Rehatkan Mata sempena Piala Dunia | FIFA World Cup 2014

Lake Garden, Taman Tasik, Taiping, Perak, Malaysia, arzmoha.com, gambar cantik
| aRzMohdHaniffa photography | Taman Tasik Taiping, Perak , Malaysia
 Salam. Selamat Pagi. Musim Demam Bola.
World Cup 2014 dah bermula. Ada yang buat marathon menonton sehingga pagi. Ingat esok kerja. Bola bola jugak, jangan sampai ada yang dirembat oleh bos. :p
Bila dah marathon lama-lama depan tv, mata pun sakit. Saya ambil kesempatan kongsikan gambar cantik Taman Tasik Taiping atau dalam bahasa english Lake Garden yang menjadi destinasi saya tahun-tahun sebelum ini. Sekurangnya dapat merehatkan sedikit mata yang letih menonton dan fokus dari 12 tengah malam ke 8 pagi lebih kurang.
Itu saja. Jumpa lagi. Siapa yang belum pernah sampai. Rugilah. Memang cantik.
Jumpa lagi.

| aRzMohdHaniffa photography | Taiping Lake Garden, Perak, Malaysia

| aRzMohdHaniffa photography | Taman Tasik Taiping, Perak, Malaysia

{ 50 comments.. read them below or add one }

Nor Salmi Nor Salmi 16 Jun 2014, 04:08:00
Cantik dan cukup mendamaikan..
Anizz Annisa Anizz Annisa 16 Jun 2014, 09:21:00
tenang je nmpknyee.. btw arz.. sidebar tu senarai jadual fifa ke??hahaha..semangat betul nie..hihihi..
Eshamz Halim Eshamz Halim 16 Jun 2014, 09:35:00
Salam bro... lawa2 gambar ni semua....mmg aku tau betapa cantik nyer taman tasik taiping ni tp tak sempat nak singgah lagi..mmg tiap2 tahun balik Bagan Serai (kg mak mertua).. nanti leh singgah kat sini... thanks for sharing bro... :D
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 10:29:00
sejuk ja dok kawsan tu. yup jadual dan keputusan. alang-alang ada yang singgah boleh tgk keputusan. terima kasih kepada HH sebab bgtau pasal sidebar ni
agen wsc agen wsc 16 Jun 2014, 14:48:00
padahal tuh mainnya biasa saja
Azlan Strider Azlan Strider 16 Jun 2014, 15:22:00
uikss...cantik giler taman tasik nie..kalau bro tak bgtau lokasinya mesti saya dah ingat ini kat luar negara...hehehe

Regards,
-Strider-
budak budak 16 Jun 2014, 15:43:00
macam makin cantik je lake garden ni. hehe. kalo tak silap pernah pergi sekali je time tahun 2002. lama gila kan :)
cahaya nur cahaya nur 16 Jun 2014, 16:20:00
memang rugi,sebab Cik Nur belum pernah sampai sini lagi..sobs..sobs..
apepun memang cantik tempat nie :-)
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 21:35:00
menikmati Keindahan alam ciptaan Allah
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz 16 Jun 2014, 21:35:00
Wah wah wah ...mmg cantik ..tenang dan damai jer kat sini ...
Lagi nampak cantik sebab jurugambar nya yang pandai ambik gambar ..
Nice sharing Arz ..
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 21:41:00
4th sekali boleh jejaskan kesihatan
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 21:44:00
terima kasih kak lya. Bumi Allah sememangnya cantik. Cuma kadangkala kita saja yang tak perasan dan tidak hargai
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 21:48:00
Kena singgah Nur. Jalan-jalan sini. sambil gi zoo taiping, air sungai bukit larut best jugak sini, sambil tu boleh singgah Mak Jah Mee udang Kuala Sepetang
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 21:49:00
Lama jugak la. tapi baru-baru ini masa musim kemarau tasik ini agak kering. harap dah pulih kembali
aRz MoHa aRz MoHa 16 Jun 2014, 21:52:00
rugi pulak rasanya bagitau nama tempat kan? hehehe
yong norliza yong norliza 17 Jun 2014, 07:45:00
tasik taiping mmg best klu buat photoshoot ^^
Nor Ariffin Hamzah Nor Ariffin Hamzah 17 Jun 2014, 08:31:00
tempat wajib bergambar bila ke Taiping. cantik gambar dan cantik bumi Allah..
aRz MoHa aRz MoHa 17 Jun 2014, 14:58:00
pernah buat ka Yong Norliza? rasanya destinasi photshoot untuk wedding pun mnarik
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 17 Jun 2014, 15:25:00
Assalammualaikum... arzmohd,

tenang aje tasik nie kan. kalau mselim3 tenang mata aje..memandangnya..

mselim3
uncle gedek uncle gedek 17 Jun 2014, 16:02:00
Taiping Lake Garden unik, sebab pokok dia semua tua tua
Melastik Bintang Melastik Bintang 17 Jun 2014, 16:51:00
dah pernah sampai dah taman tasik taiping ni...
aRz MoHa aRz MoHa 17 Jun 2014, 16:51:00
rasa tenteram dan menenengkan jiwa Mselim3
aRz MoHa aRz MoHa 17 Jun 2014, 16:52:00
Uncle bila nak selfie kat sini?
aRz MoHa aRz MoHa 17 Jun 2014, 16:52:00
Chantek kan cipttan Allah S.W.T
aRz MoHa aRz MoHa 17 Jun 2014, 16:53:00
Buat photoshoot MR Ray kat sini pun cantik
Montana Montana 17 Jun 2014, 17:23:00
rehat mata kaluu takut lena teruih ja stg broo..heheheh
aRz MoHa aRz MoHa 17 Jun 2014, 21:00:00
kalau macam tu kena ubah statement kepada cuci mata la hehe
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 18 Jun 2014, 00:37:00
nanti buat la entry pasal tempat menarik di perak, kedah, penang

ada plan nak datang sana :)

senang nanti boleh refer dekat sini :)
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 18 Jun 2014, 00:38:00
woh..sesat ke sini jugak babah ray
Aimie Mokhtars Aimie Mokhtars 18 Jun 2014, 00:39:00
eh jap...amy rasa macam pernah sampai la dekat sini last year, masa tu kawan kawen, ktorg duk round tersesat sampai sini..haaa...betul la tu kot

kat sana ramai pengantin buat photoshoot ktorg tgk ms tu...tmpt tu cantik
cikmisi leen cikmisi leen 18 Jun 2014, 03:41:00
ha'ah lahh.. betul2 .. chantekk=D
Anizz Annisa Anizz Annisa 18 Jun 2014, 10:08:00
sejuk?? bestnyee dpt tenangkn fikiran kn..huhu... boleh slalu dtg sini tgk jadual..hihi..
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 14:31:00
insyaallah pelan-pelan saya buat. terima kasih atas info
aRz MoHa aRz MoHa 18 Jun 2014, 14:32:00
yup cantik sungguh pokok pokok disini. semoga terus dipelihara
Karya Mahirah Karya Mahirah 23 Jun 2014, 16:20:00
wah cantiknya permandangan... klu nak panggil ambil gambar family boleh ke hehe..
Amy J Amy J 10 Jul 2014, 23:23:00
sejuknya mata bila pandang gambar tu. bilalah dapat pergi sana.
Amy J Amy J 10 Jul 2014, 23:23:00
macam kat oversea pun ada. ehehe.
aRz MoHa aRz MoHa 11 Jul 2014, 16:59:00
sejuk mata memandang bila ada kat taman tasik taiping ni.
Macam oversea ka? hehe
muhammad nizam muhammad nizam 13 Jun 2015, 22:56:00
ok la skill photograpy.... (xnak puji ni)..hehe
muhammad nizam muhammad nizam 13 Jun 2015, 22:58:00
ok la skill photograpy.... (xnak puji ni)..hehe

Tinggalkan Komen dan Pendapat serta kritikan anda. Terima Kasih