#terima kasih sudi join... blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html
Sis Vee Sis Vee 7 Jun 2014, 18:52:00
nice gambar tu . gambar diambil atas banyak sebab antaranya untuk kenangan . gambar itu sendiri sudah menceritakan sesuatu ...
Eshamz Halim Eshamz Halim 7 Jun 2014, 21:45:00
Salam bro.... lawa tone color BnW... setiap gambar memberi sejuta makna.... kalau takde gambar camner nak sharing pengalaman dalam blog ni...ekekekekeke... :D
aRz MoHa aRz MoHa 8 Jun 2014, 00:35:00
terima kasih bro. bro punya pengalaman lagi hebat. berscuba tu. BIla agaknya dapat scuba :(
Hero Borneo Hero Borneo 8 Jun 2014, 07:23:00
shoot..cantik dan tahniah kerana menggunakan .com
nnur zakaria nnur zakaria 8 Jun 2014, 14:21:00
Gambar menyimpan kenangan..Syabas, dah guna dot com
Mohd Billy Mohd Billy 9 Jun 2014, 08:12:00
assalam.. jom tukar bloglist..
sy dah letak blog tuan dlm bloglist sy :)
aRz MoHa aRz MoHa 9 Jun 2014, 08:53:00
setuju jugak. terima kasih
Ms Haslina Ms Haslina 9 Jun 2014, 11:16:00
salam kenal dan salam singgah.

done following back.
aRz MoHa aRz MoHa 9 Jun 2014, 15:43:00
terima kasih sudi follow
Mohd Shubhi Mohd Shubhi 9 Jun 2014, 18:05:00
Memang best ada gambar...!
tenku butang tenku butang 10 Jun 2014, 09:15:00
Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 142
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/
aRz MoHa aRz MoHa 10 Jun 2014, 10:02:00
betul banyak kenangan bila ada gambar. boleh belek-belek bila dah dewasa
aRz MoHa aRz MoHa 10 Jun 2014, 10:24:00
Done follow dua- dua blog. terima kasih sudi singgah
Cikna Cikna 10 Jun 2014, 14:52:00
Haruslah, bergambar tu utk kenangan..........;-)
Eshamz Halim Eshamz Halim 10 Jun 2014, 19:55:00
Pengalaman lebih bernilai dari wang bro TAPI kita perlukan wang untuk mencari pengalaman.....ekekekekeke... :D
aRz MoHa aRz MoHa 10 Jun 2014, 20:45:00
arghh pening pusing-pusing hehehe
Anizz Annisa Anizz Annisa 12 Jun 2014, 09:32:00
laa yeke..hahah.. ingat anak arz tadi.. hihi.. ^__^
aRz MoHa aRz MoHa 12 Jun 2014, 10:06:00
haha anak abg. anak arz ada tapi dalam entry lain. huhu
Mimi Azirah Mimi Azirah 14 Jun 2014, 19:49:00
Tukar link dot com x tmbul mslh ke nti kalo org nk terjah blog awk terutama yg letak dlm bloglist..kalo awk komen tak jadi masalah direct aje tp kalo ade bloglist nih...ke tak efek pape pun
aRz MoHa aRz MoHa 14 Jun 2014, 20:50:00
itulah kelebihan syarikat yang saya rekmen kan. yang lain pun mungkin terbaik juga. Dia buatkan semua. walaupun kak mimi ke blogspot. dia akan redirect ke arzmoha.com sekarang. Bro HH pun ada cerita tentang ini. saya juga minta pendapat dari bro HH
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 18 Jun 2014, 01:00:00
woit..rasanye dh 3 entry amy jumpe info pasal upgrade ke arzamoha.com

teruja bebeno budak ni :p
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 18 Jun 2014, 01:01:00
ha ah, dorg dah ping siap2x..so don't worry..
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 18 Jun 2014, 01:03:00
eh, tenku butang ade 2 blog? x tau pun, ni baru tau
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 14:30:00
haa inilah orang yang rekmen pada saya. terima kasih aimie
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 14:30:00
hahaha. teruja la sebab kena marah dengan aimie mokhtars. "jangan fikir susah, buat ja"
Jari Manis Jari Manis 20 Jul 2014, 22:32:00
Penting sgt rakam gambar sbg kenangan, pastu bila dh tua nanti boleh tgk semula alahai indahnya :-)
aRz MoHa aRz MoHa 21 Jul 2014, 06:59:00
macam akak JM lagi lah banyak kenangn di luar negara
Yun Sing Yun Sing 14 Aug 2014, 22:08:00
Bila banyak sangat baca novel & tengok drama, saya terfikir.. bagus gak ambil gambar kalau in the future hilang ingatan ada gambar tolong.. hehe.. tapi tak mustahil kan..

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih